Faizler

Faizler

Son dakika faizler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faizler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faizler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faizler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faizler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.694 faizler haberi bulunmuştur. Tüm faizler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı!
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! Mevduat faizleri rekor seviyeye ulaştı. 100 bin lirasını mevduat faizine yatıran büyük kazanç sağlıyor. Merkez Bankası yaptığı son hamle ile politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bankalar da politika faiz oranıyla birlikte daha yüksek faizler vermeyi taahhüt etmeye başladı. Müşteri yarışına giren bankalar üç aylık mevduatta faizi yüzde 67.48'e kadar yükseltti. Bankalarda mevduat hesabı açarken Merkez Bankası'nın kamuya açıkladığı oranları talep edebilir ve yüksek faiz getirisi elde edebilirsiniz. İşte mevduat faizleriyle ilgili tüm detaylar...
19.04.2024 Ekonomi
Bayram öncesi rekor sürprizi! Tarihi zirve sonrası borsa rallisi sürecek mi?
Bayram öncesi rekor sürprizi! Tarihi zirve sonrası borsa rallisi sürecek mi? Bayram öncesi borsa sürpriz yükselişle tüm zamanların rekorunu kırdı. Yüksek faizler TL’ye ilgiyi artırıyor. Risk primin daha da düşmesi yabancı yatırımların önünü açabilir
7.04.2024 Ekonomi
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık son faiz artışının ardından bankalarda mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Pek çok banka mevduat faizlerini bir iki puan daha artırdı. Peki şu anda faizler ne durumda? 1 milyon TL’yi mevduata yatıran aylık ne kadar kazanç sağlıyor? İşte detaylar...
5.04.2024 Ekonomi
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz oranlarında artışa gidilse de vatandaşın tercihi değişmedi. BDDK verilerine göre mart ayının son haftalarında KMH hesapları rekor seviyeyi gördü. Peki artışın nedeni ne? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Gündem
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu?
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu? Kredi kartlarına düzenleme konusu gündemdeki yerini koruyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki, Kredi kartı taksit sayısı neden düştü?
16.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Dursun Özbek'ten Mauro Icardi açıklaması: Yedi düvele karşı savaşıyoruz!
Dursun Özbek'ten Mauro Icardi açıklaması: Yedi düvele karşı savaşıyoruz! Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'ye sert yanıt veren Dursun Özbek, 1 maç ceza alan Mauro Icardi hakkında da önemli ifadeler kullandı.
27.02.2024 Galatasaray
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz
Bakan Kacır: KOSGEB’e destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda üretim yapan firmalara sundukları destekleri artıracaklarını söyledi. Bakan Kacır, “Türkiye ekonomisinin geleceğini, Ar-Ge, inovasyon ve ihracat belirleyecek. Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda destek limitlerimizi yeniden belirliyoruz. Bu hafta, KOSGEB İcra Komitesi'ni topluyoruz. Destek miktarlarını en az yüzde 100 artırmayı amaçlıyoruz” dedi.
27.01.2024 Ekonomi
Mevduat hesabına bir milyon lira yatıran 861 bin lira faiz alıyor! İşte 10 bin liradan başlayan faiz hesabı
Mevduat hesabına bir milyon lira yatıran 861 bin lira faiz alıyor! İşte 10 bin liradan başlayan faiz hesabı Mevduat faizleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankalar mevduat faizlerinde yarışı sürdürüyor. Kişiye özel faizler her geçen gün yükselirken ortalama faizlerde 3 ay ve 1 yıllık vadede düşüş gözlemleniyor. Bankalarca mevduatlara fiilen uygulanan azami faiz oranları 3 aylık vadede yüzde 70'i aştı. Ortalama faizde ise liderlik 3 aylık vadede oluştu ve yüzde 51.29 olarak gerçekleşti. 1 milyon lirasını yüzde 70 faizle 3 aylık mevduata bağlayan birisi bir yılın sonunda 861 bin lira faiz getirisi sağlayabilir.
15.01.2024 Ekonomi
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun hakimlik ifadesi ortaya çıktı. Kıvanç Talu hakimlikteki ifadesinde, "Son dönemlerde bir sarmala girmiştim. Öyle ki kendi kullandığım ancak eşimin babası adına olan Porsche marka bir araç ve şirkete ait bir araç ve tekneyi satmak zorunda kaldım. Hatta pek çok kredi çektim. Borcu borçla kapatmaktaydım" dedi.
9.01.2024 Gündem
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi
Bankada parası olan yaşadı! Faiz oranları ilk kez bu seviyeyi gördü, 1 milyon TL’ye 107 bin lira faiz getirisi Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faiz artırmasıyla birlikte kredi ve mevduat faizleri de güncellendi. Peki tüketici kredisi, taşıt ve konut kredilerinde faiz oranları ne kadar oldu? 1 milyon TL parası olan bir kişinin aylık ve üç aylık faiz kazancı ne? İşte mevduat ve kredi faizlerindeki son durum...
