Geçersiz Oylar

Geçersiz Oylar

Son dakika geçersiz oylar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geçersiz oylar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geçersiz oylar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geçersiz Oylar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geçersiz oylar gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 geçersiz oylar haberi bulunmuştur. Tüm geçersiz oylar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Mühürsüz zarflardaki oylar geçerli sayılacak mı? YSK genelge yayımladı
Mühürsüz zarflardaki oylar geçerli sayılacak mı? YSK genelge yayımladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandık kurulları ve seyyar sandık kurullarının oluşumu ile ilgili karar verirken, mühürsüz zarflardaki oyların nasıl geçerli sayılacağına ilişkin genelge yayınladı.
18.03.2023 Gündem
6 parti, seçim güvenliği tedbirlerini açıkladı
6 parti, seçim güvenliği tedbirlerini açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP), Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi genel başkan yardımcılarından oluşan 'Altılı Masa Seçim Güvenliği Komisyonu', seçim güvenliğinin sağlanması konusunda alınan kararları açıkladı. Komisyon adına açıklama yapan İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, "Herhangi bir ihlal olması halinde mutlaka gereğini yapacağız" dedi. 
6.06.2022 Siyaset
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem
YSK gerekçeli kararı açıkladı
YSK gerekçeli kararı açıkladı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin 4'e karşı 7 üyenin oy çokluğuyla aldığı kararın gerekçesi açıklandı.
22.05.2019 Gündem
İmamoğlu, CNN TÜRK’te soruları yanıtladı
İmamoğlu, CNN TÜRK’te soruları yanıtladı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı.
21.05.2019 Siyaset
İşte AK Parti'nin itiraz dilekçesi...
İşte AK Parti'nin itiraz dilekçesi... AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde, İstanbul'un 39 ilçesinde 31 bin 280 sandıkta yapılan oy verme işlemleri sonrasında hazırlanan sandık sonuç tutanaklarında ciddi maddi hatalar ve usulsüzlükler tespit edildiği belirtildi.
17.04.2019 Siyaset
İmamoğlu:  YSK bu konuda son noktayı koymak zorundadır
İmamoğlu: YSK bu konuda son noktayı koymak zorundadır CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "YSK, bu konuda son noktayı koymak zorundadır" dedi.
15.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İptale götürür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İptale götürür Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yerel seçimde usulsüzlük iddiaları olduğunu belirterek sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi, “Tabii bunlar, işe usulsüzlük noktasında şaibe getiriyor. Aslında samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür” dedi.
10.04.2019 Siyaset
Son viraja girildi! Süre bugün başladı
Son viraja girildi! Süre bugün başladı 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimler ile ilgili itiraz maratonunda son viraja girildi. Partiler, il seçim kurullarının kararlarına karşı bugünden itibaren Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapabilecek. İtiraz süreci 3 gün devam edecek.
8.04.2019 Siyaset
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz 'Süreç bizi haklı çıkardı'dedi ve son rakamı açıkladı...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz 'Süreç bizi haklı çıkardı'dedi ve son rakamı açıkladı... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Hem maddi hata ve hem bu açılan sandıklardaki düzeltme sonucu seçim kurullarının belirleyerek, AK Parti lehine düzelttiği ve kayda geçtiği sayı, bugün itibarıyla 13 bin 969'dur." dedi.
5.04.2019 Siyaset
Ak Parti'den seçim sonuçlarına itirazla ilgili açıklama!
Ak Parti'den seçim sonuçlarına itirazla ilgili açıklama! AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Tüm Ankara'daki 12 bin 180 sandığın sayımına karar verilmesi talebiyle İl Seçim Kuruluna müracaatımızı bugün itibarıyla yapmış durumdayız" dedi.
5.04.2019 Siyaset
İstanbul'un 6 ilçesinde oylar yeniden sayılacak
İstanbul'un 6 ilçesinde oylar yeniden sayılacak İstanbul İl Seçim Kurulu, Beylikdüzü, Şişli ve Kağıthane'de geçersiz oyların yeniden sayılmasını kararlaştırdı. YSK ise, İstanbul Maltepe'de tüm oyların, Beyoğlu'nda geçersiz oyların, Çekmeköy'de ise geçerli ve geçersiz tüm oyların sayımına karar verdi.
5.04.2019 Siyaset
Maltepe ve Beyoğlu oylarıyla ilgili yeni karar
Maltepe ve Beyoğlu oylarıyla ilgili yeni karar Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin İstanbul Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunda, büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. İstanbul İl Seçim Kurulu, Beyoğlu'nda geçersiz oyların yeniden sayılması ve geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, o sandıktaki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na ilişkin tüm oyların da yeniden sayıma tabi tutulmasını kararlaştırdı.
