Eyt Yasası

Eyt Yasası

Son dakika EYT yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan EYT yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını EYT yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eyt Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eyt yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 123 eyt yasası haberi bulunmuştur. Tüm eyt yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT ile ilgili ikinci fırsat açıklaması geldi! Kademeli emeklilik ile ilgili bilinmeyen detay
EYT ile ilgili ikinci fırsat açıklaması geldi! Kademeli emeklilik ile ilgili bilinmeyen detay Türkiye'nin emeklilik tarihine baktığımızda, ülkede çeşitli dönemlerde farklı emeklilik yasalarının uygulandığını görüyoruz. Özellikle 1999, 2008 ve sonrasında yapılan değişiklikler, emeklilik şartlarını belirleyen önemli kilometre taşları olarak öne çıkıyor. Bu değişiklikler, sigortalıların başlangıç tarihlerine göre emeklilik haklarını belirliyor. Öte yandan yeni çıkan EYT yasası sonrası bu yasanın dışarısında kalan vatandaşlardan hak talepleri gelmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz EYT ile ilgili ikinci bir yasanın çıkıp çıkmayacağıyla ilgili bilgi vererek yaşanan süreci anlattı.
8.01.2024 Çalışma Hayatı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Emekli promosyonunda bankalar kampanyalarını yeniledi
Emekli promosyonunda bankalar kampanyalarını yeniledi .Emekli promosyon kampanyaları yenilendi. EYT yasası sonrası emekli sayısının artması banka promosyonu yarışını hızlandırdı. Temmuz emekli maaşı zammı birlikte emeklilerin maaş sınırları da yükseldi. Ancak banka seçerken dikkatli olmakta fayda var. İşte emekli promosyonu ile ilgili merak edilen detaylar...
23.07.2023 Ekonomi
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT kapsamında olup emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlandı. Bir kısım başvurunun ise tamamlanması bekleniyor. Henüz emekli maaşı bağlanmayan EYT'lileri ilgilendiren ayrıntılar ortaya çıktı.
13.07.2023 Emekli
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı? 1999 sonrası kademeli emeklilik var mı, 1999 sonrası EYT olur mu? EYT sonrası kademeli emeklilik kabinenin toplanmasıyla yeniden gündeme geldi. EYT yasası kapsamı dışında kalan vatandaşlar emeklilik formüllerini araştırmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilebilecek. Peki, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
14.06.2023 Emekli
EYT'lilere avans müjdesi! SGK'ya başvurmak yetiyor, asgari ücretin iki katı
EYT'lilere avans müjdesi! SGK'ya başvurmak yetiyor, asgari ücretin iki katı Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yeni bir son dakika haberi daha geldi. EYT yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken diğer başvurular da ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Maaşı geciken EYT'lilere müjdeli bir haber geldi. İşte detaylar...
26.05.2023 Emekli
EYT'liye çifte ikramiye fırsatı! Tarih netleşti, detaylar belli oldu
EYT'liye çifte ikramiye fırsatı! Tarih netleşti, detaylar belli oldu Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın emeklilik başvurusu, çalışmaya devam edecekler için çıkış ve giriş işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken, diğer başvurular da ay sonuna kadar tamamlanacak. Bütün emeklilere 28 Haziran'dan önce Kurban bayramı ikramiyesi yatırılacak. Mayıs sonuna kadar aylık başvurusu yapanlar da bu ödemeden yararlanacak. Aylıkları henüz bağlanmayanlar ise önceki bayram da dâhil çift ikramiye alacak.
24.05.2023 Emekli
EYT ile emekli olanları ilgilendiren açıklama: 'Maaş müjdesini en kısa sürede alacaklar'
EYT ile emekli olanları ilgilendiren açıklama: 'Maaş müjdesini en kısa sürede alacaklar' Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürü Özkan Arslan, kurum olarak EYT mesailerinin devam ettiğini en kısa sürede çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
24.05.2023 Gündem
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi? 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı, kademeli emeklilik gelecek mi? İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere erken emeklilik müjdesi gelirken EYT yasası dışında kalan 9 Eylül 1999 ve sonrası girişi olan kişiler kademeli emeklilik için müjde bekliyor.  EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanınırken kapsam dışında kalanların gözü ise kademeli emeklik hakkında yapılan açıklamalara çevrildi.