9.01.2024 Ekonomi
Faizlerde görülmemiş oran! Paranız resmen katlanacak, 605 bin TL kazanç sağlamak mümkün
Faizlerde görülmemiş oran! Paranız resmen katlanacak, 605 bin TL kazanç sağlamak mümkün Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Merkez Bankası’nın faizi yüzde 42.50'ye yükseltmesiyle birlikte mevduat faizlerinde artış devam ediyor. 3 aylık vadeli mevduatta faiz gerilerken 32 günlük vadeli mevduatta faiz yükseliş gösterdi. Yüksek kredi faizleri nedeniyle bankaların faiz geliri düşünce vadeli mevduatlardaki faiz yükseliş trendinden uzaklaşmaya başladı.
8.01.2024 Ekonomi
Parası olan bankaya koşuyor! Faizde görülmemiş oran, böylesi ilk kez oluyor
Parası olan bankaya koşuyor! Faizde görülmemiş oran, böylesi ilk kez oluyor Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) garantisi üst limiti 400 bin liradan 650 bin TL'ye çıktı. İşte banka faizleri ile ilgili son gelişmelerin detayları...
14.12.2023 Ekonomi
FED faiz kararını açıkladı
FED faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed, faizi yüzde 5.50'de sabit tuttu. Piyasalar Fed'in Mayıs ayında faiz indirimine gitmesi olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyor, Fed kararı öncesi bu oran yüzde 80 seviyesindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında enflasyon için zafer ilan etmenin erken olduğunu, bu toplantıda faiz indiriminin ne zaman olacağına yönelik soruların sorulduğunu söyledi. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine gerilemesinin zaman alacağını da belirtti.
13.12.2023 Ekonomi
Faizlerde böylesi ilk kez oluyor! Evini, arabasını satan bankaya koşuyor, parasını yatıran kazanıyor
Faizlerde böylesi ilk kez oluyor! Evini, arabasını satan bankaya koşuyor, parasını yatıran kazanıyor Bankalar faiz yarışında! Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. İşte banka faizleri ile ilgili son gelişmelerin detayları...
8.12.2023 Ekonomi
Ekipler ele geçirdi! Tam 3 milyon 590 bin lira değerinde
Ekipler ele geçirdi! Tam 3 milyon 590 bin lira değerinde Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, yabancı uyruklu bir kişinin valizinden lüks markalara ait yaklaşık 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi.
5.12.2023 Gündem
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. İşte banka faizleri ile ilgili son gelişmelerin detayları...
5.12.2023 Ekonomi
Kilotlu çorap ile cinayet işlemişti! Polislere oynadığı oyun ortaya çıktı
Kilotlu çorap ile cinayet işlemişti! Polislere oynadığı oyun ortaya çıktı İstanbul Şişli'de, eski erkek arkadaşı Semih Sevim'i öldüren ve cesedi babasıyla birlikte Sancaktepe'de ormanlık alana atan şarkıcı Seçil Çiftçi davasında Semih Sevim’in annesi tanık olarak dinlendi. Anne Sevim Sevim, “Benim oğlum saplantılı değildi. Saplantılı olan sanığın kendisidir. Benim oğlum yerde çürüyor. O da orada çürüsün” dedi. Öte yandan mahkeme Adli Tıp Kurumu’na yazı yazarak ölüm anına ilişkin detaylı bir rapor hazırlanmasını istedi.
5.12.2023 Gündem
Fatih Terim'in yardımcısının eşi nasıl dolandırıldığını anlattı
Fatih Terim'in yardımcısının eşi nasıl dolandırıldığını anlattı Fon dolandırıcılığında Seçil Erzan'a 450 bin dolar veren Fatih Terim'in yardımcısı Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap açıklamalarda bulundu. Erkasap, dolandırıldığını Erzan’ın telefonunun kapalı olduğu gün anladığını belirtti. Erkasap, dolandırıldığını anladıktan sonra yaşadığı hayal kırıklığından da bahsederken, muhatap aldığı kişinin banka müdürü olması sebebiyle güven duyduğunu ve bütün birikimlerini bankada tek seferde elden teslim ettiğini söyledi.
5.12.2023 Gündem
Marmara'da deniz ulaşımına poyraz engeli
Marmara'da deniz ulaşımına poyraz engeli Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz fırtınası, deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor.
5.12.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi 2.5 puanlık beklentinin üstünde 5 puan (500 baz puan) artırarak yüzde 35’ten 40’a çıkardı. Böylece faizler son 6 ayda aralıksız artmış oldu. Her faiz artışında kart faizleri de yükseliyordu. Fakat bu sefer faiz artışıyla kart faizi 1 Ocak tarihine kadar değişmeyecek ve yüzde 3.66 olarak sabit kalacak. Gecikme faizi de yılbaşına kadar yüzde 3.96 olarak uygulanacak.
24.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faizler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faizler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.