Fizy

Fizy

Son dakika fizy haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fizy ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fizy haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fizy

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fizy gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 fizy haberi bulunmuştur. Tüm fizy haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor
Turkcell 30’uncu yılını kutluyor Türkiye’nin Turkcell’i 30 yaşında. Şirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasıl ki 30 yıl önce ‘İnsan İçin Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çağ başlattıysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yılımızda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağız. ‘Uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonumuzu daha da büyüteceğiz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival
Çocuklar için sanat ve bilim dolu festival ‘’Çocukların Festivali’’ bu sene altıncı kez 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de kapılarını aralıyor. Sanatın her dalına dokunan festivalde ‘içi içine sığmayan’ çocuklar için konser, tiyatro, sanat ve bilim atölyeleri başta olmak üzere 50’den fazla etkinlik yer alıyor.
9.04.2024 Vitrin
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, Ramazan Bayramı tatiline çıkan, yollarda direksiyon başında kafein tüketimine başvuran sürücüleri uyardı. Öztürk "Kafein tüketiminin uyku halini gidermede geçici bir çözüm olduğunu mutlaka bilmemiz gerekiyor. Aşağı yukarı 4-5 saat içerisinde daha büyük bir uyku haliyle karşı karşıya kalacağımızı bilmeliyiz. Bu uyku hali eğer önemli bir iş sırasında ortaya çıkarsa örneğin; sınav ortasında veya bir araç kullanımı sırasında olabilir, bu durum da iş kazaları ya da istenmeyen başka durumlara yol açabilir. Uyku halini ancak uyuyarak giderebiliriz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır
Ali Taha Koç: Turkcell’in her yatırımı, Türkiye’nin dijital geleceğine yatırımdır Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
1.03.2024 Ekonomi
İnovasyon gücüyle büyümeye devam! 3. çeyrekte 5.5 milyar lira net kâr
İnovasyon gücüyle büyümeye devam! 3. çeyrekte 5.5 milyar lira net kâr Turkcell üçüncü çeyrekte 5,5 milyar TL net kâr açıkladı. Genel Müdür Dr. Koç, “Turkcell gelişmiş teknolojik yeteneklerini ve inovasyon gücünü kullanarak büyümesine süreklilik kazandıracak” dedi.
9.11.2023 Finans
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği
Şirketlerde 100’üncü yıl hareketliliği Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusunun yaşandığı bugünlerde farklı sektörlerde çok sayıda şirket hem sosyal sorumluluk kapsamında yaptıkları hazırlıkları duyuruyor hem de müşterilerine yönelik çok sayıda kampanyayı hayata geçiriyor.
30.10.2023 Ekonomi
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir?
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir? Kişniş otu, maydanoza benzeyen ot çeşitleri arasında yer alır. Meksika ve Orta Asya bölgelerinde yetişen bu ot vücut için birden fazla vitamin sağlamaktadır. Yapılan tüm yemeklerin lezzetini iki katına çıkartmaktadır. Kişniş içerisinde mineraller bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Turkcell üçüncü çeyrekte yüzde 57 büyüdü
Turkcell üçüncü çeyrekte yüzde 57 büyüdü Turkcell Grubu, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 57 artışla 14,7 milyar TL gelir elde etti. FAVÖK ise üçüncü çeyrekte Grup bazında yüzde 49 artışla 6,0 milyar TL olarak gerçekleşti ve FAVÖK marjı yüzde 41 oldu.
4.11.2022 Ekonomi
Yeni doğan bebeklerdeki göz yaşarmalarına dikkat
Yeni doğan bebeklerdeki göz yaşarmalarına dikkat Yeni doğan bebeklerde görülen göz yaşarmaları ve çapaklanmanın gözyaşı kanal tıkanıklığa işaret edebileceğini kaydeden Göz ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Bulut, bu sağlık sorununun tedavi edilmemesi durumunda göz ve göz çevresinde meydana gelebilecek olan enfeksiyonların menenjit hastalığına kadar ilerleyebileceğini belirtti.
9.09.2022 Sağlık
Ergoterapi nedir, kimlere uygulanır? Ergoterapist ne iş yapar?
Ergoterapi nedir, kimlere uygulanır? Ergoterapist ne iş yapar? Psikolojik olarak sosyal hayatın dışında kalan kişilere ergoterapi uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Ergoterapi uygulamaları bireysel bir takım problemlerde uygulanabilmektedir.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi
Kanser tedavisindeki en büyük adım: İmmunoterapi Kanser, günümüzde en sık görülen hastalıkların başında yer alıyor. Dünya’da her 5 kişiden biri yaşamı boyunca kansere yakalanıyor, her 8 erkekten ve her 11 kadından biri de kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Yüzyıllar boyunca kanser tedavisinde kemoterapi, radyoterapi ve akıllı ilaçlar gibi pek çok değişik yöntem uygulandı. İmmunoterapi de son dönemde kanser tedavisinde öne çıkan uygulamaların başında geliyor.
12.06.2021 Sağlık
Dişi deney hayvanlarında şeker bağımlılığının daha hızlı gelişiyor
Dişi deney hayvanlarında şeker bağımlılığının daha hızlı gelişiyor Dünyanın önde gelen davranışsal nörobilim dergilerinden Behavioural Brain Research, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesindeki bilim insanlarının bu çalışmasını dikkat çekici bularak, uluslararası hakem değerlendirmesine aldı.
15.05.2021 Sağlık
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
