Hacı Bektaş Veli

Hacı Bektaş Veli

Son dakika Hacı Bektaş Veli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hacı Bektaş Veli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hacı Bektaş Veli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hacı Bektaş Veli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hacı bektaş veli gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 hacı bektaş veli haberi bulunmuştur. Tüm hacı bektaş veli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı
Kapadokya'da tüm zamanların rekoru kırıldı UNESCO Dünya Doğal Kültürel Miras listesinde yer alan ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini 2023 yılında, 4 milyon 826 bin 662 yerli ve yabancı turist ziyaret ederek tüm zamanların rekorunu kırıldı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "2023 yılında tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekor elde ettik" dedi.
4.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Köken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremden yalnızca 3 ay sonra tarihimizin en kritik seçimlerinden birisini kardeşliğimize yakışır bir şekilde demokrasi şöleni içinde gerçekleştirdik. Bu kritik süreçte, basiret ve ferasetle hareket ederek köken ve mezhep temelli fitne girişimlerine prim vermedik." dedi.
12.08.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, mazlum coğrafyalara umut olmaya elbirliğiyle devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye her daim sahada olacak, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek" dedi.
9.08.2023 Gündem
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi-Bektaşi toplumu için kurumsal bir yapı kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Kültür ve Cemevi Başkanlığı, tüm cemevlerinin yönetimini yürütecek" dedi.
7.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli Müzesini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli Müzesini ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hacı Bektaş Veli’nin 751’inci yıl dönümü nedeniyle “Bu Kapı, Sevgi, Barış, Kardeşlik, Muhabbet Kapısıdır” temasıyla düzenlenen anma program çerçevesinde Hacı Bektaş Veli Müzesini ziyaret etti.
13.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nde önemli mesajlar: Alçak oyunu hep birlikte bozacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş Veli Anma Töreni'nde önemli mesajlar: Alçak oyunu hep birlikte bozacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemeviyle ilgili toplu töreni yakında gerçekleştireceğiz." dedi. Alevi, Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum." diyen Erdoğan, "Alçak oyunu hep birlikte bozacağız." ifadelerini kullandı.
13.08.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Elinizde YSK'da olmayan hangi bilgi var?
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Elinizde YSK'da olmayan hangi bilgi var? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin seçmen listeleri iddialarına ilişkin, "Adamın seçimden haberi yok, haberi olsa böyle bir açıklamayı yapmaz. Adalet bakanı olarak soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na; sizin elinizde YSK'nın elinde olmayan hangi bilgi var? Size bu bilgileri kim servis etti, nereden aldınız? Meşru bir yoldan almadığınız açık" dedi.
13.08.2022 Siyaset
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta... İçişleri Bakanlığı Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli’yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.
28.07.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık
Bakan Karaismailoğlu: 2022’nin ilk 6 ayında 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık   Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen '3'üncü Uluslararası Kapadokya Balon Festivali'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizde 2022 yılının ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşlarla 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık. Taşınan balon yolcusu sayımız 3 kattan fazla arttı. Eğitim uçuşlarımız da bin 681’den, 2 bin 681’e yükseldi” dedi.
24.07.2022 Siyaset
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Kafenin tuvaletinde ölü bulunan Seher için cenaze töreni düzenlendi: Babası güçlükle ayakta durabildi
Kafenin tuvaletinde ölü bulunan Seher için cenaze töreni düzenlendi: Babası güçlükle ayakta durabildi İstanbul Eyüpsultan'da, 5 gündür kayıp olarak aranan 26 yaşındaki Seher Akkoyun bir kafeteryanın tuvaletinde ölü bulundu. İlk belirlemede yüksek dozda uyuşturucu kullandığı anlaşılan kadının cesedinin yanında, şırınga bulunduğu öğrenildi. Seher Akkoyun'un dayısı Müslüm Taşdemir, "Ailesi ile hiçbir problemi yoktu. Ne olduğuna dair bir bilgimiz yok" dedi. Akkoyun'un cenzaesi Kağıthane Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Muş’un Varto ilçesine gönderildi. Baba Emin Akkoyun, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.
31.03.2022 Yaşam
Oyuncu Hüseyin Elmalıpınar için cenaze töreni düzenlendi! 'Keşke bu kadar hakkını yemeselerdi'
Oyuncu Hüseyin Elmalıpınar için cenaze töreni düzenlendi! 'Keşke bu kadar hakkını yemeselerdi' Oyuncu Hüseyin Elmalıpınar, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Elmalıpınar, için Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.
4.03.2022 Magazin
YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerle ilgili açıklama
YÖK Başkanı Özvar'dan üniversitelerle ilgili açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversitelerimizin mevcut durumları değerlendirildiğinde, tümünün birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilimi olduğu görülüyor. Ancak tüm üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları ve aynı misyona sahip olmaları, gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durumdur" dedi.
