Falcon 9

Falcon 9

Son dakika Falcon 9 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Falcon 9 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Falcon 9 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Falcon 9

haberleri sayfasında son dakika yaşanan falcon 9 gelişmeleri de dahil olmak üzere 174 falcon 9 haberi bulunmuştur. Tüm falcon 9 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi!
Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle yeniden ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, nereye inecek? Alper Gezeravcı’nın dönüşü hakkında merak edilenler…
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın yakınları kapsülün istasyona kenetlenmesini heyecanla izledi
Alper Gezeravcı'nın yakınları kapsülün istasyona kenetlenmesini heyecanla izledi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, beraberinde 3 astronot ile birlikte yolculuk yaptığı kapsülün uzay istasyonuna kenetlenmesi heyecanla izlendi. Geveravcı'nın memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde de yakınları ve komşuları, o anları televizyondan takip etti.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir
Alper Gezeravcı, uzay yolunda ilk mesajını verdi: İstikbal Göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. 14 gün sürecek Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu başladı. Tarihi uzay yolculuğu devam ederken Gezeravcı dünyaya ilk mesajını yolladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri, "İstikbal Göklerdedir" oldu.
18.01.2024 Gündem
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı?
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı? Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ile beraber yedek olarak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğunda olup olmayacağı merak ediliyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye bu gece saat 01.11'de fırlatılacak. Axiom Space'in ISS'ye göndereceği "Ax-3" görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı'nın yanı sıra 3 kişi daha yer alacak. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever’in ekipteki akıbeti sorgulanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğunda olacak mı, neden ayrıldı? Yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir?
17.01.2024 Gündem
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
SpaceX, uzaya 21 adet 2’nci nesil Starlink uydusu fırlattı
SpaceX, uzaya 21 adet 2’nci nesil Starlink uydusu fırlattı ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9 roketi ile uzaya 21 adet 2’nci nesil Starlink uydusu fırlattı.
19.04.2023 Dünya
İMECE Yer Gözlem Uydusu'nun fırlatma operasyonu ertelendi
İMECE Yer Gözlem Uydusu'nun fırlatma operasyonu ertelendi Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İMECE Yer Gözlem Uydusu'nun fırlatma operasyonunun ertelendiğini duyurdu.
11.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı
SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı SpaceX, Falcon 9 roketi ile uzaya 54 Starlink uydusu daha fırlattı. Yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 3 bin 500’ü aştı.
20.10.2022 Dünya
Türkiye'nin birçok noktasında görülmüştü! 52 Starlink uydusu daha gönderildi
Türkiye'nin birçok noktasında görülmüştü! 52 Starlink uydusu daha gönderildi Elon Musk'un sahibi olduğu Amerikan uydu şirketi SpaceX'in uzaydan internet sunan Starlink projesi için dün fırlatılan uydular, dün akşam saatlerinde İstanbul semalarında görülmüştü. SpaceX, Falcon 9 roketi ile uzaya 52 Starlink uydusu daha fırlattı. Yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 2 bin 957’ye ulaştı.
24.07.2022 Dünya
SpaceX Globalstar'ın FM15 uydusunu uzaya fırlattı
SpaceX Globalstar'ın FM15 uydusunu uzaya fırlattı SpaceX, Florida'dan Amerikalı uydu iletişim firması Globalstar'ın FM15 uydusunu taşıyan Falcon 9 roketini başarılı bir şekilde fırlattı.
19.06.2022 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'ten flaş açıklama! Bugün yapılacaktı, ertelendi
SpaceX'ten flaş açıklama! Bugün yapılacaktı, ertelendi ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bugün yapmayı planladığı kargo uçuşu uzay aracının motorunda tespit edilen arıza nedeniyle iptal edildi.
10.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı!
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat’ın Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türksat 5B hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin hizmete alınacağı tarihi duyurdu. Peki, Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir?
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tesla, SpaceX'in CEO'su ve Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'tan olay paylaşım!
Tesla, SpaceX'in CEO'su ve Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'tan olay paylaşım! Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'ın paylaşımı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ünlü milyarder Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 'Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi' ifadesine yer verdi.
