Gıda Zam

Gıda Zam

Son dakika gıda zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gıda zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gıda zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gıda Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gıda zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 717 gıda zam haberi bulunmuştur. Tüm gıda zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyat farkı 15 kat arttı! Kilosu 2 lira ile 30 lira arasında değişiyor
Fiyat farkı 15 kat arttı! Kilosu 2 lira ile 30 lira arasında değişiyor Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Özellikle sebze- meyve fiyatları el yakıyor. Halde aynı cins ürünlerde fiyat farkı 15 katı buldu. Domatesin en ucuzu 2.5 TL, en pahalısı 17 TL. Biberde fiyat 2 ila 30 TL arasında değişiyor. Keza salatalıkta da durum aynı. Üreticiler, “İhracat arttıkça makas açılıyor” diyor
6.04.2022 Ekonomi
Yumurtada zam oyunu! Bakanlık harekete geçti, flaş karar
Yumurtada zam oyunu! Bakanlık harekete geçti, flaş karar Temel gıdada yapılan yüzde 7’lik KDV indirimine karşın düşmeyen yumurta fiyatları tepkilere neden oluyor. Ticaret Bakanlığı, indirim öncesi bazı firmaların yumurta fiyatlarını artırdığı şikayetleri üzerine müfettiş görevlendirdi. Üretici, tedarikçi ve perakendeciler gezilerek, firmaların son bir yıldaki fiyat skalası incelenecek.
20.02.2022 Ekonomi
Fiyatlar katlandı, gramaj düştü, demeti 10 lira, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka...
Fiyatlar katlandı, gramaj düştü, demeti 10 lira, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka... Fiyatlar arttıkça arttı. Temel gıda maddelerine gelen zamdan yeşillikler de etkilendi. Maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı bağları hem inceldi hem fiyatları yükseldi. Eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi iki bağ çıkarılıyor. Kıvırcık ya da marul normalde satılanın yarısı boyutuna inerken, 5,45’ten başlayan fiyatları 10 lirayı buluyor.
9.02.2022 Ekonomi
Son dakika zam açıklaması! 'Şu anda fiyatlara yansıtılmıyor'
Son dakika zam açıklaması! 'Şu anda fiyatlara yansıtılmıyor' Gıda fiyatlarındaki fiyat artışları vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Özellikle et ürünlerine gelen zam nedeni ile dar gelirli vatandaş bu ürünlere ulaşmakta zorluk çekiyor. Et ve Süt Kurumu karkas et fiyatını 10 lira artırdı. Kasaplar gelen zammı henüz fiyatlara yansıtmadıklarını söyledi. Öte yandan market ve kasaplardaki fiyat farkları da dikkat çekti. Markette etin kilosu ortalama 15 lira daha pahalıya satılıyor.
19.01.2022 Ekonomi
Et fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 artış...
Et fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 100 artış... Gıda fiyatlarına yapılan fahiş zam gündemdeki yerini korurken et fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Yüzde yüz zam yapıldığı ortaya çıktı. Üreticiden 48 lira olarak çıkan kırmızı etin kilogramı market ve kasaplara geldiğinde 140 liraya kadar çıkıyor. TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada et fiyatlarındaki artışın ana sebebinin üretici değil, market ve kasap kaynaklı olduğunu belirtti.
31.12.2021 Ekonomi
Zam oyunu deşifre oldu! Etiket ile kasa fiyatı farklı, 500 gram peynirde 20 TL...
Zam oyunu deşifre oldu! Etiket ile kasa fiyatı farklı, 500 gram peynirde 20 TL... Fahiş fiyatlar ile ilgili harekete geçildi. Tek tek tespit ediliyor. Büyük tuzak! Bİrçok müşteri farkında olmadan fazla para ödüyor. Etiket fiyatı kasaya gidince artıyor. Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, rutin olarak ve vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine marketlerde fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor. Dün gerçekleştirilen denetimlerde özellikle peynir ve türevlerinde etiket fiyatı ile kasadaki fiyat arasındaki farklar hayrete düşürdü. Bir markette yapılan denetimde 500 gram beyaz peynirdeki 20 liralık fiyat oyununu ise zabıta ekipleri affetmedi.
