Geliştirici

Geliştirici

Son dakika geliştirici haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geliştirici ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geliştirici haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geliştirici

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geliştirici gelişmeleri de dahil olmak üzere 600 geliştirici haberi bulunmuştur. Tüm geliştirici haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te 'Gastronominin Yıldızları' ödül töreni düzenlendi! Çok sayıda davetli katıldı
Gaziantep'te 'Gastronominin Yıldızları' ödül töreni düzenlendi! Çok sayıda davetli katıldı Gaziantep'te düzenlenen "Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni" ile kentin gastronomisine katkı sunan pek çok kurum, kuruluş ve kişi ödüllendirildi.
26.05.2024 Gaziantep
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandı Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) kurulan ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü de eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı.
15.05.2024 Gaziantep
Adana'da girişimcilere 3 milyon Euro hibe desteği! Yeni proje tanıtıldı
Adana'da girişimcilere 3 milyon Euro hibe desteği! Yeni proje tanıtıldı Avrupa Birliği tarafından fonlanan, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen SEECO projesinin, Adana ve Mersin’de Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen Kuluçka ve Hızlandırma Destek Programları, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
10.03.2024 Adana
Olaylar sonrası Arda Turan açıkladı: Gözünden ciddi şekilde yaralandı
Olaylar sonrası Arda Turan açıkladı: Gözünden ciddi şekilde yaralandı Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bodrum FK-Eyüpspor maçında çıkan olayların ardından teknik direktör Arda Turan, kulübün resmi sitesinde açıklamalarda bulundu. Turan, Uğur Demirok'un gözünden ciddi şekilde yaralandığını ifade etti.
4.03.2024 TFF 1.Lig
Blok Zincir Yarışması’nda son başvuru tarihi 29 Şubat
Blok Zincir Yarışması’nda son başvuru tarihi 29 Şubat TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Blok Zincir Yarışması, hem blok zincir teknolojisini daha ileri noktalara taşımak hem de blok zincir teknolojisini kullanarak kimlik, finans, tedarik zinciri ve diğer uygulama alanlarındaki gerçek dünya problemlerine çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenleniyor.
27.02.2024 Yaşam
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir Üç ABD bölgesel kredi kuruluşunun çökmesine ve Credit Suisse'in acil kurtarılmasına yol açan bankacılık krizinden neredeyse bir yıl sonra dünya bankalarını yeni bir korku sardı. New York, Tokyo ve Zürih'e kadar uzanan bankalar, son günlerde sorunlu ticari emlak sektörüne verdikleri kredilerdeki kayıpların arttığını bildirdi.
8.02.2024 Ekonomi
Efootball sunucu bakımı ne zaman bitecek 2024 18 Ocak? Efootball 2024 sunucu bakımı saat kaçta bitiyor, PES 2024 bakımı ne zaman bitecek?
Efootball sunucu bakımı ne zaman bitecek 2024 18 Ocak? Efootball 2024 sunucu bakımı saat kaçta bitiyor, PES 2024 bakımı ne zaman bitecek? Efootball 2024 sunucu bakımı ne zaman bitecek, Efootball 2024 sunucu bakımı saat kaçta bitecek? Konami'nin geliştiriciliğini yaptığı Efootball 2024 Mobile, eski adıyla PES 2024 Mobile'a gelen 2.3.2 güncellemesi ile sunucular bakıma girdi. 15 Kasım Salı günü başlayan PES 2024 Mobile sunucu bakımının ne zaman biteceği sorgulanmaya başlandı. Peki, Efootball 2024 mobile sunucu bakımı ne zaman bitecek, PES sunucu bakımı saat kaçta 2024?
18.01.2024 Gündem
Steam saat kaçta dolara geçiyor, Steam ne zaman dolara geçecek? Steam hesabına dolar kuru ne kadar?
