Dağcı

Dağcı

Son dakika dağcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dağcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dağcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dağcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dağcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 530 dağcı haberi bulunmuştur. Tüm dağcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi..
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi.. Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar, iki arkadaşıyla bölgeye gittiği, onlar yorulunca Ereğli ilçesinden gelen dağcılarla zirveye çıktığı kaydedildi.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu!
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
25.04.2024 Gündem
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan AFAD, teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 8 kabindeki 59 kişi başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.
12.04.2024 Gündem
Erdal Beşikçioğlu, Mesut Yar, Hakan Peker... Ünlülerin seçim yarışı, hüsrana uğradı
Erdal Beşikçioğlu, Mesut Yar, Hakan Peker... Ünlülerin seçim yarışı, hüsrana uğradı Yüksek Seçim Kurulu, mahalli seçimlere ilişkin yayın yasağını kaldırdı ve sandıklardan sonuçlar gelmeye başladı. Şehirlerdeki ve ilçelerdeki genel sandık sonuçlarıyla birlikte sunucu Mesut Yar şarkıcı Hakan Peker ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun aldıkları oy oranı merak konusu oldu.
1.04.2024 Magazin
Eksi 23 derecede çadırlı kamp!
Eksi 23 derecede çadırlı kamp! Türkiye Dağcılık Federasyonu Tunceli İl Temsilciliği tarafından bin 800 metrede eksi 23 derece sıcaklıkta çadırlı kamp etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan 4 dağcı daha sonra 2 bin 330 metre rakımlı Zel Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.
4.02.2024 Gündem
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı. Aybüke Öğretmenin şehit edilmeden önce söylediği ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, duygusal anlar yaşattı. Öğretmenlere hediyeleri Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören tarafından takdim edildi.
24.11.2023 Gündem
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu
Lastikçilerde '25 Kasım kış lastiği' yoğunluğu İstanbul'da ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla 25 Kasım'a çekildi. Meteorolojik verilere dayanılarak alındığı bildirilen karar sonrasında oto lastikçilerinde yoğunluk oluştu. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüs şoförlerinin kış lastiğine geçiş için sıra beklediği görüldü.
22.11.2023 Gündem
66 bin liradan başlayan telefonlar için izdiham oluştu! Helikopter ile mağazaya indi
66 bin liradan başlayan telefonlar için izdiham oluştu! Helikopter ile mağazaya indi Ünlü cep telefonu markasının yeni modeli, Karaköy sahilde bulunan bir alışveriş merkezine helikopterle getirilerek satışa sunuldu. Kadıköy’de ise cep telefonunun yeni modelini almak isteyen vatandaşlar mağaza önünde sırada bekledi. Ünlü markanın son çıkardığı modelin fiyatı GB seçeneğine göre 66 bin liradan başlayıp 93 bin liraya kadar çıkıyor.
29.09.2023 Yaşam
Morca Mağarası tıpta çığır açacak! Yeni keşfin detayları belli oldu
Morca Mağarası tıpta çığır açacak! Yeni keşfin detayları belli oldu 14 kişilik bilimsel araştırma ekibinden Amerikalı dağcı Mark Dickey'nin, çalışmalar esnasında rahatsızlanması ve dünyaya örnek bir operasyonla, yüzeye çıkarılmasıyla Morca Mağarası'na olan ilgi arttı. Türkiye'nin üçüncü büyük mağarası mağarası olan Morca'daki çalışmaları yürüten Anadolu Speleoloji (Mağara bilimi) Grubu ASPEG'in lideri Ender Usuloğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mağarada bulunan bakteri türlerinin oldukça etkili bir antibiyotik yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Ayrıca sadece mağaraya özel bir canlı türü olan tatlı su karidesi keşfedildi. Araştırmalar devam ediyor...
