Gezi Parkı Eylemleri

Gezi Parkı Eylemleri

Son dakika Gezi Parkı eylemleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gezi Parkı eylemleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gezi Parkı eylemleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gezi Parkı Eylemleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gezi parkı eylemleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 547 gezi parkı eylemleri haberi bulunmuştur. Tüm gezi parkı eylemleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'li Öztrak: Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz
CHP'li Öztrak: Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Evde kaldık, sosyal mesafeye riayet ettik, hastalığın yayılma hızını düşürdük. Bu süreçte bazılarımız herkesten çok teşekkürü hak ediyor. En başta, salgınla en ön cephede çarpışan sağlık çalışanlarımıza büyük bir minnet borçluyuz" dedi.
1.06.2020 Siyaset
Bakan Varank tepki gösterdi! 'Gezi'nin müsebbibi Abdullah Gül'dür'
Bakan Varank tepki gösterdi! 'Gezi'nin müsebbibi Abdullah Gül'dür' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili, "Gurur duydum" açıklamasına tepki gösterdi. Varank, "Abdullah Bey'in gurur duyduğu hadiselerin aslında müsebbibi biraz da kendisidir. Çünkü kendisinin ısrarı ile CHP o meydana girdi ve o meydan 2 ay boyunca işgal edildi. Ben şimdi o zamanları düşündüğümde 'acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?' diye de kendi kendime soruyorum" ifadelerini kullandı.
13.03.2020 Siyaset
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade!
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade! Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CIA danışmanı Henri Barkey'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki bağlantısıyla ilgili soruşturmada dikkat çekici bir ifade dosyaya girdi. Barkey'in 15 Temmuz'da kaldığı Büyükada S. P. Hotel'de şef garson olarak çalışan A.U., Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 25 Şubat 2020'de ifade verdi. A.U., Barkey'in 15 Temmuz günü kendisine, şaşırmış gibi yaparak "İstanbul'a 3 kez geldim. İlk geldiğimde HSBC isimli bankada patlama, ikinci geldiğimde Gezi Parkı eylemleri, üçüncü geldiğimde ise böyle bir olay yaşandı" dediğini söyledi.
10.03.2020 Gündem
Gezi Parkı eylemleri davasında savcı mütalaayı sundu
Gezi Parkı eylemleri davasında savcı mütalaayı sundu GEZİ Parkı eylemlerine ilişkin davada savcı celse arasında mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada tutuklu yargılanan Osman Kavala ile tutuksuz yargılanan Yiğit Aksakoğlu ve mimar Mücella Yapıcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
6.02.2020 Gündem
Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul’da ilginç buluşma
Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul’da ilginç buluşma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam İstanbul’da bir grup muhafazakar siyasetçi, emekli bürokrat ve aydının oluşturduğu İstanbul Platformu’nun konuğu oldu.
12.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Bu iş bitmiştir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Bu iş bitmiştir! Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınır ötesine operasyonla ilgili "Artık söz bitti diyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün belki yarın denebilecek kadar yakın. Hem karadan hem havadan bu harekatı yürüteceğiz. Belki bugün belki yarın, bu harekatı yapmaya mecburuz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "50+1" tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır ve bu iş bitmiştir. Yüzde 50 sınırı vazgeçilmez bir kriterdir. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz" dedi.
5.10.2019 Siyaset
Osman Kavala'nın da olduğu 16 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi
Osman Kavala'nın da olduğu 16 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında Gezi Parkı eylemlerine ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
4.03.2019 Gündem
Yıllıktaki FETÖ
Yıllıktaki FETÖ Darbe girişimini planlayanlardan FETÖ imamı Adil Öksüz’ün Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1990’da beraber mezun olduğu beş arkadaşının da örgütün simge isimleri arasında yer aldığı ortaya çıktı. Mezuniyet yıllığına göre, Gezi’de ‘Çadırları yakın’ talimatı veren ve Deniz Baykal’a kaset kumpası sanıklarından olan iki eski polis müdürü ile örgüt üyeliğinden ceza alan, ihraç edilen bazı akademisyenler aynı sınıfın mezunları.
17.12.2018 Gündem
Ali İsmail’in hayalleri  Gambiya’ya taşındı
Ali İsmail’in hayalleri Gambiya’ya taşındı Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak için kurulan AKİLEV, Gambiya’da köy kadınların düşlerine ortak oldu. Korkmaz’ın annesi Emel ve ağabeyi Gürkan Korkmaz köy kadınlarına tarım bahçesi kurmak için binlerce kilometre yol gitti
31.10.2018 Gündem
DHKP-C’lilere helikopterli baskın!
