Adanaspor'un yükü büyüyor: 1 milyon Euro'ya dayandı

Adanaspor’un FIFA nezdindeki dosyaları giderek büyüyor. Turuncu-beyazlı kulübün mevcutta üç aktif dosyası bulunuyor.Borç yükü, kısa sürede çözülmezse kulübü hem ağır cezalar hem de puan silme tehlikesi bekliyor.
Kulüp, Shirvan Tas’a 22 bin Euro, Dabo’ya 95 bin Euro ve Romanya temsilcisi U Craiova’ya 60 bin Euro ödeme yapmak zorunda. Bu dosyaların her biri için 15 bin Euro masraf bedeli ve işlem tarihine kadar işleyecek faizler de eklenince yük daha da artıyor.
FIFA DOSYALARI ARTACAK
Ancak asıl sorun, henüz FIFA’ya yansımayan dosyalarda. Spor Türk Gazetesi'nde yer alan habere göre Adanaspor’un eski oyuncularından Sokol Cikalleshi’ye 250 bin Euro, Andrei Ivan’a 105 bin Euro, Endri Çekici’ye 166 bin Euro ve Loret Sadiku’ya 205 bin Euro borcu bulunuyor.
Bu oyuncuların FIFA’ya başvuruda bulundukları ve dosyaların her an kulübün önüne çıkabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan, kulüpten ayrılan Fofana, Diakite, Ciss ve Yepieh’in başvuru yapıp yapmadıkları konusunda ise net bir bilgiye ulaşılamadı.
Adanaspor’un önü alınamayan borç yükü, kısa sürede çözülmezse kulübü hem ağır cezalar hem de puan silme tehlikesi bekliyor.







