Eylül Ayı

Eylül Ayı

Son dakika eylül ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eylül ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eylül ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eylül Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eylül ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.177 eylül ayı haberi bulunmuştur. Tüm eylül ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…
18.04.2024 Yaşam
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı? Piyanist İklim Tamkan, beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış hakkında 'psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip'ten dolayı uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurdu. “Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum” ifadesini kullanan Tamkan, “Hiç korkmuyorum” dedi. Peki, İklim Tamkan kimdi, Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
28.02.2024 Gündem
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
21.12.2023 Ekonomi
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılıyor. Yılmaz "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
TTK KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE (CANLI YAYIN) TTK kura çekimi saat kaçta? TTK işçi alımı kura sonuçları yedek listesi sorgulama; Zonguldak TTK işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı?
TTK KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE (CANLI YAYIN) TTK kura çekimi saat kaçta? TTK işçi alımı kura sonuçları yedek listesi sorgulama; Zonguldak TTK işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? TTK işçi alımı canlı yayını ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı başvuruları eylül ayı içerisinde sona erdi. 3 farklı ilde yapılacak TTK işçi alımının Zonguldak kura çekimi Zonguldak Site (Bahçelievler) Spor Salonu’nda düzenlenecek. Zonguldak TTK 1500 işçi alımı için kura çekimi adaylar tarafından sorgulanıyor. Kurada çıktıktan sonra adaylar sağlık muayenesi ve arşiv araştırmalarından geçip işbaşı yapacak. Bartın ve Karabük işçi alımı kuraları ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Peki, TTK işçi alımı kura çekimi canlı izlenebilecek mi, nasıl izlenir? TTK 2 bin işçi alımı kura sonuçları ve kazananlar açıklandı mı? TTK işçi alımı canlı yayını izleme ekranı ile TTK işçi alımı sonuçları sorgulama…
13.10.2023 Personel Alımı
İspark ücretlerine zam geldi
İspark ücretlerine zam geldi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı üçüncü oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57'ye varan oranda zam yapıldı. İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen İspark'ın yeni ücret tarifesi, bugünden itibaren geçerli olmak kaydıyla 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacak. 3 Metro projesi için toplam 688 Milyon Euro dış borçlanma yetkisi verildi.
11.10.2023 Ekonomi
Magnum Porsche Taycan çekiliş sonuçları 2023 | Magnum çekiliş sonuçları açıklandı mı, Magnum Porsche kim kazandı? Magnum Porsche kazananlar listesi
Magnum Porsche Taycan çekiliş sonuçları 2023 | Magnum çekiliş sonuçları açıklandı mı, Magnum Porsche kim kazandı? Magnum Porsche kazananlar listesi Magnum Porsche Taycan kura sonucu için araştırmalar yoğunlaştı. 2023 Magnum çekiliş sonuçları merak ediliyor. Eylül ayı Magnum 6. dönem çekilişi tamamlandı. Magnum çekiliş sonuçları kazananlar listesi katılımcılar tarafından sorgulanıyor. Magnum çekiliş sonucu kazananların isimleri kimkazandi.com'dan duyurulacak. Peki, Magnum çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? Ekim ayı Magnum çekilişi kazanan listesi sorgulama ekranı...
11.10.2023 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12'nci sınıf öğrencileri için 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme başlattı.
10.10.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Emekli maaşı ayarı! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu
Emekli maaşı ayarı! Yeni düzenleme geliyor, tarih belli oldu Emekli ve memurları yakından ilgilendiriyor. Memur zammı için enflasyon rakamları ile toplu sözleşme doğrudan belirleyici olacak. Eylül ayı verisi sonrası 3 aylık memur enflasyon farkı kesinleşirken, ekonomistlerin 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi de güçlendi. 6 milyonu aşkın memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranı Ocak ayında yüzde 50'yi aşacak. Meclis’in açılmasıyla birlikte bazı kritik düzenlemelerle ilgili çalışma başlatıldı. Gözler emekli maaşlarında yapılacak düzenlemeye çevrildi.
6.10.2023 Emekli
Emekli, memur maaşlarına zam! Oran ortaya çıktı, yüzde 50'yi aşacak, işte yeni maaşlar
Emekli, memur maaşlarına zam! Oran ortaya çıktı, yüzde 50'yi aşacak, işte yeni maaşlar Emekli ve memurları yakından ilgilendiriyor. .Memur zammı için enflasyon rakamları ile toplu sözleşme doğrudan belirleyici olacak. Eylül ayı verisi sonrası 3 aylık memur enflasyon farkı kesinleşirken, ekonomistlerin 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi de güçlendi. 6 milyonu aşkın memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranı Ocak ayında yüzde 50'yi aşacak. Öğretmen, polis, hemşire dahil memur maaşı hesaplama tabloları netleşti. İşte kuruşu kuruşuna memur, emekli maaşı hesapları...