9.05.2022 Dünya
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi!
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Uzun süredir Twitter ile gündemde olan Elon Musk’ın Twittter hamlesi sonrası hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Elon Musk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Elon Musk’ın hayat hikayesi…
26.04.2022 Dünya
SpaceX, ABD’ye ait istihbarat uydusunu uzaya fırlattı
SpaceX, ABD’ye ait istihbarat uydusunu uzaya fırlattı ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon-9 roketi ile ABD’ye ait istihbarat uydusunu uzaya fırlattı.
17.04.2022 Dünya
Dünya tarihinde bir ilk! Uzay turistleri uçuş için 165 milyon dolar ödedi!
Dünya tarihinde bir ilk! Uzay turistleri uçuş için 165 milyon dolar ödedi! Axiom Space ve NASA iş birliği ile gerçekleştirilen ilk sivil mürettebatlı uzay uçuşu SpaceX'in Falcon 9 roketi ile gerçekleştirildi. Roket Uluslararası Uzay İstasyonu'na indi. Oldukça yüksek bir bedel ödeyerek tarihi uçuşta uzay turisti olarak yer almayı başaran uzay turistlerinin burada 10 güne yakın bir süre geçirmesi planlanıyor.
9.04.2022 Dünya
Türkiye'nin ilk cep uydusu 5 günde 900 veri gönderdi
Türkiye'nin ilk cep uydusu 5 günde 900 veri gönderdi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı tarafından tasarlanan ve ABD'den Falcon-9 roketiyle uzaya gönderilen Türkiye'nin ilk cep uydusunun 5 günde 900 veri gönderdiği belirtildi. Ekipte yer alan üniversite öğrencisi Osman Turgut "Bizim için önemli olan uydunun uzun ömürlü olmasıydı. Güneş panellerinin çalışıp çalışmadığını bilmemiz gerekiyordu. Şu anda incelediğimizde güneş panellerinin doğru şekilde besleme yaptığını görebilmekteyiz. Bu da uydumuzun uzun ömürlü olacağının bir kanıtı ve göstergesi" dedi.
20.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzaya fırlatılan uydunun metal iskeleti TTK’dan
Uzaya fırlatılan uydunun metal iskeleti TTK’dan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı tarafından geliştirilen ve 13 Ocak 2022 tarihinde ABD'den SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılarak yörüngeye yerleştirilen Grizu-263A cep uydusunun uzay koşullarına dayanıklı metal iskeleti Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı, eski adı Merkez Atölyeleri olan Maden Makinaları Fabrikası’nda (MMF) üretildi.
17.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk mini uydusu uzaya fırlatıldı
Türkiye'nin ilk mini uydusu uzaya fırlatıldı Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A, ABD’deki Cape Canaveral Fırlatma Üssü'nden SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı.
13.01.2022 Ekonomi
Türkiye’nin İlk Cep Uydusu Grizu-263A uzaya fırlatılıyor
Türkiye’nin İlk Cep Uydusu Grizu-263A uzaya fırlatılıyor Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uzay Takımı Grizu-263 tarafından üretilen Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A’nın uzay yolculuğu için geri sayım başladı.
6.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin ilk cep uydusu uzay yolunda
Türkiye'nin ilk cep uydusu uzay yolunda Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yer aldığı Grizu-263 takımının hayata geçirdiği proje ile Türkiye'nin ilk cep uydusu SpaceX Falcon 9 roketiyle 13 Ocak 2022 tarihinde uzaya gönderilecek.
6.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası ve gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin açıklanmasından sonra TL mevduatlarının 23.8 milyar liranın üzerinde arttığını belirterek, "Amacımız yatırımcı, sanayici, tasarruf sahibi vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, TL'yi değerli hale getirmek, TL'nin değerine itibar katmaktır. Kur düzeyi serbest piyasa işleyişi içerisinde olması gereken seviyeye kendisi gelecektir. Para yatağında akar, bu yatağını da şimdi buluyor, buldu, daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan üreticileri stokçulukla ilgili uyararak, "Fahiş fiyat ve stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Bunların sonuçları ağır olacaktır. Döviz kurundaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara gereken yaptırımları uygulayacağımızı söylemek istiyorum" dedi.
24.12.2021 Siyaset
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı Türksat 5B uydusu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türksat 5B'nin uzaya gönderildiği dakikalarda yaptığı paylaşımda "42 derece doğu yörüngesinde ülkemize 35 yıl boyunca hizmet etmek üzere uzay yolculuğuna başlıyor." ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun iletişim kapasitesini 15 kat arttıracağını söyledi. Erdoğan törene video mesaj gönderdi.
19.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Falcon 9 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki falcon 9 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.