Steam saat kaçta dolara geçiyor, Steam ne zaman dolara geçecek? Steam hesabına dolar kuru ne kadar? Steam kaçta, ne zaman dolara geçiyor? Oyun severler arama motorlarına yönelerek dijital oyun platformu Steamın ne zaman dolara geçeceğini araştırıyor. Steam aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkede dolar üzerinden ödeme alınacağının açıklanmasının ardından oyun severler merakla Steam hesabına dolar kuru ne kadar? sorusuna yanıt aramaya başladı.
20.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Trendyol uygulaması açılmıyor | Trendyol çöktü mü, neden açılmıyor? Trendyol uygulaması çöktü mü 9 Kasım 2023?
Trendyol uygulaması açılmıyor | Trendyol çöktü mü, neden açılmıyor? Trendyol uygulaması çöktü mü 9 Kasım 2023? Trendyol uygulaması çöktü, Trendyol açılmıyor, neden? Online alışveriş sitesi Trendyol’a erişim sorunları yaşanıyor. Kullanıcılar mobil uygulama ve tarayıcı üzerinden giriş yapmaya çalışıyor. Hatanın kaynağı ve çözümünün ne olduğunu merak eden kullanıcılar Trendyol’da sorun mu var, Trendyol neden açılmıyor? Sorularına yanıt arıyor.
9.11.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Gündem
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dolaylı verginin azalması talebini destekliyorum
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dolaylı verginin azalması talebini destekliyorum Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "OVP'yi 2026 perspektifinde yapacağız. Dolayısıyla 2025’e kadar belki küçük güncellemeler… ama asıl 2026 OVP ile netleşmiş olacak ve orada da perspektifimiz tek haneli enflasyon" dedi.
8.08.2023 Ekonomi
'Şarkılar Bizi Söyler' sezon finali yapıyor! Şarkılar deprem bölgesi için söylenecek
'Şarkılar Bizi Söyler' sezon finali yapıyor! Şarkılar deprem bölgesi için söylenecek Kanal D’nin; yapımcılığını Poll Production by Polat Yağcı’nın üstlendiği müzik programı 'Şarkılar Bizi Söyler', muhteşem bir sezon finali ile ekrana geliyor. Her bölümü ile izleyicilere müzik ziyafeti yaşatan program, sezon finalini Paraf Kuruçeşme Açıkhava konserleri kapsamında Boğaz'da yapıyor.
17.06.2023 Magazin
Fsı Motor Nedir? Fsı Motorun Özellikleri Nelerdir?
Fsı Motor Nedir? Fsı Motorun Özellikleri Nelerdir? FSI motorun ne olduğu, özellikleri ve üretim teknolojisi merak konusu olmaktadır. FSI motor, Hitler motor olarak tanımlanan 1.6 lt. kapasiteli standart Atmosferik motora alternatif olarak geliştirilmiştir. MPI Atmosferik VW motora oranla daha düşük tüketimli emisyon değerlerine sahip motorlar geliştirebilmek amacıyla üretilmiş bulunmaktadır. FSI motorlar ileri teknoloji ürünleri olarak geliştirilmiş bulunmaktadır. Ancak FSI motor Türkiye’ de beklendiği kadar destek bulamamaktadır. Nedeni ise FSI motorun LPG desteği bulunmamasıdır.
3.06.2023 Gündem
Devlet Bahçeli: Önümüzdeki yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı yapacağız
Devlet Bahçeli: Önümüzdeki yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı yapacağız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "İstikbal, Türk milletinindir. Başkalaşmadan değişerek, kendimiz olarak çok çalışarak, önümüzdeki yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı yapacağız" dedi.
7.04.2023 Gündem
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
24.03.2023 Sağlık
Çok oyunculu The Last of Us'tan haber var! İlk görsel de geldi!
Çok oyunculu The Last of Us'tan haber var! İlk görsel de geldi! Geliştirici Naughty Dog, çok oyunculu The Last of Us oyunundan yeni bir konsept görsel yayınladı ve oyun hakkında daha fazla bilginin bu yıl, yani ilk oyunun 10'uncu yıl dönümünde paylaşılacağının sözünü verdi.
