Gümrük Vergisi

Gümrük Vergisi

Son dakika gümrük vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gümrük vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gümrük vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gümrük Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gümrük vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.053 gümrük vergisi haberi bulunmuştur. Tüm gümrük vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Ford'a 365 milyon dolar ceza! Detayları şaşırttı
Ford'a 365 milyon dolar ceza! Detayları şaşırttı Ford'un Türkiye'den ithal ettiği kargo vanların arka tarafına geçici koltuk yerleştirerek ülkeye yolcu taşıma aracı olarak sokulması nedeniyle 365 milyon dolar gümrük cezası kesildi.
12.03.2024 Ekonomi
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak
Vergi sıfıra düştü! Geçici bir süre için uygulanacak Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir"
Dolar ile ilgili çarpıcı analiz! "Bu durumda yükselir" Dolar endeksi Fed'in son açıklamalarının faiz oranlarını artırmayı bitirdiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlayabileceği yönündeki görüşleri güçlendirmesiyle üç aydan uzun bir sürenin en düşük seviyelerinde seyrediyor. Ancak JPMorgan, gerileyen doların ABD seçimlerine bağlı olarak yükselebileceğini öngördü.
29.11.2023 Ekonomi
Baltalimanı Antlaşması Özeti Ve Önemi... Baltalimanı Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Baltalimanı Antlaşması Özeti Ve Önemi... Baltalimanı Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Baltalimanı Anlaşması Osmanlı Devleti'nin özellikle zor kaldığı dönemlerden birinde yapılan bir anlaşmadır. Aynı zamanda bunun bir mecburiyetten dolayı yapıldığını söylemek mümkündür. Özellikle ülke içerisinde iç karışıklık çıkarmak isteyenlere karşı bunu dengelemek amaçlı ele alınan bir anlaşmadır. Osmanlı vatandaşları ile Britanyalıları kapsayan bir ticari anlaşma olarak öne çıktığını eklemek gerekir. Aynı zamanda günümüzün en önemli ve tarihe geçmiş anlaşmalardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.
3.09.2023 Eğitim
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılması ile ilgili detaylar açıklandı. Düzenleme kapsamında yapılandırılan borca, 48 taksitle ödeme imkanı getirildi. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Alınan kararla, adalet mekanizması üzerindeki iş yükünün hafifleyecektir” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı...
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı... Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Togg’un satışa çıkmasına günler kala elektrikli otomobiller için iki önemli vergi adımı geldi. Elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenleme, Togg’un satış fiyatını da belirleyecek. Çin’den ithal edilen modellere ise yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirildi. Böylece Çinli araçların rekabeti zorlaşacak.  
4.03.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelecek yardımlara ilişkin duyuru
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelecek yardımlara ilişkin duyuru Ticaret Bakanlığı yurt dışından Türkiye'ye gönderilen yardım malzemelerinin gümrük vergisi, ticaret politikası önlemlerine tabi olmaksızın ithal edilmesinin mümkün olduğunu ve belirlenen kurumlara gönderimlerin yapılması gerektiğini açıkladı.
8.02.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması: Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'yeter' diyecektir
Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması: Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'yeter' diyecektir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek 2023’te milletimizin desteğine talibiz." diyerek, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'yeter' diyecektir." dedi.
18.01.2023 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 7 yatırıma 26 milyar liralık destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 7 yatırıma 26 milyar liralık destek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, Gaziantep ve Ankara'da 6’sı yeni, 1’i ilave olmak üzere toplam 7 yatırıma proje bazlı destek verecek. Toplam tutarı, yaklaşık 26 milyar lira olan yatırımlar, 4 bin 691 kişiye ekmek kapısı olacak. Bu yatırımlar, cari açığın azaltılmasına her yıl 1,4 milyar dolarlık katkı verecek.
14.01.2023 Ekonomi
Pirinç ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
Pirinç ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı Pirinç ithalatına uygulanmakta olan gümrük vergisi, menşe ülke fark etmeksizin 31 Ağustos 2023 tarihine kadar sıfırlandı.
13.12.2022 Ekonomi
30 bin TL'lik telefon kazanma ümidiyle 100 bin lira dolandırıldı
30 bin TL'lik telefon kazanma ümidiyle 100 bin lira dolandırıldı Tokat'ta bir mağazada çalışan Samet Yıldız (22), sosyal medyada gördüğü 30 bin TL'lik telefon çekilişine katıldı. İki gün sonra kendisine ulaşan 'Kazandınız' mesajına sevinen Yıldız, telefonu almak için çekiliş, gümrük vergisi, IMEI adı altında istenen paraları tereddütsüz gönderdi. Bu şekilde 77 bin TL dolandırılan Yıldız, bu kez parasını geri alabilmek umuduyla temas kurduğu bir hackera da 23 bin TL kaptırdı. Toplamda 100 bin lirasını kaybeden Samet Yıldız, polisten yardım istedi.
6.12.2022 Yaşam
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak Sakarya’daki fabrikasında ürettiği araçların büyük bir kısmını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 6 milyar 952 milyonluk dev yatırıma hazırlanıyor. Proje bazlı devlet yardımı verilen hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisinde, yılda 162 bin şarj edilebilir hibrit otomobil ve 44 bin batarya paketi üretilecek.
22.10.2022 Otomobil
Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye'nin ambarı...
Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye'nin ambarı... Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye’nin tüm ihtiyacı bu ilden karşılanıyor. Edirne'de olgunlaşma sürecinin ardından çeltik tavalarındaki suyun çekilmesi ile birlikte biçerdöverler yoğun hasat mesaisi için tarlalara girmeye başladı.
17.09.2022 Ekonomi
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat!
Yerli ve milli hibrit ayçiçeğinde ilk hasat! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, biçerdövere bindi, Ar-Ge’si ve deneme üretimleri tamamen yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumlarını hasat etti.
17.09.2022 Ekonomi
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Türkiye'nin ilk hibrit ayçiçeği tohumlarının hasadında bulundu. Bakan Varak, hibrit tohumlar sayesinde ayçiçeği hasadında rekor kırılacağını belirtirken, Bakan Kirişci ise ham ayçiçeği yağı ithalatına getirilen yüzde 10 Gümrük Vergisi ile üreticileri desteklediklerini söyledi.
16.09.2022 Ekonomi
Bakan Kirişçi: İthalata yüzde 10'luk gümrük vergisi koyduk
Bakan Kirişçi: İthalata yüzde 10'luk gümrük vergisi koyduk Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Çiftçilerimiz, mazot ve gübre fiyatlarındaki anormal artışa rağmen üretmeye devam ediyorlar. İthalata yüzde 10'luk gümrük vergisi koyduk." dedi.
16.09.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak
Bakan Kirişci: Her şehir kendi ihtiyacını yerelden örtü altı ile karşılayacak Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Türkiye, istese de istemese de tarihin kendisine yüklediği bu misyonun gereği olarak global bir oyuncu olmak ve bunun gereklerini yerine getirmek zorunda. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerde de jeotermal kaynakları olan bölgelerimizi önceleyerek örtü altı yetiştiriciliğini teşvik edeceğiz. Böylelikle de kendi üretimimizle ilgili kendi ihtiyacımızı yerelden karşılıyor olacağız” dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! 12 bin lira avans ödenecek
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika kararı! 12 bin lira avans ödenecek Ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Trakya Birlik, yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği için tonuna 12 bin lira avans ödemesi yapılacağını duyurdu.
8.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gümrük Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gümrük vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.