12.11.2021 Eğitim
Masterchef’te kime kaşık atıldı? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor?
Masterchef’te kime kaşık atıldı? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor? Masterchef’te çok nadir yaşanan olaylardan biri daha kaşık atma ritüeli yeniden gündemde. Ekranların sevilen ve ilgiyle takip edilen yarışmalarından Masterchef’te aşçılık mesleği ile uğraşan şeflerin literatüründe olan bir gelenek olan kaşık atma ritüelini bu kez şef Danilo Zanna gerçekleştirdi. Peki, Kaşık atmak nedir? Masterchef’te kime kaşık atıldı? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor? İşte Masterchef’te yaşanan kaşık atma olayı hakkında merak edilenler…
1.11.2021 Gündem
Anadolu lekeli semenderinin popülasyon genetiği araştırılacak
Anadolu lekeli semenderinin popülasyon genetiği araştırılacak Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiçek'in öncülüğündeki ekip ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle nesli koruma altında tutulan Anadolu lekeli semenderi ile ilgili araştırma yapılacak.
30.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu...
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu... Yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerin birçoğu öğrencilerine kampüse giriş için PCR testini zorunlu tuttu. Üniversitelerin sağlık merkezlerinde ve hastanelerde test yaptırmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.
28.09.2021 Eğitim
Tiyatrolar, 21 Eylül'de perdelerini açıyor
Tiyatrolar, 21 Eylül'de perdelerini açıyor Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni tiyatro sezonuna 17 prömiyerle başlayacak olan Devlet Tiyatroları'nın, 21 Eylül'den itibaren sanatseverlere perdelerini açacağını duyurdu.
16.09.2021 Kültür Sanat
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında savaş! CHP karışıyor
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında savaş! CHP karışıyor Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl kala CHP'de kazan kaynıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında adaylık savaşı çıktı. İki isimden bir bir hamleler geliyor.
27.08.2021 Siyaset
Millet İttifakı'nda 'cumhurbaşkanı adayı' krizi! Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Mansur Yavaş...
Millet İttifakı'nda 'cumhurbaşkanı adayı' krizi! Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Mansur Yavaş... Millet İttifakı'ndaki 'cumhurbaşkanı adayı' ayrışması gün geçtikçe daha da derinleşiyor. CHP içinde güçlü bir ekip Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için çaba gösteriyor. Son anda ibrenin Ekrem İmamoğlu’na kayabileceğini düşünen bir grup ise “Kazanacak adayı gösterelim” diye lobi yapıyor. Kılıçdaroğlu da olmaz İmamoğlu da olmaz diyenler ise Mansur Yavaş ismini ileriye sürmeye hazırlanıyor.
25.08.2021 Siyaset
20 günlük asker, kalp krizinden öldü
20 günlük asker, kalp krizinden öldü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yapan Piyade Er İlhan Öztürk (26), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 20 gün önce askere gittiği öğrenilen Öztürk'ün cenazesi, memleketi Çorum’da toprağa verildi.
19.08.2021 Yaşam
Tekstil tarihine ışık tutan kazı
Tekstil tarihine ışık tutan kazı Denizli'de 6 yıl önce kazı çalışmalarına başlanan Ekşi Höyük'te bulunan 8600 yıl öncesine ait, kemikten iğne ve ip eğirmeye yarayan ağırşaklar, Denizli'nin tekstil tarihine ışık tutuyor.
19.08.2021 Yaşam
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri! Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç 90 yaşında hayatını kaybetti. Nedret Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almış, Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini yazmıştı. Peki, Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
1.08.2021 Gündem
İstanbul İtfaiyesi Manavgat ve Marmaris'te görev yapmaya başladı
İstanbul İtfaiyesi Manavgat ve Marmaris'te görev yapmaya başladı Antalya, Manavgat'ta yangın söndürme faaliyetlerinde bulunan İBB İtfaiyesi; 101 personel, 14 araçtan oluşan bir ekip 101 personel, 14 araçtan oluşan bir ekibi de Marmaris'e sevk etti.
30.07.2021 Gündem
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları!
Hemşirelik başarı sıralaması kaç? İşte 2021 Hemşirelik taban puanları! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci tercihler ile ilgili detayları ve bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. Özellikle de hemşirelik bölümü tercih edecekler hemşirelik taban puanlarını merak ediyor. Peki, Hemşirelik başarı sıralaması kaç? Hemşirelik bölümleri hangi üniversitelerde var? Hemşirelik taban puanları...
29.07.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Hacı Bektaş Veli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hacı bektaş veli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.