Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir' Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
3.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun Sağlıklı beslenmek için tabakların 'renkli' olması ve her besin grubundan yeterli miktarda bulunması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Eda Balcı, ''Yeşil, sarı, turuncu, beyaz, kırmızı ve mor… Tüm bu besinlerin vücudumuza sağladığı yararlar da farklı'' dedi. Balcı, renklerine göre 4 gruba ayırdığı besinlerin faydalarını anlattı.
20.04.2021 Sağlık
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir!
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir! Mevsimsel beslenmenin sağlık açısından pek çok faydası bulunuyor. Mevsiminde taze meyve ve sebzeleri yemek hem lezzet açısından önemli hem de barındırdığı vitamin ve mineraller açısından besleyicidir. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için mevsime göre beslenmek önem taşıyor. Peki, Şubat ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Şubat ayında hangi besinleri tüketmeliyiz? Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı şubat ayının kendine özgü meyve ve sebze listesini paylaştı. İşte Şubat ayında tüketebileceğiniz bağışıklığı güçlendiren besinler...
9.02.2021 Sağlık
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bugünlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle mevsimsel hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
26.10.2020 Sağlık
“Arpa çimi corona virüse karşı bağışıklığı güçlendiriyor”
“Arpa çimi corona virüse karşı bağışıklığı güçlendiriyor” Arpa çiminin içerisinde kalsiyum, beta karoten, E, C ve K vitaminleri, potasyum, demir, fosfor, B, B2, B6 ve B12 vitaminleri ile magnezyumun bulunduğunu belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Pandemi döneminde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi açısından önemli bir role sahip” dedi.
24.09.2020 Sağlık
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor!
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor! D vitamini eksikliği her yaşta her dönemde raşitizm, kalp hastalığı ve diyabet gibi önemli sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, başta hamileler olmak üzere pek çok kişinin D vitamini düzenli kontrol ettirmesi konusunda uyarıyor. Peki, D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Uzmanı Doç. Dr. Oktay Kaymak hamilelerde D vitamini eksikliğini ve yapılması gerekenleri anlattı
1.07.2020 Sağlık
Kış hastalıklarından korunmak için beslenme önerileri
Kış hastalıklarından korunmak için beslenme önerileri Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, soğuk havaların etkisini artırdığı günlerde bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle kış hastalıklarından korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
5.01.2020 Sağlık
Kışın üşümemek için bunu yapın!
Kışın üşümemek için bunu yapın! Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, "Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır." dedi.
26.11.2019 Sağlık
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini
Bedenin gizli kahramanı: B12 vitamini İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, 'B12'nin, diğer adıyla ‘Kobalamin’ olarak bilinen, vücudun kırmızı kan hücreleri üretmesinde büyük önem taşıyan bir vitamin olduğunu bildirdi.
28.10.2019 Sağlık
"Bu yiyecekler tok tutuyor"
"Bu yiyecekler tok tutuyor" Bilecik'te diyetisyenlik yapan Ece Özlük, diyet yapan bir çok kişinin beslenmelerinde aç kalmaktan yakındıklarını söyleyerek, tok tutan 8 besin hakkında bilgi verdi.
1.08.2019 Sağlık
"Genel sağlığın vazgeçilmez bir parçası"
"Genel sağlığın vazgeçilmez bir parçası" - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Diş Hekimi Ayşe Songül Yargıcı, ağız, diş sağlığının genel sağlığın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, ağız sağlığının genel sağlığa birçok etkisinin olduğunu bildirdi.
19.03.2019 Sağlık
Kış enfeksiyonlarına karşı 12 etkili öneri!
Kış enfeksiyonlarına karşı 12 etkili öneri! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
8.01.2019 Sağlık
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin!
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin! Yaşam kalitemiz için büyük önem taşıyan böbrek sağlığının en büyük düşmanı böbrek taşları, doktor ve diyetisyen eşliğinde kontrol altına alınabilir. Böbreklerdeki dört farklı taş oluşumuna karşı özel beslenme reçetesi uygulanarak böbrek sağlığı korunabilir. Örneğin; kalsiyum okzalat taşı olanlar domates ya da bamya yerken yanında yoğurt tüketmeli, ürik asit taşı olanlar hamsi ve yulaftan uzak durmalı, strüvit taşına karşı bol bol C vitamini alınmalı, sistin taşından mustaripler ise günlük posa miktarını artırmalı.
21.03.2018 Sağlık
Yılbaşı gecesi kuruyemişi abartmayın!
Yılbaşı gecesi kuruyemişi abartmayın! Pek çoğumuz yılbaşı akşamı büyük bir sofrada, geniş bir menü isteriz. Ana yemekten pilava, salatalardan mezelere, meyvelerden tatlılara kadar gece boyu yiyecekleriniz, hazımsızlık, gaz, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir. Uzman Diyetisyen Olcay Barış, sağlıklı bir yılbaşı sofrası için önerilerde bulundu.
28.12.2017 Sağlık
Açıkta satılan dondurmada hijyen uyarısı
Açıkta satılan dondurmada hijyen uyarısı Açıkta satılan dondurmalara mikrop bulaşma olasılığı çok yüksek.
11.04.2017 Sağlık
Kemik erimesini durduruyor!
Kemik erimesini durduruyor! Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, egzersiz yapmanın kemik erimesini durdurduğunu söyledi.
14.07.2016 Sağlık
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor
Süt ve süt ürünleri tok tutuyor Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, süt ve süt ürünlerinin tok tuttuğunu söyleyerek sağlıklı Ramazan için süt tüketmeyi önerdi.
17.05.2018 Arşiv
Ramazan ayı ne zaman başlıyor?
Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İslam aleminde 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk sahur ilk iftar ne zaman yapılacak. Ramazan ayı hakkında merak edilenleri sizin için derledik. İşte Ramazan ayına ilişkin merak edilen tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem