Everest Dağı

Everest Dağı

Son dakika Everest Dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Everest Dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Everest Dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Everest Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan everest dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 82 everest dağı haberi bulunmuştur. Tüm everest dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güzelliğiyle büyüleyen "Mavi Çukur" yüzlerce kişiye mezar oldu! Lanet ve katil deniz kızı...
Güzelliğiyle büyüleyen "Mavi Çukur" yüzlerce kişiye mezar oldu! Lanet ve katil deniz kızı... Piramitler ülkesi Mısır Kızıldeniz'de bulunan ve güzelliğiyle büyüleyen "Mavi Çukur" (Blue Hole) olarak bilinen dalış noktası, her yıl yüzlerce turisti ağırlıyor. Çukurun etrafında bulunan mezar taşları ve ardında yatan hikaye ve ortaya çıkan bir kamera kaydı ise oldukça ürkütücü.
24.06.2022 Dünya
Türk avukat Merve Bakdur'a Everest tuzağı! Gözünü hastanede açtı kabusu yaşadı...
Türk avukat Merve Bakdur'a Everest tuzağı! Gözünü hastanede açtı kabusu yaşadı... Yıllardır hayalini kurduğu Everest Dağı’nda trekking yapma planını hayata geçirmek isteyen avukat Merve Bakdur, Everest’e tırmanırken yükseklik nedeniyle fenalaşınca gözünü bir hastanede açtı. Uyandığında kendisini Katmandu’ya getiren ambulans helikopter ile hastaneye 7 bin 500 dolar borçlu olduğunu öğrendi. Helikopter parasını ödeyemeyince şirket tarafından rehin alındı. Sağlık sorunlarından para kazanan tur rehberleri ile helikopter şirketinin anlaşmalı olduğu bir oyuna gelmişti...
4.11.2021 Dünya
Yeni lastikle Everest tırmanışı
Yeni lastikle Everest tırmanışı Pirelli, Cinturato All Season SF2 lastikleri ile dünyada bir ilke imza atarak, standart bir otomobil ile 8.848 metrelik ‘Everesting’ tırmanışı yaptı.
7.06.2021 Otomobil
Everest Dağı'nda ilk Kovid-19 vakası görüldü
Everest Dağı'nda ilk Kovid-19 vakası görüldü Nepal ile Çin'in Tibet Özerk Bölgesi arasındaki sınırda yer alan Everest Dağı’nda ilk kez Kovid-19'a rastlandı.
21.04.2021 Dünya
Adını Guinnes'e yazdırdı! Sıcak lav gölünü boydan boya böyle geçti...
Adını Guinnes'e yazdırdı! Sıcak lav gölünü boydan boya böyle geçti... Brezilyalı Karina Oliani, Etiyopya'nın Afar kentindeki sıcak volkanik lav gölü Erta Ale'nin üzerine gerilmiş ipe asılan askıyla sıcak lav gölünü boydan boya geçerek Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.
11.03.2021 Dünya
Everest dağı kaç metre, yüksekliği? Everest dağı nerede, hangi ülkede?
Everest dağı kaç metre, yüksekliği? Everest dağı nerede, hangi ülkede? Nepal, Dünya'nın en yüksek zirvesi Everest Dağı'nın yeni yapılan ölçümlerde 73 santim daha uzun olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Peki, Everest dağı kaç metre? Everest dağı yüksekliği…
9.12.2020 Gündem
Everest'in yüksekliğini ölçecek Çin ekibi zirveye ulaştı
Everest'in yüksekliğini ölçecek Çin ekibi zirveye ulaştı Dünyanın en yüksek zirvesi Everest Dağı'nın yüksekliğini hassas şekilde ölçmek üzere 7 Mayıs'ta yola çıkan Çin keşif ekibinin zirveye ulaştığı bildirildi.
27.05.2020 Dünya
Everest'te mahsur kalan Türk dağcılarla ilgili Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama
Everest'te mahsur kalan Türk dağcılarla ilgili Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Himalayalar'da Everest Dağı'nda mahsur kalan iki Türk vatandaşının kurtarıldığını açıkladı.
15.03.2020 Gündem
Everest'te bir turist öldü
Everest'te bir turist öldü Dünyanın en yüksek zirvesi Everest Dağı'nın eteklerindeki ana kampta dağ yürüyüşü yapan 63 yaşındaki Japon turist, yüksek irtifa hastalığından hayatını kaybetti.
14.11.2018 Dünya
Gülnur Everest’in zirvesinde
Gülnur Everest’in zirvesinde Türk dağcı Gülnur Tumbat, Everest Dağı’na tırmanmayı başardı. Türkiye Dağcılık Federasyonundan yapılan açıklamada Gülnur Tumbat’ın, Nepal tarafından Everest’in zirvesine ulaştığı belirtildi.
27.05.2018 Gündem
Everest Dağı'nın zirvesi çöktü!
Everest Dağı'nın zirvesi çöktü! Dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı'nın tepesindeki ünlü Hillary Step kayalığının çöktüğü bildirildi. Yaklaşık 8 bin 800 metrede yer alan kayalığın, iki yıl önceki deprem sırasında tamamen çökmüş olabileceği tahmin ediliyor.
21.05.2017 Dünya
Everest’te rekor denemesi sonu oldu
Everest’te rekor denemesi sonu oldu ‘İsviçre Makinesi’ lakaplı dünyaca ünlü dağcı Ueli Steck, Everest’e yeni bir rotadan tırmanmak isterken yaşamını yitirdi
1.05.2017 Dünya
Everest çöplüğe döndü!
Everest çöplüğe döndü! Dünyanın çatısı olarak anılan Everest Dağı’nda yıllardan bu yana yapılan tırmanışlar sonrası biriken çöplerin toplanması için seferberlik başlatıldı.
31.03.2017 Dünya
Nepal'de 5,4 büyüklüğünde deprem
Nepal'de 5,4 büyüklüğünde deprem Nepal'in kuzeydoğusundaki dağlık bölgelerinde kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından meydana gelen çığ nedeniyle bir Şerpa kılavuzu öldü, bir İngiliz dağcı yaralandı.
17.06.2021 Dünya
Kötü olmak iyi hissettiriyor
Kötü olmak iyi hissettiriyor DC evreninin gelmiş geçmiş en kötüleri ‘Suicide Squad’ (Gerçek Kötüler) filminde buluştu...
13.08.2016 Magazin
Asla Vazgeçme
Asla Vazgeçme Everest Dağı daima insanın meydan okuyabileceği en zorlayıcı şeylerin bir örneği olarak sembolize edildi...
18.09.2015 Arşiv
12 yaşında Everest'e tırmanacak
12 yaşında Everest'e tırmanacak Şu anda 11 yaşında olan Amerikalı genç Tyler Armstrong’un ailesi, oğullarının gelecek ilkbaharda Tibet’te 8 bin 850 metre yükseklikteki Everest Dağı'na tırmanacağını açıkladı.
12.08.2015 Dünya
Everest depremden sonra uzadı
Everest depremden sonra uzadı Dünyanın en yüksek dağı olan Everest'in, nisanda Nepal'de meydana gelen ve binlerce kişinin hayatına mal olan depremin ardından üç santimetre uzadığı belirlendi.
16.06.2015 Yaşam
Türk ekip yaraları sarıyor
Türk ekip yaraları sarıyor Nepal’i yıkan depremde iki kişiyi enkazdan çıkaran Türk GEA ekibi, ikinci depremle yaşamın daha da zorlaştığı ülkeye yaraları sarmaya gitti...
29.09.2021 Gündem
Everest 2.5 cm. küçüldü!
Everest 2.5 cm. küçüldü! Nepal’in başkenti Katmandu yakınlarında yaşanan ve sekiz milyon kişiyi etkileyen 7...
7.05.2015 Dünya
Evler kağıt gibi yıkıldı otoyollar ikiye ayrıldı
Evler kağıt gibi yıkıldı otoyollar ikiye ayrıldı Asya ülkesi Nepal’in başkenti Katmandu’da dün 7.9 büyüklüğünde deprem oldu. Toplam kurban sayısının binlere ulaş-masından korkuluyor
25.04.2015 Dünya
Everest Dağı'nda çığ düştü
Everest Dağı'nda çığ düştü Nepal'deki 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından Everest Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 30 kişinin yaralandığı bildirildi.
25.04.2015 Dünya
Çin, Everest'i delecek
Çin, Everest'i delecek Çin, dünyanın en yüksek dağı olan Everest’in altından tünel açacak.
10.04.2015 Dünya
Tekneler tıpkı kadın gibidir, özen ister
Tekneler tıpkı kadın gibidir, özen ister Dün sona eren Uluslararası İstanbul Boat Show ziyaretçileri Hugo Boss’un mobil mağazasında ünlü yelkenci Alex Thomson ile tanışma fırsatı elde etti...
28.09.2014 Magazin
Ceset tarlası!
Ceset tarlası! Dünyanın tepesinde çok sayıda dağcının cesedi bulunuyor.
4.06.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Everest Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki everest dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.