Gri Liste

Gri Liste

Son dakika gri liste haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gri liste ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gri liste haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gri Liste

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gri liste gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 gri liste haberi bulunmuştur. Tüm gri liste haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak,
Gri liste nedir? Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, Türkiye gri listeden ne zaman çıkacak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirterek, "Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkma süreci tamamlanacak." dedi. Bakan Şimşek’in açıklamasının ardından Gri liste nedir, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Türkiye gri listeden çıktı mı 2024, ne zaman çıkacak, çıkarsa ne olur?
24.02.2024 Gündem
Kripto paralara düzenleme geliyor! Bakan Şimşek açıkladı, işte detaylar
Kripto paralara düzenleme geliyor! Bakan Şimşek açıkladı, işte detaylar Kripto para piyasaları uzun zaman sonra yatırımcıların zararlarını azaltacak yükselişlere sahne olmaya başladı. Yılbaşından bu yana yüzde 100'ü aşan Bitcoin'deki primli seyir 35 bin dolar seviyelerine kadar çıktı. Uzmanlar, Türkiye'nin FATF standartlarına tam uyum sağlama hedefi ve kripto varlıkların düzenlenmesiyle ülkenin FATF "gri liste"den çıkarılması amacı ile uyumlu olarak ilerleyeceği öngörüyor.
1.11.2023 Ekonomi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan "Redur Siser" kod adlı Güven Özcan isimli teröristin silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. 10 kahramanımızın şehit edildiği 4 farklı eyleme katıldığı tespit edilen gri kategorideki 1 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede teröristlerle temas sağlandı ve operasyon devam ediyor" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Bakan Şimşek: Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından bugün paylaşılan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinde uyumlu olduğunun tescil edildiğini belirterek, "Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
MİT'ten nokta operasyon: Gri listede aranan terörist etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon: Gri listede aranan terörist etkisiz hale getirildi MİT, PKK/KCK’nın Irak'ın kuzeyindeki sözde üst düzey yöneticilerinden, gri listede aranan Fehmi Öğmen ve 2 teröristi, Süleymaniye kırsalındaki operasyonla etkisiz hale getirdi.
8.06.2023 Gündem
Millet İttifakı'nda kontenjan pazarlığı! İYİ Parti ile CHP arasında kritik ortak liste görüşmesi
Millet İttifakı'nda kontenjan pazarlığı! İYİ Parti ile CHP arasında kritik ortak liste görüşmesi Aday listeleri için sürede sona yaklaşılırken Ankara'da baş döndüren trafik yaşanıyor. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı cephesinde neler oluyor? Millet İttifakı cephesinde 'dört parti CHP listelerinden aday gösterilecek' denildi. Uzlaştılar mı, yoksa bir kontenjan pazarlığı hala sürüyor mu? Öte yandan 'CHP ve İYİ Parti fermuar sistemiyle ortak liste çalışmaları yapıyor' deniliyordu. Son durum ne? İşte CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın canlı yayında paylaştığı kulis bilgileri...
7.04.2023 Gündem
İçişleri Bakanlığı: Martta 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı: Martta 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildi İçişleri Bakanlığı, mart ayında icra edilen terör operasyonlarında etkisiz hale getirilen 80 teröristten 9’unun ölü, 9’unun teslim olarak ele geçirildiğini bildirdi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 1’inin kırmızı, 1’inin yeşil, 1’inin gri kategoride, 1'inin ise liste dışı kategoride olduğu belirtildi.
5.04.2023 Gündem
Gri kategorideki terörist Siirt’te etkisiz hale getirildi
Gri kategorideki terörist Siirt’te etkisiz hale getirildi İç Güvenlik Operasyonu kapsamında; Siirt Pervari Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde barındığı değerlendirilen teröristlere yönelik, 19 Haziran 2022 tarihinde; Jandarma ve Emniyetin müştereken İHA, Hava Kuvvetleri Destekli icra edilen Eren Abluka-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan operasyonunda 2 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti.
24.06.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 10 büyükelçi açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasıyla ilgili, "TBMM'de bu büyükelçilerin konuşmuş olduğu davayla ilgili konuşamazken, anayasa bunu bize yasaklamışken, bizim milletvekillerimize yasaklamışken kalkıp yabancı ülkelerin büyükelçilerinin yargıya talimat verir bir şekilde 'derhal serbest bırakılmasının sağlanması' şeklinde bir ifadeyle bir bildiri kaleme almaları Türkiye'de iç işlerine çok açık ve çok terbiyesizce bir müdahaledir" dedi.
25.10.2021 Siyaset