29.12.2021 Gündem
Çifte zam! Fiyatlar art arda değişiyor, piyasaya ürün verilmiyor
Çifte zam! Fiyatlar art arda değişiyor, piyasaya ürün verilmiyor Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeni ile vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Fiyatlar her gün değiştirilirken birçok ürünün stok yapıldığı ve ucuza alınan ürünlerin zamlı olarak satıldığı iddia ediliyor. Toptancıların, markalar tarafından ürünlere zam geleceği tarihi önceden öğrendikleri ve serbest piyasa koşullarını bahane ederek markalar zam yapmadan hemen önce ürün fiyatlarına önce kendi zamlarını eklediği, ardından da markaların belirlediği zam oranını da ürün fiyatına ekleyerek bir ürüne çifte zam yaptığı da ileri sürüldü. Türkiye’nin önde gelen bir gıda pazarlama ve dağıtım firması son 3 haftadır piyasaya sınırlı sayıda ürün verdi. Bir diğeri geçen hafta İstanbul’da 2 gün boyunca satış temsilcilerini hiç sahaya çıkarmadı. Bu nedenle küçük marketler toptancılara yüzde 20 fazla fiyat ödemek zorunda kaldı. Bazı market sahipleri de normalden 5 kat fazla alarak stok yaptı.
9.12.2021 Ekonomi
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza
Gizli zam! Flaş karar, 10 gram için 114 bin TL ceza Gıda maddelerine gelen fahiş zamlar nedeni ile tüketiciler şikayetçi. Bazı firmalar zam yapmak yerine ürünün gramajından eksilterek aynı fiyata satıyor. Gizli zam oyunu ile ilgili bakanlık harekete geçti. Gramaj hilesine emsal ceza geldi. Bir ketçap markasının her ambalajda 10 gram eksilterek gizli zam uyguladığı tespit edilince 114 bin lira para cezası uygulandı.
7.10.2021 Ekonomi
Fahiş zam! Üretici 1 TL'ye satıyor, markette 5'e katlanıyor
Fahiş zam! Üretici 1 TL'ye satıyor, markette 5'e katlanıyor Temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat artışı gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda maliyetleri düşürmek ve fırsatçılarla mücadele ederek en kısa sürede enflasyonu kontrol altına alacaklarını, etiketlerdeki fahiş fiyat artışının önüne geçeceklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı marketlerde ve perakende satış noktalarında yaptıkları denetimi arttırdı. Hükümet cephesinde yüksek fiyatlarla mücadele bu şekilde ilerliyor. İşte fahiş fiyatlarla mücadele için 5 öneri...
19.09.2021 Ekonomi
Zam üstüne zam! Fiyatlar 10 TL oldu
Zam üstüne zam! Fiyatlar 10 TL oldu Üretici de tüketici de şikayetçi. Fiyat artışının önüne geçilemiyor. Üretici 3 lira 20 kuruştan satıyor. Ancak ürün tüketiciye gelene kadar 10 lirayı buluyor. Temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat artışı gündemdeki yerini koruyor. Fiyat artışının en fazla görüldüğü sütün litre fiyatı marketlerde 10 TL'yi buluyor.
29.08.2021 Ekonomi
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar Gizli zam uygulaması pandemi döneminde başladı. Pek çok kişi gramları kontrol etmeden alışveriş yaptığı için gramaj hilelerinden habersiz. Aynı ücrete daha az ürün satarak gizli zam yapan firmalar için devlet harekete geçti. Pandemi sürecinde ambalajlı gıda ve temel tüketim ürünlerinde gramaj azalırken, fiyatın değişmemesi gizli zam oyununu gözler önüne serdi. Bazı paketlerde 200 gramlık fındığın 160 grama, 100 gramlık ayçekirdeğinin de 74 grama kadar düştüğü anlaşıldı. Uzmanlar, tüketicilere ürün alırken mutlaka paketteki gramaja bakmaları, gerekirse ilgili yerlere şikayet etmeleri önerisinde bulundu.
19.08.2021 Ekonomi
Fiyatlar düşecek! Harekete geçildi, yeni dönem başlıyor
Fiyatlar düşecek! Harekete geçildi, yeni dönem başlıyor Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Fiyatlara art arda gelen zamlar sonrası harekete geçildi. Yeni bir dönem başlıyor. Fiyatlar düşecek. Ayrıca Ödeme süresi, siparişlerin iptali, iadesi konularında yeni uygulamalar hayata geçecek. Gıda fiyatlarını düşürmek için perakende ticareti kolaylaştıracak yeni uygulamalar hayata geçirilecek. AB mevzuatı gözetilerek perakende ticarette haksız ticari uygulamaları ortadan kaldıracak, daha iyi işleyen, adil bir tedarik zinciri oluşturulmasına yönelik yasa aralık ayında Meclis'e sunulacak.
17.08.2021 Ekonomi
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık...
Gizli zam! Bakanlık harekete geçti, 81 ile talimat verildi, artık... Tüm tüketicileri çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir özellikle temel gıda maddelerinde gramaj hileleri ile gizli zam yapıldığı gündeme geliyordu. Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili harekete geçti. Ticaret Bakanlığı, ambalajlı ürünlerde gramaj ve adet ölçülerinin azaltılmasına rağmen fiyatlardaki gizli artışa karşı harekete geçti. 81 ile gönderilen yazıda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.
1.08.2021 Ekonomi
Fiyat artışı ile ilgili flaş karar! 7 gün içerisinde...