DHKP-C’lilere helikopterli baskın! İstanbul'da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik olarak düzenlenen operasyonda, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın davasını görüldüğü mahkemeye ve yargılanan zanlılara provokasyon amaçlı eylem yapmayı planlayan 2 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
"Büyükada" davası başladı
"Büyükada" davası başladı Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
29.09.2021 Gündem
Büyükada iddianamesi kabul edildi
Büyükada iddianamesi kabul edildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 25 Ekim'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacak
29.09.2021 Gündem
Mutlu ve Çapkın için 3’er kez müebbet talebi
Mutlu ve Çapkın için 3’er kez müebbet talebi Aralarında eski Vali Hüseyin Avni Mutlu ve eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da olduğu FETÖ’nün ‘mülkiye yapılanması’ soruşturmasında sanıklar için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi
29.09.2021 Gündem
Taksim'deki silahlı eylemci, Rakka operasyonunda öldü
Taksim'deki silahlı eylemci, Rakka operasyonunda öldü İstanbul'da 2013 Haziran'ında Gezi Parkı eylemleri sırasında belinde tabancayla görüntülenen, polislere molotof kokteyli attığı ileri sürülen ve bir süre tutuklu kaldıktan sonra Suriye'ye geçip, YPG'lilerle birlikte DEAŞ'a karşı savaşan Ulaş Bayraktaroğlu'nun Rakka operasyonunda yaşamını yitirdiği belirtildi.
29.09.2021 Gündem
Polise 7 ay fırıncıya 6 yıl hapis
Polise 7 ay fırıncıya 6 yıl hapis Ali İsmail Korkmaz davasında iki sanık hakkında yeni kararlar açıklandı. Mahkeme, Ali İsmail’i darp eden fırıncıya 6 yıl 8 ay, tutuksuz sanık polise ise 7 ay hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanması ertelendi
29.09.2021 Gündem
Çok sayıda yakalama kararı çıkarıldı!
Çok sayıda yakalama kararı çıkarıldı! Bodrum merkezli 11 ilde yapılan FETÖ operasyonunda 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İşte son dakika haberin detayları...
29.09.2021 Gündem
"Kırmızılı kadın" davasında yeni gelişme!
"Kırmızılı kadın" davasında yeni gelişme! ‘Kırmızılı kadın’ davasında gaz sıkan polisi mahkum eden hakim de 'sıksana lan' deyip tokat attığı iddia edilen polis amiri de FETÖ’den firarda. Avukatı yeniden yargılanma için başvuruda bulundu.
29.09.2021 Gündem
Burak Can sanığı hırsızlık yaparken yakalandı
Burak Can sanığı hırsızlık yaparken yakalandı Gezi Parkı eylemleri sırasında başından yaralanan ve hastanede 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ölen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrasında Okmeydanı’nda olaylar çıkmıştı...
29.09.2021 Gündem
Polisin koluna taş gelmemiş
Polisin koluna taş gelmemiş Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz’ın ateş ettiği sırada koluna taş geldiği yönündeki ifadesi bilirkişi raporuyla çürütüldü
29.09.2021 Gündem
Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3’üncü yılında anıldı
Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3’üncü yılında anıldı Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 3’üncü yılında Hatay’daki mezarı başında anıldı.
10.07.2016 Yaşam
Mühendisliği bıraktı heykel sanatçısı oldu
Mühendisliği bıraktı heykel sanatçısı oldu İskender Giray, İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını yaptığı sırada her şeyi bırakarak heykel tasarlamaya başladı.
8.07.2016 Arşiv
Ethem Sarısülük davasında, TÜBİTAK’tan rapor gelmedi
Ethem Sarısülük davasında, TÜBİTAK’tan rapor gelmedi ANKARA’da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı’ndaki Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ün öldürülmesi ile ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılanması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi...
29.09.2021 Gündem
Yaz kararnamesinde sürpriz atamalar
Yaz kararnamesinde sürpriz atamalar HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1’inci Dairesi’nin Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’nde 3228 hakim ve savcının yeri değiştirildi...
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu aileleriyle buluştu!
Kılıçdaroğlu aileleriyle buluştu! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın Antakya’daki aileleriyle görüştü.
29.09.2021 Gündem
Ali İsmail davasına 3 tahliye
Ali İsmail davasına 3 tahliye Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu yargılanan 2 polis memuru hakkındaki cezalar değişmedi. Davada 5 tutuklu sanıktan 3’ ü için yattıkları süre gözönünde bulundurularak tahliye kararı verildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gezi Parkı Eylemleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gezi parkı eylemleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.