Fiyat İstikrarı Komitesi 5'inci toplantısı gerçekleştirildi! 5 kritik önlem...
Fiyat İstikrarı Komitesi 5'inci toplantısı gerçekleştirildi! 5 kritik önlem... Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı. Bakan Nebati, Fiyat İstikrarı Komitesi 5'inci toplantısında enflasyondaki güncel gelişmelerin mercek altına alındığını açıkladı. Açıklamada, komite tarafından alınan kararlara da yer verildi.
21.07.2022 Ekonomi
Bakan Elvan'dan Merkez Bankası açıklaması
Bakan Elvan'dan Merkez Bankası açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin ana amacının, enflasyonda risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesi olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde Merkez Bankasına müdahale söz konusu değildir." ifadesini kullandı.
30.06.2021 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya: Fiyat istikrarına yönelik kararlı duruş dengeli büyümeyi destekler
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya: Fiyat istikrarına yönelik kararlı duruş dengeli büyümeyi destekler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, ana eğilime dair göstergelerde ve fiyatlama davranışlarında kalıcı bir iyileşme görülmesinin önemine dikkati çekerek, "Burada bir defaya mahsus bir baz etkisini veya göreli fiyatlarda değişime yol açan dışsal bir maliyet unsurunu kastetmiyoruz. Birçok farklı trend göstergesinde ve fiyatlama davranışlarında eş zamanlı iyileşmeler olması gerekiyor." dedi.
14.02.2019 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı tarih verdi!
Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! 15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçülürken son çeyrek için müjdeli haber geldi.
14.12.2016 Ekonomi