22.05.2023 Emekli
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak, 2000 sonrası emeklilik şartları nelerdir?
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak, 2000 sonrası emeklilik şartları nelerdir? EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından 2000 sonrası erken emeklilik şartlarının esnetilip esnetilmeyeceğini araştırıyor. EYT kapsamına giremeyen 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişli olan vatandaşlar emeklilik reformu bekliyor. 2000 sonrası girişi olan vatandaşlar kademeli yaş indirimi kapsamında emeklilik hakkı kazanmak istiyor. Peki, 2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi? EYT’de 2000 sonrası ne olacak,
29.04.2023 Emekli
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı?
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı? EYT yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların ilk maaşları nisan ayında hesaplara yattı. EYT staj çıraklık konusu ise hala gündemdeki yerini koruyor. 1 milyonu aşkın EYT staj mağduru, 1999 öncesi staj sigortası haklarının verilmesini ve EYT yasası kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Peki, staj EYT başlangıcı olacak mı, staj EYT kapsamına girecek mi?
28.04.2023 Emekli
5 farklı isim nedeniyle 2 kez askere çağrıldı, cezaevine girdi, şimdi emekli olamıyor
5 farklı isim nedeniyle 2 kez askere çağrıldı, cezaevine girdi, şimdi emekli olamıyor Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan Ersin Akbaş (57), doğumundan itibaren süren hatalar nedeniyle 5 farklı isim ile yaşamını sürdürmek zorunda kaldı. Resmi kurumlarda adı 'Ersin, Ersün, Ergün, Ergun ve Ergin' olarak geçen, bu nedenle 2'nci kez askere çağrılan, cezaevine giren Akbaş, şimdilerde emekli olabilmek için çalıştığını kanıtlamaya çalışıyor.
28.04.2023 Gündem
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
EYT'de ikinci fırsat! Yeni erken emeklilik detayı, tarih verildi
EYT'de ikinci fırsat! Yeni erken emeklilik detayı, tarih verildi EYT'de son dakika açıklaması geldi. EYT ile erken emeklilik için ikinci fırsat geliyor. EYT yasası milyonların yüzünü güldürdü ve emeklilik kapısını sonuna kadar açtı. Yeni düzenleme devrim niteliği taşırken kapsam dışında kalanlarında yüzünü güldürecek gelişmelere yaşanmaya devam ediyor. Bağkur'luların prim gün sayısının 7200'e indirilmesi gündemdeki yerini aldı. İşte milyonlarca vatandaşı kapsayacak olan yeni detaylar...
11.04.2023 Emekli
EYT ile emekli olanlar ilk maaşlarını depremezdelere bağışlıyor!
EYT ile emekli olanlar ilk maaşlarını depremezdelere bağışlıyor! Emekli olmak isteyen yüzbinlerce kişi EYT yasası ile bu hayalin kavuştu. EYT Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Çelik ise depremzedeler için başlattığı kampanyanın ilk adımını attı. Başkan Çelik, ilk maaş farkını depremzede vatandaşlar için kullanılmak üzere AFAD'a bağışladı.
7.04.2023 Ekonomi
EYT Bağkur primi düşecek mi, BAĞKUR EYT prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur primi kaç gün, Bağkur sigorta primi 7200 güne düşecek?
EYT Bağkur primi düşecek mi, BAĞKUR EYT prim gün sayısı eşitlenecek mi? EYT Bağkur primi kaç gün, Bağkur sigorta primi 7200 güne düşecek? EYT yasası yürürlüğe girdi ve milyonlarca kişi emeklilik hakkı elde etti. Bağ-Kur'luya pirim gün eşitliği ise milyonlarca küçük esnafın gündeminde yer aldı. Peki, EYT Bağkur primi düşecek mi, EYT Bağkur primi eşitlenecek mi? EYT Bağkur primi kaç gün, Bağkur sigorta primi 7200 güne düşecek?
EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak?
EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak? EYT düzenlemesi yürürlüğe girdi. 3 Mart'tan itibaren emeklilik başvuruları alınmaya başlandı, başvuru sayısı 1,5 milyonu aşarken bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar emekli maaşlarının ne zaman yapılacağını merak ediliyor. Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. Peki, EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak?
31.03.2023 Emekli
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması EYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
28.03.2023 Çalışma Hayatı
EYT staj çıraklık mağduriyetinde milyonların gözü torba yasada!
EYT staj çıraklık mağduriyetinde milyonların gözü torba yasada! EYT yasası 3 Mart 2023 tarihinde yasalaştıktan sonra geride EYT staj çıraklık mağduriyeti kaldı. 1999 öncesi staj sigortası başlangıç sayılacak mı? Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Ünal, “Mağdur değiliz kandırıldık. Çoğumuz emekli olmak için başvurduğumuzda öğrendik” dedi.
25.03.2023 Çalışan Hakları
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı?
Staj ve çıraklık mağdurlarının borçlanma talebi karşılık bulacak mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylece prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emeklilik hakkı elde ediyor. Bu noktada staj mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar konuyu değerlendirerek sürecin nasıl ilerleyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
17.03.2023 Çalışma Hayatı
Emekli olan EYT’liye çift maaş fırsatı! 8 numaralı kod uyarısı yapıldı
Emekli olan EYT’liye çift maaş fırsatı! 8 numaralı kod uyarısı yapıldı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'li milyonlarca vatandaşa çift maaş fırsatı geldi. EYT'liler hem emekli olup hem de işyerlerinde çalışmaya devam edebilecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapan çalışanların, işten ayrılış işlemlerinin “8” numaralı kod üzerinden yapılmasına dikkat etmesi gerekiyor. Emekli aylığını alıp işe devam etmek isteyen çalışanlar, aylık bağlama işlemlerinin tamamlanmasını beklemeden, başvuru işleminin ertesi günü işbaşı yapabilecek. Öte yandan hem işverenlerin hem de çalışanların kafasında birçok soru işareti var. Bu noktada hak kaybı oluşmaması için neler yapılması gerektiği ve işçi-işveren anlaşmazlığının çözümünde rol oynayan önemli faktörler uzmanlar tarafından açıklandı. İşte EYT milyonları merak ettiği detaylar...
13.03.2023 Emekli
EYT prim borçlanma detayı! İlk maaş ödeme ve promosyon müjdesi, aylıklar artıyor
EYT prim borçlanma detayı! İlk maaş ödeme ve promosyon müjdesi, aylıklar artıyor Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın emeklilik başvurusu, çalışmaya devam edecekler için çıkış ve giriş işlemleri de yoğun bir şekilde sürüyor. EYT yasası kapsamında memur veya SSK emeklileri prim ödemeden esnaflık yapabilecek. EYT yasasından, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan, Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında kurulan sandık veya vakıflara tabi çalışanlar da yararlanacak. Öte yandan EYT'de askerlik borçlanmasıyla ilgili prim detayı ortaya çıktı. İşte detaylar...
11.03.2023 Emekli
EYT'lilere bankalardan promosyon fırsatı! 30 bin lira alacaklar
EYT'lilere bankalardan promosyon fırsatı! 30 bin lira alacaklar Milyonlarca kişinin yıllardır beklediği EYT sorunu çözüldü. EYT'de ilk maaşlar nisan ayında hesaplarda olacak. Şu anda 8 bin TL’ye dayanan promosyon miktarlarının daha da yukarı çıkması bekleniyor. EYT’liler nisanda maaşı yanında bir maaş promosyon ve 1100 TL bayram ikramiyesi olmak üzere 15 ila 30 bin TL arasında para alacak. İşte EYT yasası ile emekli olacak milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
7.03.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte
EYT'de son dakika gelişmesi! Artık resmen yürürlükte Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şartları uyan ve emekli olmak isteyenler e-Devlet ya da SGK il müdürlükleri üzerinden başvurabilecek. İşte tüm detaylar...
2.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eyt Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eyt yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.