Fiber İnternet

Fiber İnternet

Son dakika fiber internet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fiber internet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fiber internet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fiber İnternet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fiber internet gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 fiber internet haberi bulunmuştur. Tüm fiber internet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa'nın öncü kuruluşlarından FTTH Avrupa Konseyi (FTTH Council Europe) tarafından gerçekleştirilen FTTH/B Market Panorama Araştırması'na göre, Türkiye'nin eve kadar fiberde 18 milyon hane erişimi ile Avrupa'da ikinci sıraya yükseldiğini açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibariyle 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi.
21.03.2024 Ekonomi
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması
TFF'den Süper Lig için otomatik ofsayt sistemi açıklaması Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci yarıdan itibaren yarı otomatik ofsayt sisteminin Türkiye’de de kullanılacağını açıkladı.
12.01.2024 Süper Lig
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı
Bakan Uraloğlu: Antalya Havalimanı tüm zamanların rekoruna imza attı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Antalya Havalimanı'nın tüm zamanların rekoruna imza attığını duyurdu
23.07.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık
Bakan Karaismailoğlu: 2022'de 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullandık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılında 319 milyar dakikadan fazla telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve 65 milyar 256 milyon gigabayt internet kullanıldığını açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, cep telefonuyla konuşma süresinde Avrupa'da ilk sırada
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye, cep telefonuyla konuşma süresinde Avrupa'da ilk sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2022 yılı ikinci çeyreğinde cep telefonuyla aylık ortalama 560 dakika konuştuk. Türkiye, bu mobil kullanım süresiyle Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı" dedi.
4.10.2022 Siyaset
Tarihi Yarımada'ya fiber internet...
Tarihi Yarımada'ya fiber internet... Türk Telekom, İstanbul'un en eski yerleşim yerleri olan Eminönü, Beyazıt, Fener, Sirkeci ve Sultanahmet'i kapsayan Tarihi Yarımada'nın tamamını fiberleştirdi.
28.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız Bay Kemal 10'a yükselecek. Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak bizim namus borcumuzdur." dedi
14.06.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: 2021 yılında ülkemizdeki toplam telefon trafiği 318 milyar dakika oldu
Bakan Karaismailoğlu: 2021 yılında ülkemizdeki toplam telefon trafiği 318 milyar dakika oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizdeki telefon trafiğinin önemli ölçüde mobil şebekeler kaynaklı olma durumu 2021 yılında da devam etti. 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla ülkemizdeki toplam trafiğin 318 milyar dakika olduğu belirlendi” dedi.
23.03.2022 Ekonomi
Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü yüzde 22 büyüdü
Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü yüzde 22 büyüdü Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) açıkladığı "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2020 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri"ne göre, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü bir önceki yıla kıyasla yüzde 22 büyüyerek 189 milyar TL'lik hacme ulaştı.
8.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Evden çalışanlar nedeni ile yüzde 50 arttı
Evden çalışanlar nedeni ile yüzde 50 arttı Koronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışanların sayısı arttı. Evden yapılan toplantılar, online eğitimler ve öncesinde yüz yüze yapılan pek çok şey internet ortamına taşındı. Bu durum da veri kullanımının yüzde 50 artmasına neden oldu.
10.05.2021 Ekonomi
Elektronik haberleşmede yatırım arttı, 5G ve ötesine zemin  hazırlandı
Elektronik haberleşmede yatırım arttı, 5G ve ötesine zemin hazırlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom ve mobil operatörler tarafından geçen yıl elektronik haberleşme sektörüne yapılan yatırımların 10,2 milyar liraya ulaştığını belirterek, "Bu yatırım ivmesi, ülkemizin dijital dönüşümü gerçekleştirme, fiber altyapıları çok daha hızlı ülkenin her noktasına götürme, 5G ve ötesi teknolojilere geçme hamlesinin başarılı olması için gerekli." dedi.
27.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk Telekom 'fiberleşme ödevi'ni yeni yılda tamamlamak istiyor
Türk Telekom 'fiberleşme ödevi'ni yeni yılda tamamlamak istiyor Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, bu yıl önceliklerinin Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde fiberleşmeyi hızlı şekilde ülkenin en uç noktalarına kadar yaymak olduğunu söyledi.
2.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Mobil abone sayısı 81 milyona ulaştı
Mobil abone sayısı 81 milyona ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, geçen yılın sonunda 77,8 milyon olan mobil abone sayısının, bu yılın üçüncü çeyreği sonunda 80,6 milyona ulaştığını bildirdi.
