Filyasyon

Filyasyon

Son dakika Filyasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Filyasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Filyasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Filyasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan filyasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 638 filyasyon haberi bulunmuştur. Tüm filyasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi
Bakan Koca duyurdu: Covid-19'un yeni varyantı Türkiye'de görülmedi SağlıK Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni alt varyantı olan Eris'e ilişkin, "Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" dedi.
23.08.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok
Bakan Koca: Hatay'da su açısından sorun yok Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da salgın açısından bir sorun olmadığını belirtti. Bakan deprem bölgesindeki şebeke suyu, hastanelerin durumu ve yeni kadro ilanıyla ilgili de açıklama yaptı.
7.03.2023 Gündem
Bakan Soylu: Bu harekatlar olmasaydı terör koridoru kuracaklardı
Bakan Soylu: Bu harekatlar olmasaydı terör koridoru kuracaklardı Kırklareli'nde muhtarlarla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz Zeytindalı ve Barış Pınarı Harekatlarını yapmamış olsaydık, Hakurk’tan Zap’a ve Afrin’e kadar bir terör koridoru kuracaklardı. Sadece sınır hattı yapmıyoruz. Güvenlik duvarı yapıyoruz, aydınlatma yapıyoruz, termal kameralar yapıyoruz, optik kuleler yapıyoruz" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu, Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı!
Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu, Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de maymun çiçeği vakasını açıkladı. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun çiçeği için pandemi ilan edilir mi?
2.08.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ana kadar Türkiye’de 5 maymun çiçeği hastası tespit edildiğini belirterek, “Ülkemiz açısından bir endemi ya da küresel anlamda bir pandemi riski taşımamaktadır” dedi.
2.08.2022 Sağlık
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi Son dakika gelişmesi. Son dönemde artan koronavirüs vaka sayıları herkesi endişelendirdi. 4-10 Temmuz haftasında 117 bin 95 vaka görülürken vakaların hızla yükselmesiyle beraber ilk tedbir Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 3 maddelik yeni kararı aldı. İşte haberin tüm detayları...
20.07.2022 Gündem
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
Tunceli'de koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı
Tunceli'de koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı Tunceli İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, kentte koronavirüs vakası sayısının sıfırlandığını belirterek, "İlimizde ilk vaka Nisan 2020'de görüldü. Son 3 ayda vaka sayılarında düşüşler oldu. Şu anda hastanemizde yatan hasta yok. Ayrıca il merkezi ve ilçelerde de aktif vakamız kalmadı. Bu durum özellikle sağlık çalışanlarını mutlu etti" dedi.
10.05.2022 Yaşam
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 10 gün içerisinde...
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 10 gün içerisinde... Yasaklar ile ilgili flaş gelişme! Maske zorunluluğunun pek çok alanda kaldırılmasının ardından kısıtlamalar ile ilgili yeni açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sağlık kuruluşları ve toplu taşımalardaki maske uygulaması kısıtlamalarının vaka sayıları aşağı trendde olduğundan bir hafta, 10 güne kadar kalkabileceğini söyledi.
2.05.2022 Gündem
Belediye meclis üyesine, başörtülü hekime hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi
Belediye meclis üyesine, başörtülü hekime hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi  Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel hakkında, filyasyon ekibinde görevli diş hekimi Tuba Taşkın Öztürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.
22.04.2022 Gündem
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar...
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar... Sağlık raporları ile ilgili yeni kararı Bakan Koca duyurdu. Süreli ve süresiz raporlar yıl sonuna kadar geçerli olacak. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi.
1.04.2022 Gündem
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti Rapor ve izinlerle ilgili flaş gelişme! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi. Türk Eczacıları Birliği, uygulamanın ne şekilde yürütüleceğine ilişkin, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) ayrıca bir açıklama yapılmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca Kovid-19'a yakalanan çalışanlara verilen istirahat raporlarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Çalışanlara Kovid-19'a yönelik 14+14 şeklinde verilen, 28 günlük istirahat raporu uygulaması kaldırıldı. Rapor hakkı, bugüne kadar iş yerlerinde salgının etkisinin azaltılması için, çalışanların yıllık maksimum 40 gün olan izin hakkına dahil edilmiyordu.
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu... Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Değiştirildi. Güncelleme yapıldı. Sağlık Bakanlığı 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon' rehberini güncelledi. Rehberdeki değişikliğe göre; en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü'ne temaslı olarak kaydedilecek.
