Gazete Vatan Logo

Polise 7 ay fırıncıya 6 yıl hapis

Ali İsmail Korkmaz davasında iki sanık hakkında yeni kararlar açıklandı. Mahkeme, Ali İsmail’i darp eden fırıncıya 6 yıl 8 ay, tutuksuz sanık polise ise 7 ay hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanması ertelendi

Polise 7 ay fırıncıya 6 yıl hapis

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında bir sokakta dövüldükten sonra hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında mahkeme, Yargıtay’ın haklarındaki kararı bozduğu iki sanık hakkındaki yeni kararlarını açıkladı. Mahkeme, fırıncılık yapan sanık Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay, tutuksuz polis Hüseyin Engin’e ise 7 ay 15 gün ceza verilmesine hükmetti. Mahkeme, Engin’e kasten basit yaralama suçundan ceza verirken, bu cezayı kamu görevlisi olarak sahip olduğu nüfusu kötüye kullanma ve saldırıyı “silahtan sayılan cop ile” gerçekleştirmekten 9 aya çıkardı. Fakat bu cezaların sanığın “geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak” 7 ay 15 güne düşürülmesine karar verdi. Mahkeme cezanın hükmün açıklanmasını da ertelemeye karar verdi. Bu kararla sanığın 5 yıl içinde benzer bir suç işlememesi halinde ceza almamış olacak.

Mahkeme yine Yargıtay’ın kararına uygun olarak Ebubekir Harlar’ın “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan cezalandırılmasına karar verdi. Fakat tutuklu yargılanan Harlar’ın gözaltında ve tutuklu olarak geçirdiği süre göz önünde bulundurularak 6 yıl 8 aylık cezanın uygulanmasına yer olmadığına karar verildi. Harlar, ifadesinde tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan’ın “Yakalayın” diye bağırması üzerine Ali İsmail Korkmaz’ı çelmeyle düşürdüklerini, üç fırıncının tekmeyle vurduğunu, en son polisin gelip çocuğun kafasını tekmelediğini söylemişti. Harlar, savunmasında tutuklanan diğer üç sivil gibi “Biz devletin polisine yardım etmek istemiştik” şeklinde ifade kullanmıştı.

Haberin Devamı

Ne olmuştu?

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın 2-3 Haziran 2013’te Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterilerinde polisler ve siviller tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin davada Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararını açıklamıştı. Daha önce usul yönünden kararı bozan daire, bu kez esastan bozma kararı vermişti. Daire, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada beraat eden polis memuru H.E.’nin bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis verilmesini istemişti.

Haberin Devamı