Fiyat artışı ile ilgili flaş karar! 7 gün içerisinde... Temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş artışları nedeniyle harekete geçildi. Değişiklik yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Süre kısaltıldı. Para cezası verilmesine engel değil. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk denetimlerinde üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye, denetimin yapılmasından itibaren verilen 10 günlük savunma süresi 7 güne düşürülürken, bu süre bir defaya mahsus 7 güne kadar uzatılabilecek.
5.02.2021 Ekonomi
Zam yapılmayacak! Yarı fiyatına satılıyor
Zam yapılmayacak! Yarı fiyatına satılıyor Tüm vatandaşları çok yakından ilgilendiren zam haberi geldi. Gıda fiyatlarında yaşanan artış sonrası yapılan açıklamada fiyat atışının söz konusu olması halinde müdahalede bulunulacağı vurgulandı. Birçok ürün piyasa fiyatının çok altında ücretler ile satılıyor. Pirinç, nohut ve mercimek gibi ürünler uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor. Örneğin, piyasa fiyatı 8,75 ila 15 lira arasında değişen Osmancık pirinç,7.30 liradan, nohut 6 liradan satışta. İsteyenler internet üzerinden alışveriş yapabiliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden fiyat artışlarıyla ilgili yapılan açıklamada ise müdahale vurgusu yapıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, hasat dönemine kadar ana tarım ürünlerinde herhangi bir arz eksikliği olmayacağını ve fiyatlarda da çok ciddi artışlar yaşanmayacağını belirterek, "Fiyat artışı söz konusu olabilecek ürünlerde TMO olarak gerekli müdahale yapabilecek stoklara ve yetkilere sahibiz." dedi.
4.02.2021 Ekonomi
Fahiş gıda fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Tarih belli oldu
Fahiş gıda fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Tarih belli oldu Fahiş fiyatlar ile ilgili flaş hamle! Tarih verildi. Tüm vatandaşlar fiyatlardaki anormal yükseklikten şikayetçiydi. Rekabet Kurumu devreye girdi. Çember daraltıldı. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi için gerekli zemin hazırlandı. Milyonlarca kişiyi sevindirecek haberi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle duyurdu. Rekabet Kurumu, 1.5 yıldır süren soruşturmanın sonuna yaklaşırken, Başkan Küle, “Bununla yatıp kalkıyoruz” dedi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da haksız fiyat artışı yapanları takibe aldı. Soruşturma tamamlanmak üzere ve vurguncular hak ettikleri cezaya çok yakın. Fiyatların makul rakamlara çekilmesi için gerekli zemin büyük ölçüde oluştu
2.02.2021 Ekonomi
Gıda fiyatları ile ilgili flaş karar! Ve başlıyor
Gıda fiyatları ile ilgili flaş karar! Ve başlıyor Fahiş fiyat artışları ile ilgili flaş adım! Gıda Komitesi, bugün saat 20.00'de gıda fiyatlarındaki gelişmeleri görüşecek.
28.01.2021 Ekonomi
Ocak ayının zam şampiyonu gıda oldu!
Ocak ayının zam şampiyonu gıda oldu! Aylık yüzde 6.43, yıllık yüzde 30.97 artan gıda fiyatları enflasyonu besledi. Ocak’ta TÜFE aylık 1.06 olurken, yıllık yüzde 20.35 çıktı.
5.02.2019 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
5.02.2024 Ekonomi
2024 yılının ilk enflasyon rakamları açıklandı
2024 yılının ilk enflasyon rakamları açıklandı TÜİK Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 64,86, aylık yüzde 6,70 arttı.
5.02.2024 Ekonomi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi Trabzon'da soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçılar, Karadeniz'e açılamayınca tezgahlarda balık fiyatları yükseldi. Sezon başında 30 liraya kadar gerileyen hamsinin kilo fiyatı, az avlanınca 100 liraya yükseldi.
28.01.2024 Ekonomi
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Koç Holding, Tat Gıda'yı Memişoğlu Tarım'a sattı! İşte satış bedeli
Koç Holding, Tat Gıda'yı Memişoğlu Tarım'a sattı! İşte satış bedeli Koç Holding, Tat Gıda paylarının Memişoğlu Tarım'a satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Tat Gıda 80.9 milyon dolara satılmış oldu.
9.01.2024 Ekonomi
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı'
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan zam talebi... 'İndi-bindi 120 TL olmalı' İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilmesi planlanan UKOME Toplantısı öncesinde "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlerimize konforlu, güvenli bir seyahat sunmamız için en az yüzde 65 oranında bir zam istedik. Tabii biz de vatandaşımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım. Onun için en az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" diye açıklamalarda bulundu. Aksu, 'İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı' ifadelerini kullandı.
4.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gıda Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gıda zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.