7.01.2023 Kültür Sanat
Blizzard'ın sır projesinde geliştirici ekip iki kat büyütüldü
Blizzard'ın sır projesinde geliştirici ekip iki kat büyütüldü Blizzard'ın gizemli hayatta kalma oyunu halen perde arkasında geliştirilmeye devam ediyor. Görünüşe göre projeyle ilgilenen ekibin büyüklüğü geçtiğimiz yıl tam tamına iki katına çıkmış.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı OPPO, INNO DAY 2022'de sağlık takip çözümü OHealth H1, MariSilicon Y Bluetooth audio SoC adlı kendi geliştirdiği ikinci çipi ve gerçek akıllı yaşam deneyimleriyle kullanıcılarını destekleyen OPPO Air Glass 2'yi tanıttı.
15.12.2022 Advertorial
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Pençe-Kılıç harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bir bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak, ya da patlatılacaktır." dedi.
22.11.2022 Siyaset
MEB düğmeye bastı! İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni dönem
MEB düğmeye bastı! İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni dönem Milli Eğitim Bakanlığı'ndan(MEB) son dakika açıklaması geldi. Okullarda yeni dönem başlıyor. İlokul, ortaokul ve liseli milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yaptığı düzenlemeyle ‘siber ve akran zorbalığı’na karşı 10 önlem aldı. Akran zorbalığı yapan öğrenciye disiplin işlemi uygulanacak. Ceza gerektiren hallerde de iyileştirici, geliştirici veya yönlendirici çalışmalar yapılacak. İşte milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren detaylar...
19.11.2022 Eğitim
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeleri tek tek açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımını günlük 25 liradan 60 liraya çıkardıklarını belirterek, "Beslenme yardımını aylık 1800 TL'ye yükseltiyoruz" dedi. Müjdeleri peş peşe sıralayan Erdoğan, "Çiftçilerimizin elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 18'den 8'e düşürmüştük. Bugün de elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Elektrik faturaları gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankası elektrik borçları için açacağı kredinin ödemesini hasat sonunda alacak, önceki borçlar için de yine Ziraat Bankası vasıtasıyla 5 yıla varan vadeyle faizsiz geri ödeme imkanıyla kapatabilecek. Enerji şirketlerimizle önceki dönem borçların gecikme cezası uygulanmadan, ana paradan bir bölümünü indirilmesi mutabakata varıldı. Enerji maliyetleriyle ilgili bu kolaylıkların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
26.09.2022 Siyaset
Türkiye ilk 10 içerisinde! Gençleri pek çok iş fırsatı bekliyor
Türkiye ilk 10 içerisinde! Gençleri pek çok iş fırsatı bekliyor Pandeminin etkisiyle birlikte oyun pazarı devasa bir seviyeye ulaştı. Milyonlarca genç oyun sektöründe kariyer yapmak için seçenekleri araştırmaya başladı. Sektörün gençlere cazip gelmesindeki en büyük etken hem eğlendirip hem de para kazandırması olarak görülüyor. Gençlerin en çok talep gösterdiği alanda ise yayıncılık öne çıkıyor.
17.09.2022 Gündem
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda
Türkiye’nin ilk Decacorn’u Açık Kaynak Platformu’nda Yazılım ekosistemini geliştirmeye amaçlayan Türkiye Açık Kaynak Platformu’na bir destek de teknoloji şirketi Trendyol’dan geldi. Türkiye’nin 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan ilk decacorn’u olan Trendyol, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun destekçileri arasında yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Karadeniz’in açılış gününde tüm yazılım ve teknolojileri Türk mühendislerinin imzasını taşıyan Trendyol’a Platin plus teşekkür plaketini verdi. Trendyol, platformun kurduğu Ekol 42 okulları başta olmak üzere açık kaynak yazılım projelerine destek sağlayacak. Bu okullarda eğitim gören öğrencileri istihdam edecek.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Geliştirici ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geliştirici haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.