5.10.2023 Emekli
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından Türkiye’de ilk olduğu belirtilen 'Araç İnceleme Atölyesi' kuruldu. Aracın çalıntı olup olmadığını 10 dakikada tespit ettiklerini belirten Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Şenol Mavi, “Burası oto hırsızlık farelerinin korkulu rüyası olacak” dedi.
4.10.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı! Türkiye’nin eylül ayı dış ticaret rakamı 22 milyar 670 milyon dolar
Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı! Türkiye’nin eylül ayı dış ticaret rakamı 22 milyar 670 milyon dolar Bursa'da 2023 yılı Eylül ayı dış ticaret rakamlarının açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında ihracatımız yüzde 0,3 artışla 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
4.10.2023 Ekonomi
Memur enflasyon farkı kaç oldu? Memur zammı 2024 enflasyon farkı: Memur maaş zammı ne kadar olacak 2023? 3 aylık memur enflasyon farkı…
Memur enflasyon farkı kaç oldu? Memur zammı 2024 enflasyon farkı: Memur maaş zammı ne kadar olacak 2023? 3 aylık memur enflasyon farkı… Memur maaşlarında belirleyici olan enflasyon farkı aylık olarak takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Ekim Salı günü Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE aylık bazda yüzde 4,75 arttı. Emekliye ek zam çalışması sürerken Ocak 2024’te yapılacak artış için 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı oranı netleşti. Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yılın ikinci yarısının 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Peki, Memur enflasyon farkı ne kadar oldu, memur zammı enflasyon farkı kaç oldu? Memur 2024 Ocak zammı ne kadar olacak, Memur enflasyon zammı nasıl hesaplanır? İşte memur maaşı enflasyon farkı hesaplama
3.10.2023 Memur
3 aylık enflasyon oranı! 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 3 aylık enflasyon toplamı kaç oldu? Son 3 aylık enflasyon oranları ve farkı…
3 aylık enflasyon oranı! 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 3 aylık enflasyon toplamı kaç oldu? Son 3 aylık enflasyon oranları ve farkı… 3 aylık enflasyon oranı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, enflasyon eylülde yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53 oldu. Böylece yıllık enflasyon 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki, 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 3 aylık enflasyon toplamı kaç oldu? İşte son 3 aylık enflasyon farkı ve oranı…
3.10.2023 Ekonomi
Ekim ayı kira artış oranı? TEFE TÜFE'ye göre kira zammı yüzde kaç? Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama
Ekim ayı kira artış oranı? TEFE TÜFE'ye göre kira zammı yüzde kaç? Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama Ekim ayı kira artış oranı için eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerin belli olmasıyla ekim ayı kira artış oranları netlik kazandı. TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyonuyla birlikte, kira artışlarını da etkileyen TÜFE'deki değişim on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşmişti. Peki, ekim ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE oranı ile kira artışı yüzde kaç oldu? İşte Eylül ayı enflasyon verilerine göre kira artış oranı hesaplama ve ekim ayı kira artışı, ekim ayı kira zam oranı
3.10.2023 Ekonomi
EKİM AYI İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI 2023! Ekim ayı işyeri kira zam oranı yüzde kaç, Ekim 2023 işyeri kira artış oranı ne kadar? İşyeri kira artışı nasıl hesaplanır?
EKİM AYI İŞYERİ KİRA ARTIŞ ORANI 2023! Ekim ayı işyeri kira zam oranı yüzde kaç, Ekim 2023 işyeri kira artış oranı ne kadar? İşyeri kira artışı nasıl hesaplanır? Ekim ayı iş yeri kira artış oranı eylül ayı enflasyon verileriyle belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak eylül ayı enflasyon verileriyle işyeri ekim ayı kira artış oranları belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyonuyla birlikte, TÜFE'deki değişim on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşmişti. Peki, ekim ayı işyeri kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE oranı ile işyeri kira artış zammı yüzde kaç oldu? İşte Eylül ayı enflasyon verilerine göre işyeri kira artış oranı hesaplama ve ekim ayı işyeri kira artışı…
3.10.2023 Ekonomi
Memur, emekli maaşlarına zam ile kira artış oranı belli oldu! Büyük oran, kuruşu kuruşuna hesaplandı
Memur, emekli maaşlarına zam ile kira artış oranı belli oldu! Büyük oran, kuruşu kuruşuna hesaplandı Emekli, memur, ev sahibi, kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Eylül ayı enflasyon rakamları memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranlarını da belirledi. Verilen oran sonra emekli ve memur maaşları ile kira artış oranları tek tek hesaplandı. İşte emekli, memur, kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika tüm detaylar...
3.10.2023 Emekli
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu TÜİK eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon aylık 4. 75 artarken yıllık olarak 61,53 olarak açıklandı.
3.10.2023 Ekonomi
Fiyat farkı açıldıkça açıldı! Açıklama geldi
Fiyat farkı açıldıkça açıldı! Açıklama geldi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, eylül ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, değişimlerin nedenlerini değerlendirdi.
2.10.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eylül Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eylül ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.