Geçmeyen Öksürük

Geçmeyen Öksürük

Son dakika geçmeyen öksürük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geçmeyen öksürük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geçmeyen öksürük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geçmeyen Öksürük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geçmeyen öksürük gelişmeleri de dahil olmak üzere 96 geçmeyen öksürük haberi bulunmuştur. Tüm geçmeyen öksürük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor Havalar soğudu. Yaşanan hava değişimleri beraberinde hastalıkları da getirdi. Faranjit, soğuk algınlığı, kuru öksürük sokaklarda kol geziyor. Hastalıklardan korunmak elbetteki elimizde ancak yakalandıktan sonra da şifayı aramak da görevimiz. Özellikle öksürük nasıl geçer diye merak ediyorsanız bu şifalı yöntemi mutlaka deneyin.
5.11.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır Radyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon' Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Geçmeyen öksürük için ne yapmalı? Hırıltılı, balgamlı öksürük nasıl geçer?
Geçmeyen öksürük için ne yapmalı? Hırıltılı, balgamlı öksürük nasıl geçer? Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı vakalarında artış yaşanırken, acil servislerde de şikayetler artıyor. Öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş gibi belirtiler yaşayanlar üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere soğuk algınlığı gibi şikayetlerinde Covid 19 belirtisi paniği yaşıyor. Uzmanlar da geçmeyen öksürüğün uzamış Covid-19 olabileceği uyarısını da yapıyor. Peki, Geçmeyen öksürük için ne yapmalı? Hırıltılı, balgamlı öksürük nasıl geçer? İşte detaylar…
8.11.2022 Sağlık
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor!
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor! Corona virüs tedavisinde akciğerleri kurtarmak için uygulanan tedavinin akciğer mantarını ortaya çıkaran yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. Akciğer mantarı vücutta yerleşik olan verem hastalığını aktif hale getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Akciğerleri kurtarmak için uygulanan kortikosteroid tedavisi alan hastalarda özellikle 'Aspergillus' dediğimiz akciğer mantarı ortaya çıkıyor ve ölüm oranı çok yüksek. Ne yazık ki ülkemizde böyle vakalar ortaya çıktı, çıkıyor. Özellikle de baskılanmış, vücudumuzda yerleşik olan verem hastalığı da aktif hale gelebiliyor. Kişiler iyileştikten sonra kanlı balgam devam ederse, ateş, geçmeyen öksürük olursa mutlaka hastaneye müracaat etsin" dedi.
30.05.2021 Sağlık
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir!
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir! Nedensiz yere öksürüyor ve bir türlü geçmiyorsa dikkat! 3 haftayı aşan öksürüğün nedeni reflü olabilir... Türkiye'de sık rastlanan hastalıklar arasında yer alan reflü nedeniyle hastaların çoğu göğüs ağrısı çekiyor. Hastaların göğüs ağrısı nedeniyle kalp hastalığından şüphelenmesi ve kalp doktoruna gitmesi hatta anjiyo yaptırdığı durumlarla karşılaşılabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar reflü hastalığının kalp yetmezliği kadar insanın yaşam kalitesini bozduğunu ortaya koyuyor.
3.03.2021 Sağlık
Akciğer kanseri ile ilgili korkutan rakam!
Akciğer kanseri ile ilgili korkutan rakam! TÜSAD Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, "Her yıl 24 bin yeni akciğer kanserli erkek hasta ile 7 bin yeni kadın hasta diğer akciğer kanserli hastaların arasına katılıyor. Ülkemizdeki akciğer kanserli hasta sayısının hala yüksek olması sorunun toplumsal boyutunun önemini gösteriyor." ifadelerini kullandı.
3.02.2020 Sağlık
Çocuklarda geçmeyen öksürüğün altında kalp hastalıkları çıkabilir
Çocuklarda geçmeyen öksürüğün altında kalp hastalıkları çıkabilir Çocuklarda öksürüğün birçok nedenle meydana gelebileceğini belirten Dr. Mine Başıbüyük “Öksürük kronikleştiğinde alerjik durumlar, reflü, kronik akciğer ve kalp hastalıkları, nörolojik rahatsızlıklar araştırılmalı” dedi.
20.11.2019 Sağlık
Akciğer kanserine yakalanma yaşı 40’lara kadar düştü'
Akciğer kanserine yakalanma yaşı 40’lara kadar düştü' Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altuğ Koşar, akciğer kanserine yakalanma yaşının 40’lara kadar düştüğüne dikkat çekerek, “Önleyici tedavi tütün ve tütün ürünlerini kullanmamak ve pasif içici olmamaktır” dedi.
17.11.2019 Sağlık
"Nargile tüketimi büyük tehdit"
"Nargile tüketimi büyük tehdit" TÜSAD Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, "Sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra, akciğer kanseri riskinin yüzde 50 oranında azaldığı görülmektedir. Erken evrede tanı alan akciğer kanseri hastalarında sağ kalım oranları yüzde 70'lerin üzerinde gerçekleşmektedir" dedi.