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Mali Eylem Görev Gücü'nün (Financial Action Task Force FATF) raporunda Türkiye'nin 'gri liste'ye alınmasına ilişkin, "Ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır" açıklamasında bulunuldu.
21.10.2021 Ekonomi
Gri listedeki DHKP-C'li terörist İstanbul'da yakalandı
Gri listedeki DHKP-C'li terörist İstanbul'da yakalandı Terörden arananlar gri listesinde yer alan DHKP-C’li Kerim Kaya, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.
16.09.2021 Gündem
Yetki belgesi zorunluluğu geliyor! Tamamen değişiyor
Yetki belgesi zorunluluğu geliyor! Tamamen değişiyor Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yetki belgesi olmayanlar artık yapamayacak. Çok sayıda vatandaş mağduriyet yaşamıştı. BDDK tarafından yapılan açıklama sonrası önemli bir adım adıldı. Yeni düzenleme geliyor. Yönetmelik taslağı hazırlandı. Şartlar belirlendi. Ticaret Bakanlığı, kuyumcuların kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin yeni bir düzenleme getiriyor.
3.03.2021 Ekonomi
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün...
Cep telefonları ile ilgili flaş karar! Değişti, artık 365 gün... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Süre uzatıldı, önceden 120 gün olarak uygulanıyordu, 365 güne çıkarıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik cihazların kayıt altına alınmaları için başvuru süresi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 365 güne çıkarıldı.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Gri kategorideki terörist, ikna yoluyla teslim oldu
Gri kategorideki terörist, ikna yoluyla teslim oldu İçişleri Bakanlığı, gri kategoride yer alan 1 teröristin ikna yoluyla teslim olduğunu duyurdu.
31.10.2020 Gündem
HDP'li eski vekilin terörist oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklandı
HDP'li eski vekilin terörist oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklandı Firari eski HDP milletvekili Demir Çelik'in "Terörden Arananlar Gri Liste"de yer alan oğlu "Savaş" kod adlı Yoldaş Selim Çelik, Hatay'da tutuklandı.
25.10.2020 Gündem
Iğdır'da 2 kadın terörist yakalandı
Iğdır'da 2 kadın terörist yakalandı İçişleri Bakanlığı, Iğdır kırsalında 3 gündür süren Yıldırım-3 Operasyonu kapsamında 2 kadın teröristin sağ ele geçirildiğini bildirdi.
22.09.2020 Gündem
Gri listede aranan terörist Sultan Oruç Bitlis'te öldürüldü!
Gri listede aranan terörist Sultan Oruç Bitlis'te öldürüldü! Bitlis kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, 500 bin TL’ye kadar ödülle Gri Liste’de yer alan Ardem Ararat/Berivan kod adlı Sultan Oruç olduğu tespit edildi.
15.08.2020 Gündem
Gri Liste'de yer alan Belyan Bozyiğit öldürüldü
Gri Liste'de yer alan Belyan Bozyiğit öldürüldü İçişleri Bakanlığı, Van'da gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin Gri Liste'de yer alan 'Destan' kod adlı Belyan Bozyiğit olduğunu açıkladı.
14.08.2020 Gündem
Gri listede aranan terörist Seyithan Acay öldürüldü!
Gri listede aranan terörist Seyithan Acay öldürüldü! MİT'in 30 Temmuz'da Şırnak Gabar kırsalında etkisiz hale getirdiği 4 PKK/KCK'lıdan birinin, "gri liste"de aranan Seyithan Acay olduğu belirlendi.
3.08.2020 Gündem
PKK'lı terörist Musa Bulan öldürüldü!
PKK'lı terörist Musa Bulan öldürüldü! İçişleri Bakanlığı terörden arananlarda 500 bin TL’ye kadar ödülle Gri Liste’de yer alan Avareş kod adlı Musa Bulan'ın öldürüldüğünü duyurdu.
9.07.2020 Gündem
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanlığı, Tunceli Ovacık kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Öte yandan Irak kuzeyi Avaşin'de de tespit edilen terör örgütü PKK mensubu 1 terörist etkisiz hale getirildi.
3.07.2020 Gündem
Osman İşleyen etkisiz hale getirildi!
Osman İşleyen etkisiz hale getirildi! İçişleri Bakanlığı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1, gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 2 terörist olmak üzere toplam 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu!
26.06.2020 Gündem
PKK'ya ağır darbe!
PKK'ya ağır darbe! Siirt ve Faraşin bölgesinde etkisiz hale getirilen toplam 7 teröristten 2'sinin turuncu kategoride, 2'sinin de gri kategoride yer aldığı belirlendi.
16.06.2020 Gündem
500 bin lira ödülle gri listede aranan terörist Veysel Kaya öldürüldü
500 bin lira ödülle gri listede aranan terörist Veysel Kaya öldürüldü İçişleri Bakanlığı Bitlis Sehi Ormanları bölgesinde, düzenlenen operasyonda öldürülen 3 teröristten birinin terörden arananlar listesinde 500 bin TL’ye ödülle Gri Liste’de yer alan Veysel Kaya olduğu belirlendi.
3.06.2020 Gündem
Bakan Soylu duyurdu! Binbaşı Akkuş'u şehit eden terörist öldürüldü
Bakan Soylu duyurdu! Binbaşı Akkuş'u şehit eden terörist öldürüldü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Şehit Binbaşı Zafer Akkuş'u şehit eden Kendal kod adlı Veysel Altun'un öldürüldüğünü duyurdu.
31.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gri Liste ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gri liste haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.