27.01.2022 Gündem
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti Koronavirüs aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! Karantina ile ilgili flaş karar! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu, artık değişti. Bakanlık tarafından paylaşılan rehbere göre; Kovid-19 yakın temaslı olup, hatırlama dozu yapılmış veya son 3 ay içinde hastalığı geçirmiş kişiler karantinaya alınmayacak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, kendi semptomlarını da takip ederek, günlük yaşamlarına devam edecek.
15.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi Sağlık Bakanlığı son dakika açıkladı. Resmen değişti. Sağlık Bakanlığı, güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Rehberde karantinaya ilişkin merak edilen tüm detaylar yer aldı. Güncel rehbere göre yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.
14.01.2022 Gündem
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sadece o maske yeni salgına karşı etkili
Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Sadece o maske yeni salgına karşı etkili Maske ile ilgili flaş açıklama! Sadece o maske yeni virüs salgınına karşı etki sağlıyor. Şu anki vakaların ciddi kesiminin 'Omicron' olmadığını belirten Prof. Dr. Şener, "Delta-Delta Plus' şu an için daha yaygın. Kapalı alanlarda asansör ve toplu taşıma araçlarında N-95 kullanmak çok önemli. Diğer alanlarda ise normal maske kullanılabilir. Mesafenin olabildiğince korunması gerekiyor. Bu önlemlere olabildiğince uyulmalı. Üçüncü doz aşının tekrar tekrar altını çizmek lazım. Vatandaşımızın üçüncü dozunu yaptırmak için tam zamanı. Uyuyan hücreler yeniden antikor üretiyor ve bu antikorlar 'Omicron'a karşı etkili" dedi.
11.01.2022 Gündem
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık...
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık... O ilimizde flaş yasak kararı. Resmen açıklandı. Hepsini kapsıyor. Eskişehir Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler aldı. En çok vaka artışı üçüncü il olan kentte saat 24.00’ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılması yasaklandı.
7.01.2022 Gündem
Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir?
Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir? Ceza infaz kurumlarında açık görüş başlıyor. Adalet Bakanlığı duyurdu. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Kovid 19 tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendiği ve açık görüşlerin başlayacağı duyruldu. Peki, Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir? İşte detaylar…
29.11.2021 Gündem
'Sinovac' yerine fazla dozda 'Biontech' aşısı yaptığı iddia edilen hemşireye inceleme
'Sinovac' yerine fazla dozda 'Biontech' aşısı yaptığı iddia edilen hemşireye inceleme Konya'da sağlık merkezine 'Sinovac' aşısı olmaya gelen Semiha Işık'a (23), yanlışlıkla fazla dozda 'Biontech' aşısı uyguladığı iddia edilen hemşire hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı.
26.11.2021 Yaşam
Yoğun bakımlar alarm veriyor! Validen kritik uyarı
Yoğun bakımlar alarm veriyor! Validen kritik uyarı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı haftalık vaka haritasına göre, 100 bin kişide en çok vaka artışının olduğu Tunceli'de, devlet hastanesindeki Covid-19 yoğun bakımı servisi yüzde 90 doldu. İl Sağlık Müdürlüğü Operasyon Merkezi Sorumlusu Doktor Zerrin Şahinol, "Covid-19 hastaları için ayırdığımız bir servisimiz oldu, açtığımız ikinci servis de dolmak üzere" dedi.
21.11.2021 Sağlık
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer sağlık bakanlarının katıldığı toplantıda, Türkiye'nin Kovid-19 sürecinde güçlü bilişim alt yapısıyla çok hızlı aksiyon aldığını anlatarak, dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısının tüm Avrupa'da toplam 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı kadar Seviye 7 hastane sayısının 5 olduğunu duyurdu.
17.11.2021 Gündem
Eskişehir’de vakalar düştü!
Eskişehir’de vakalar düştü! Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son haftalık koronavirüs risk haritasına göre, Eskişehir’de vakalar düşerken, Bilecik ve Kütahya’da artış gösterdi. Üç şehir de HES risk haritasında 'kırmızı' renkte kaldı.
24.10.2021 Sağlık
Karantina kaç gün oldu? Aşısızların ve öğrencilerin karantina süreleri kısaldı mı?
Karantina kaç gün oldu? Aşısızların ve öğrencilerin karantina süreleri kısaldı mı? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Karantina süresi yeniden güncellendi. Bakanlık tarafından Kovid-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü güncellendi. Aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantina süresi merak ediliyor. Peki, Karantina kaç gün oldu? Pozitif vaka karantina süresi kaç gün? Aşısızlar ve öğrencilerin karantina süresi kaç gün? İşte karantina süresi ile ilgili detaylar...
4.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Filyasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki filyasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.