4.04.2019 Gündem
MHP Lideri Bahçeli: CHP'nin İstanbul adayının mazbata diye tutturması akla ziyandır
MHP Lideri Bahçeli: CHP'nin İstanbul adayının mazbata diye tutturması akla ziyandır MHP Lideri Devlet Bahçeli, "CHP'nin İstanbul adayının mazbata diye tutturması akla ziyandır. Herkesi, özellikle CHP'yi ve büyükşehir belediye başkan adayını sağduyuya davet ediyorum" dedi.
4.04.2019 Siyaset
AK Parti'den son dakika oy sayımı açıklaması
AK Parti'den son dakika oy sayımı açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur." dedi.
4.04.2019 Siyaset
Kullanılan oylar hangi durumlarda geçersiz sayılır?
Kullanılan oylar hangi durumlarda geçersiz sayılır? Geçersiz oylarla ilgili itirazlar her seçimde olduğu gibi bu seçimde de tartışmaların odak noktası haline geldi. İstanbul’da bazı ilçelerde ilçe seçim kurulları tarafından geçersiz oyların yeniden sayılması kararı hangi şartlarda oy pusulalarının geçersiz sayıldığı sorularını bir kez gündeme getirdi.
4.04.2019 Siyaset
İstanbul'da 18 ilçede oylar yeniden sayılıyor
İstanbul'da 18 ilçede oylar yeniden sayılıyor 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin ardından itirazlar üzerine İstanbul'da 15 ilçede geçersiz oylar, 3 ilçede de tüm oylar yeniden sayılıyor.
3.04.2019 Siyaset
Sarıyer'de İlçe Seçim Kurulu kararını verdi
Sarıyer'de İlçe Seçim Kurulu kararını verdi İstanbul Sarıyer'de bulunan Seçim Kurulları yapılan itirazları ve sunulan belgeleri değerlendirdi ve kararını verdi. Sarıyer'deki geçersiz oylar yeniden sayılacak.
3.04.2019 Siyaset
YSK Başkanı Güven:Mazbataları vermek için kesin sonucu bekliyoruz
YSK Başkanı Güven:Mazbataları vermek için kesin sonucu bekliyoruz İstanbul'da geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili konuşan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, "Bu ilk defa alınan bir karar değil, bundan önceki seçimlerde de uygulanmıştı. Bugüne kadar sizlere açıkladığım rakamı tüm siyasi partilerle paylaşıyorum. Bu kesin olmayan sonuç. Mazbataları vermek için kesin sonucu bekliyoruz" dedi.
3.04.2019 Gündem
Keşan'da CHP itiraz etti, sandıktan yine AK Parti çıktı
Keşan'da CHP itiraz etti, sandıktan yine AK Parti çıktı Edirne'nin Keşan ilçesinde CHP tarafından İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazın ardından oyların yeniden sayılması sonucu sandıktan yine AK Parti'li Mustafa Helvacıoğlu çıktı, 11 olan fark 23'e yükseldi.
3.04.2019 Siyaset
İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayım yapılacak
İstanbul'da 7 ilçede yeniden sayım yapılacak YSK, İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İstanbul İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı. Karar doğrultusunda, sayımına başlanan oylar için bu işlem tamamlanacak, diğerleri için ise il seçim kurulu yapacağı değerlendirme sonucuna göre karar verecek.
3.04.2019 Gündem
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Seçim tarihinin en büyük şaibelerinden biri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Seçim tarihinin en büyük şaibelerinden biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Daha ilk incelemede gerçekten çok ilginç verilerle karşılaştık." diyen Yavuz, "Gerçekten bu seçim 'tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir' dersem abartmış olmam." ifadelerini kullandı. Yavuz, "Sizin de veri noktasında bir endişeniz yoksa, sonuçta ne çıkarsa kesinleşen sonucu hepimiz kabul ederiz. Hodri meydan." dedi.
4.04.2019 Siyaset
AK Parti itiraz etmişti! O ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak...
AK Parti itiraz etmişti! O ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak... İstanbul'un Beykoz, Çekmeköy, Şile, Bayrampaşa, Çatalca ve Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.
2.04.2019 Siyaset
MHP Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti
MHP Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti Cumhur İttifakı'nın MHP'li Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Kars'taki 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz etti. Nazik, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimde sandıklarda oy kullanma ve sayım aşamasında seçmenlerine baskı yapıldığını iddia etti.
2.04.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Geçersiz Oylar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geçersiz oylar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.