10.11.2019 Sağlık
'İnatçı öksürük, hastalığın habercisidir'
'İnatçı öksürük, hastalığın habercisidir' Adana’da özel hastanede görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, 'inatçı' diye tabir edilen sürekli öksürüklerin insan yaşamını tehdit eden tehlikeli hastalıkların belirtisi olabileceğini söyledi.
10.09.2019 Sağlık
Çocuklarda ağız kokusuna dikkat
Çocuklarda ağız kokusuna dikkat Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, erişkinlerde çok iyi bilinen ‘‘Sinüzit’’ hastalığın çocuklarda da sık rastlanan önemli bir hastalık olduğunu belirtti. Baykal, hastalığın çoğu kez gözden kaçırılarak ihmal edilebildiğini söyledi.
25.08.2019 Sağlık
Yapay kalp ve akciğer tedavisiyle hayata tutundular
Yapay kalp ve akciğer tedavisiyle hayata tutundular Türkiye'nin sayılı ihtisas hastanelerinden Trabzon'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde 2011'den itibaren 152 hasta "yapay kalp" ve "yapay akciğer" tedavisiyle hayata tutundu.
3.03.2019 Sağlık
İşte çocukların en büyük sorunu
İşte çocukların en büyük sorunu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Filiz Genç, çocuklarda hastaneye en sık başvuru nedeninin öksürük olduğunu belirterek, "Öksürük çocuğun uykusunu, okul performansını, fiziksel aktivitelerini etkileyerek aileleri endişelendirir. Çocuklarda tedavi uygularken amaç öksürüğü kesmek değil, öksürüğe neden olan sorunu oradan kaldırmak olmalıdır” dedi.
21.01.2019 Sağlık
Çocukların en büyük sorunu: Öksürük
Çocukların en büyük sorunu: Öksürük Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Filiz Genç, çocuklarda hastaneye en sık başvuru nedeninin öksürük olduğunu belirterek, "Öksürük çocuğun uykusunu, okul performansını, fiziksel aktivitelerini etkileyerek aileleri endişelendirir. Çocuklarda tedavi uygularken amaç öksürüğü kesmek değil, öksürüğe neden olan sorunu oradan kaldırmak olmalıdır” dedi.
20.01.2019 Sağlık
Sadece yetişkinleri değil, bebekleri de tehdit ediyor!
Sadece yetişkinleri değil, bebekleri de tehdit ediyor! Son yıllara dek yetişkinlerin hastalığı olarak bilinen reflü, günümüzde artık çocukların da kapısını sık çalan bir hastalık haline geldi. Mide içeriğinin ağıza veya yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan şikayetler reflü olarak adlandırılırken, belirtileri çok farklı şikayetlerle kendini gösteriyor
27.11.2018 Sağlık
Kanser ameliyatı sırasında doktorlar şoke oldu
Kanser ameliyatı sırasında doktorlar şoke oldu İzmir’de, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, rahatsızlığına tam teşhis konulamasa da kanser olabileceği düşünülerek kapalı ameliyata alınan 65 yaşındaki Melek Akkuş’un akciğerinden, yıllar önce boğazına kaçan ceviz kabuğu parçası çıktı. Kanser olmadığını öğrenen Akkuş büyük sevinç yaşadı.
8.11.2018 Yaşam
Tekrarlayan ve geçmeyen öksürük Bronşektazi’nin en belirgin özelliği
Tekrarlayan ve geçmeyen öksürük Bronşektazi’nin en belirgin özelliği Tekrarlayan ve geçmeyen öksürük… Kirli, iltihaplı, kokulu ve kanlı balgam çıkarma... Ateş ve çomak parmak Bronşektazi’nin en belirgin özellikleri arasında. Medikal tedavilerin cevap vermediği durumlarda ise uygun hastalarda cerrahi tedavi devreye giriyor.
18.06.2018 Sağlık
İnatçı öksürüğünüz varsa dikkat!
İnatçı öksürüğünüz varsa dikkat! Tekrarlayan ve geçmeyen öksürük, kirli, iltihaplı balgam çıkarma, ateş ve çomak parmak, bronşektazinin en belirgin özellikleri arasında. Medikal tedavilerin cevap vermediği durumlarda ise uygun hastalarda cerrahi tedavi devreye giriyor.
11.06.2018 Sağlık
Reflü kansere zemin hazırlayabilir!
Reflü kansere zemin hazırlayabilir! Midedeki asit ile mide içeriğinin yemek borusuna kaçması olarak tanımlanan reflü, yaşam tarzı değişiklikleri ile büyük ölçüde önlenebiliyor.
11.12.2017 Sağlık
Hasarlı akciğere kök hücre umudu!
Hasarlı akciğere kök hücre umudu! Akciğer dokularının yenilenmesinde önemli rol oynayan kök hücreler bulundu. Amerikalı ve Singapurlu bilim insanlarının başlattığı çalışmada, kök hücrelerin enjekte edildiği hasarlı akciğer iyileşmeye başladı.
21.11.2017 Sağlık
Gripte uzun süren öksürüğe dikkat!
Gripte uzun süren öksürüğe dikkat! Uzmanlar, gribal enfeksiyonlarda uzun süren öksürüğün zatürre habercisi olabileceği uyarısında bulunuyor.
1.11.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Geçmeyen Öksürük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geçmeyen öksürük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.