30.12.2018 Ekonomi
Antika oldu
Antika oldu Türk insanı cep telefonuna öyle bir alıştı ki sabit telefonu unuttu. Son verilere göre yapılan her 100 dakikalık sesli görüşmenin sadece 2.6 dakikası sabit telefondan yapıldı. Oysa bu oran Almanya’da hâlâ 52, İngiltere’de 31 dakika civarında.
8.08.2018 Ekonomi
5G’nin test merkezi! 'Türkiye'yi üretim üssü haline getireceğiz'
5G’nin test merkezi! 'Türkiye'yi üretim üssü haline getireceğiz' Türkiye, 5G teknolojisinin üretiminde atağa kalktı. Ulaştırma Bakanlığı ile ONF arasında M-CORD ve ProgRAN hizmetleri için anlaşma imzalandı. Bakan Arslan, “Türkiye, 5G teknolojisini üreten ülke olacak. Binlerce kilometreden ameliyat yapmamıza az kaldı” dedi
27.02.2018 Ekonomi
Şişli'de virajı alamayan otomobil kanala düştü!
Şişli'de virajı alamayan otomobil kanala düştü! Şişli'de aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, fiber internet kablosu için kazılan kanala düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
29.09.2021 Gündem
‘Merhaba Umut’ ile ücretsiz fiber hızı
‘Merhaba Umut’ ile ücretsiz fiber hızı Turkcell ve AFAD arasında imzalanan ‘Merhaba Umut Projesi’ ile Turkcell, Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ni teknolojiyle donattı. Eğitimlerin yanı sıra yüksek hızlı fiber internet hizmeti ücretsiz sağlandı
21.11.2017 Ekonomi
5G teknolojisi için tarih verildi
5G teknolojisi için tarih verildi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G teknolojisinin 2020 yılında kullanılmaya başlanacağı açıkladı.
19.09.2017 Ekonomi
Bakan'dan 1,8 milyon kişiye 'ucuz internet' müjdesi
Bakan'dan 1,8 milyon kişiye 'ucuz internet' müjdesi 'İnternetsiz ev kalmasın' projesi için düğmeye basıldı. Ulaştırma Bakanı, 1,8 milyon kişiye ucuz internet ulaştıracaklarını açıkladı
30.03.2017 Ekonomi
Hangisi daha iyi: kablo mu, fiber mi?
Hangisi daha iyi: kablo mu, fiber mi? Kablo ve ve fiber nasıl çalışıyor? Kablolu internet mi daha hızlı, fiber mi? Cevaplıyoruz.
7.03.2017 Bilim ve Teknoloji
Suriyeli’ye umut oldu ‘insanlık’ ödülünü aldı
Suriyeli’ye umut oldu ‘insanlık’ ödülünü aldı Turkcell, Mobil Dünya Kongresi’nde Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim ve bilgiye ulaşma ihtiyaçlarına çözüm sunmak için geliştirdiği “Merhaba Umut” uygulamasıyla ‘İnsanlık’ ödülünü aldı.
1.03.2017 Ekonomi
Mülteciler teknoloji ile uyum sağlayacak
Mülteciler teknoloji ile uyum sağlayacak Davos Zirvesi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mültecilerin eğitim ve iletişim alanlarındaki problemlerine çare olarak Turkcell’in geliştirdiği çözümleri anlattı, Suriyelilere yönelik ‘Merhaba Umut’ projesinin önemini vurguladı.
18.01.2017 Ekonomi
4.5G ile ‘cep’teki data ikiye katlandı
4.5G ile ‘cep’teki data ikiye katlandı BTK raporuna göre, cihazı ve SIM kartı 4.5G’ye uygun olan abonelerin data kullanımı Mayıs ayı itibariyle 3.1 GB olarak gerçekleşirken, 4.5G abonesi olmayanların veri kullanımı 1.4 GB oldu. Yani 4.5G aboneleri diğer mobil genişbant abonelerine göre % 100’den fazla internet kullandı.
24.07.2016 Ekonomi
Tek faturayla %30 tasarruf sağlayacak
Tek faturayla %30 tasarruf sağlayacak Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, sabit ve mobil hizmeti ‘tek çatı’da birleştirdiklerini belirterek, “Dört Dörtlük Paketlerimiz’le müşterilerimizin tüm ihtiyaçları karşılanacak. Entegre telekom hizmetlerimizi müşterilerimize % 30’u aşan oranda tasarruflu fiyatlarla sunacağız” dedi
7.05.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fiber İnternet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fiber internet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.