24.09.2023 Yaşam
Mersin'de bin 40 metreden kurtuluş için son 400 metre! Nefes kesen operasyon
Mersin'de bin 40 metreden kurtuluş için son 400 metre! Nefes kesen operasyon Mersin'deki Morca Mağarası'nda araştırma yaparken 1200 metre derinlikte rahatsızlanan ABD'li Mark Dickey'i (40) kurtarma çalışmaları sürüyor. İşte son detaylar...
11.09.2023 Yaşam
Günlük kazancı 3500 lira ama hayatı bir ipin ucunda!
Günlük kazancı 3500 lira ama hayatı bir ipin ucunda! Batman'da dağcılık eğitimi alan Enes Taniş (26), 3 yıldır plaza, otel, hastane, iş merkezi gibi yüksek katlı binaların camlarını siliyor, dış cephe onarımlarını gerçekleştiriyor. Metrelerce yükseklikten düşme riskine rağmen işini severek yaptığını belirten Taniş, Batman’ın yanı sıra ihtiyaç duyulması halinde başka şehirlere de gittiğini ifade ederek, “Şu ana kadar çalıştığım en yüksek yapı 318 metre yükseklikteki Çanakkale Köprüsü. Hem dağcılık eğitimini aldık hem de yapılardaki onarım işlerini de yapabiliyoruz. Batı bölgesinde günlük yevmiyemiz 2 bin 500- 3 bin 500 TL civarında. Fakat Batman’da yevmiyelerimiz biraz daha uygun, 2 bin TL” dedi.
16.08.2023 Yaşam
1986’da kaybolan dağcının cesedine ulaşıldı
1986’da kaybolan dağcının cesedine ulaşıldı İsviçre’de polis, 1986’da ünlü Matterhorn Dağı’na yakın bir buzula tırmanırken kaybolan Alman dağcının cesedine ulaştıklarını duyurdu.
29.07.2023 Dünya
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
Cilo Buzulları kaç yıllık, eriyor mu? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne? Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden 2’si ilk gün sağ kurtarılmış, kaybolan Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için de arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmüştü. Bugün de sabahın erken saatlerinde Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Hakime Koç için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. İstanbul, Sakarya ve Bursa’dan gelen mağara, dağcı ve buzul tırmanışçı ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yaşanan elim olay sonrası Cilo Buzulları merak edilmeye başlandı. Peki, Cilo Buzulları kaç yıllık? Cilo Buzulları nerede, Cilo Buzulları’nın tarihi ne?
18.07.2023 Gündem
15 gündür aranan Berzeg'i gördüğünü iddia etti, ekipler seferber oldu
15 gündür aranan Berzeg'i gördüğünü iddia etti, ekipler seferber oldu Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde 15 gün önce köpeğiyle yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i (83) mahalle halkından Şaban Çam'ın gördüğünü iddia etmesi üzerine ekipler bu yönde seferber oldu. Görgü tanıklarının ifadelerine başvurup, bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen ekipler, Berzeg'e ait herhangi bir iz bulamadı. Arama çalışmaları, Berzeg'in kaybolduğu düşünülen bölgede devam ediyor. 
1.07.2023 Yaşam
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları devam ediyor! Ankara'dan 15 kişilik JÖAK ekibi de katıldı
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları devam ediyor! Ankara'dan 15 kişilik JÖAK ekibi de katıldı Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde 14 gün önce köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmaları bugün de devam etti. İHA ve ısıya duyarlı termal kameralı dronlarla arazide yapılan arama çalışmalarına, Ankara'dan gelen 15 kişilik Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekibi ve 2 kadavra arama köpeği ile mağara, dağ, kanyon gibi ulaşılması zor bölgelerde arama yapan SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği de çalışmalara destek verdi.
30.06.2023 Yaşam
Korhan Berzeg'i aramalarda 13’üncü gün; teknik inceleme başlatıldı, yırtıcı kuşlar takibe alındı
Korhan Berzeg'i aramalarda 13’üncü gün; teknik inceleme başlatıldı, yırtıcı kuşlar takibe alındı Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra emekli olan ve tatil için geldiği Balıkesir’in Gönen ilçesinde 13 gün önce köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg’i (83) arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. Ekipler fiziki arama alanını genişletirken, Berzeg’e ulaşmak için teknik arama da başlatıldı. Berzeg’in kaybolduğu iddia edilen bölgenin yol güzergahında araçların plakaları ile yakınlarının telefon görüşmeleri mercek altına alındı. Yırtıcı kuşları da takip eden ekipler, bir koyun ve karga leşiyle karşılaştı.
29.06.2023 Gündem
Van’daki krater gölünün büyük kısmı kurudu
Van’daki krater gölünün büyük kısmı kurudu Van Gölü'nün kuzeyinde yer alan 2 bin 320 rakımlı Meydan Kalderası’na keşif gezisi düzenleyen Rota Doğa Sporları Kulübü üyesi bir grup dağcı, krater gölünün büyük kısmının kuruduğunu gözlemledi.
24.04.2023 Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı! 23 Nisan'da başlıyor
Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı! 23 Nisan'da başlıyor Bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulamasına gidilecek. Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'den duyurduğu karara göre tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.
23.03.2023 Ekonomi
Artvin'de çığ felaketi: 2 ölü, 7 yaralı
Artvin'de çığ felaketi: 2 ölü, 7 yaralı Artvin'in Yusufeli ilçesinde bugün Olgunlar Mahallesi yaylasında yaşanan çığda ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı.
4.03.2023 Yaşam
Hareket eden otobüsün içinden kayboldu! 80 yıldır çözülemeyen gizemde korkunç detay
Hareket eden otobüsün içinden kayboldu! 80 yıldır çözülemeyen gizemde korkunç detay ABD'nin Vermont eyaletinde bulunan bölgenin gizemi 80 yıldır çözülemedi. Bir bir ortadan kaybolan insanlar, orada yaşayanlarda büyük endişe ve panik yarattı. En 'doğaüstü' olan kayıp ise, otobüs hareket halindeyken sırra kadem basan kişiydi. İşte hakkında uzaylılardan şehir efsanelerine kadar pek çok teoriler ortaya atılan 'Bennington Üçgeni'ne dair kan donduran detaylar...
10.01.2023 Dünya
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı!
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları...
10.12.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem
Tayvan’da 300 kişi dağda mahsur kaldı
Tayvan’da 300 kişi dağda mahsur kaldı Tayvan'da etkili olan Nesat Tayfunu'nun ardından meydana gelen heyelanlar nedeniyle 300 kişi dağda mahsur kaldı.
19.10.2022 Dünya
Erciyes'e zirve tırmanışı yapan dağcıların üzerine kaya yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var
Erciyes'e zirve tırmanışı yapan dağcıların üzerine kaya yuvarlandı: Ölü ve yaralılar var Kayseri'de, Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştiren 3 dağcı, dönüş yolunda üzerlerine kaya parçalarının düşmesi sonucu yaralandı. Kurtarma ekipleri tarafından 4,5 saatte ulaşılan 3 dağcı, helikopterle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan dağcılardan Uğur Bayükke, hayatını kaybetti.
18.09.2022 Gündem
Magandalar turistlerin kabusu oldu! Uludağ poligona ve çöplüğe döndü
Magandalar turistlerin kabusu oldu! Uludağ poligona ve çöplüğe döndü Uludağ’ın zirvesinin huzur veren sessizliğini bozan silah sesleri, poligonu aratmıyor. Zirvedeki muhteşem göllerin yakınlarında kendini bilmezlerin yaktıkları ateşler, etrafa bıraktıkları çöpler yetmezmiş gibi gece gündüz gelen silah sesleri vatandaşları ve kamp için gelen doğaseverleri endişelendiriyor.
25.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dağcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dağcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.