27.04.2021 Sağlık
Siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının zehri ilaca dönüşecek
Siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının zehri ilaca dönüşecek Gelen son dakika haberine göre; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Balıkçılık Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, Kanada'da bir ilaç firmasının Türkiye'den bir miktar balon balığı alımı yaptığını ve çok ciddi bir ağrı kesici ilaç üzerinde çalışıldığını söyledi. Balon balığının tanesi 5 TL'ye satılıyordu.
27.03.2021 Ekonomi
‘Dijital Operatör’ uygulaması yenilendi
‘Dijital Operatör’ uygulaması yenilendi Turkcell, müşterilerinin tüm işlemlerini saniyeler içinde cep telefonları üzerinden gerçekleştirmelerine imkan tanıyan ‘Dijital Operatör’ uygulamasının yenilediğini duyurdu. İşlemleri ve menüleri daha kolay hale getirilen uygulama üzerinden, herkesin alışveriş yapabildiği Türkiye’nin ilk elektronik pazar yeri Turkcell Pasaj’a da hızla ulaşılabiliyor.
21.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de bir ilk! 'Zippo' koronavirüsü saniyeler içinde tespit ediyor
Türkiye'de bir ilk! 'Zippo' koronavirüsü saniyeler içinde tespit ediyor Ankara Üniversitesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, koronavirüsü teşhis edebilen dedektör köpek yetiştirildi. Border Collie ırkı 'Zippo' isimli köpek, koronavirüslü maskeyi saniyeler içinde buldu.
17.03.2021 Gündem
Cinsellikte ten uyumu yakalamanın 6 yolu!
Cinsellikte ten uyumu yakalamanın 6 yolu! Çiftler arasındaki cinsel sorunları tedavi etmek için ten uyumunu yakalamanın şart olduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 6 yöntemle bu sorunun aşılacağını dile getirdi.
13.02.2021 Sağlık
Türk bilim insanı kurak dünyada yaşayabilecek bitkilerin 'anahtarını' arıyor
Türk bilim insanı kurak dünyada yaşayabilecek bitkilerin 'anahtarını' arıyor Bitki moleküler biyolojisi alanındaki çalışmalarıyla TÜBİTAK 2020 Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. İsmail Türkan, "insanlığı bekleyen kurak bir dünyada" yaşamı mümkün kılacak bitkilerin özelliklerini araştırıyor.
5.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Gece uykusunun bölünmemesi sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor
Gece uykusunun bölünmemesi sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öztürk, sağlıklı bir yaşam için, uykunun yatağa girdikten sonra bölünmemesinin önemli olduğunu belirtti.
11.01.2021 Sağlık
2020'nin en çok dinlenen sanatçıları belli oldu
2020'nin en çok dinlenen sanatçıları belli oldu Türkiye'nin dijital müzik platformu Fizy, 2020 yılının en çok dinlenen sanatçılarını açıkladı. Müslüm Gürses, Tarkan ve Ebru Gündeş yılın en çok dinlenen isimleri oldu.
26.12.2020 Magazin
Korona ile gelen hareketsiz yaşam kireçlenme nedeni
Korona ile gelen hareketsiz yaşam kireçlenme nedeni İnsan bedeninin çok hareketsiz kalmaya uygun bir yapısı olmadığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yiğit Erdağ, koronavirüsle birlikte evlerde uzun süre hareketsiz kalmanın kireçlenme nedeni olduğunu söyledi. Op. Dr. Erdağ, “Yarım saatte bir eklemlerinizi hareket ettirin. Sabah uyandığınız zaman eğilme, gerilme, gövdeyi çevirme, bacakların gergin biçimde öne kaldırılması gibi kültür fizik hareketlerini yapın” dedi.
3.12.2020 Sağlık
Yerli dijital servisler dünyaya ihraç ediliyor
Yerli dijital servisler dünyaya ihraç ediliyor Teknolojik iletişim operatör şirketi Turkcell, geliştirdiği dijital servislerini dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğini duyurdu. BiP, TV+,lifebox ve Hızlı Giriş servisleri, Digicel işbirliğiyle32 ülkede 13 milyon kullanıcının hizmetine sunuluyor.
24.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Aşk hormonu oksitosin Kovid-19'un tedavisi için potansiyel taşıyor
Aşk hormonu oksitosin Kovid-19'un tedavisi için potansiyel taşıyor Aşk hormonu olarak bilinen oksitosinin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde araştırılmaya değer olduğu bildirildi.
11.10.2020 Sağlık
Elisa testi nedir? Elisa kan testi nasıl yapılır? Elisa testi corona virüsü tespit edecek!
Elisa testi nedir? Elisa kan testi nasıl yapılır? Elisa testi corona virüsü tespit edecek! Yeni tip korona virüsün (Covid-19) tanısı için Türkiye'de birçok yerli kit geliştirilirken Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldız ve ekibi tarafından bu kez geliştirilen Elisa testi ile hem vücuttaki virüs oranı hem de antikor düzeyi kısa sürede belirlenebiliyor. Peki, Elisa testi nasıl yapılır? Elisa teşyi corona virüs içi nasıl kullanılacak?
28.09.2020 Gündem
Doğum sonrası beyin kanamasından hayatını kaybetti
Doğum sonrası beyin kanamasından hayatını kaybetti Eskişehir’de 8 aylık hamile Büşra Oğuz (22) evde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek, bebeğini dünyaya getirdikten sonra yoğun bakıma alındı. Dört gün yaşam mücadelesi veren Oğuz, hayatını kaybederken, Ayaz ismini verdikleri bebeği ise kuveze alındı. Büşra’nın hayatını kaybetmesi kentte büyük üzüntüye neden olurken, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra acı haberi alanlar, sosyal medyadan binlerce başsağlığı mesajı paylaştı.
1.09.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Fizy ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fizy haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.