Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık... Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika kararı! Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Ev alı satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tümüyle değişiyor. Tüketici mağdur edilmeyecek. Ev alma planı yapanlar hem fiyat avantajı hem de ödeme kolaylığı açısından tamamlanmamış projelerden konut almayı tercih ediyor. Ancak bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Bu ve benzeri tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme hayata geçiriliyor. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
3.02.2022 Ekonomi
Tapu açıklaması! Resmen duyuruldu, alım-satım yapanlar dikkat, değiştirilemiyor
Tapu açıklaması! Resmen duyuruldu, alım-satım yapanlar dikkat, değiştirilemiyor Tapu ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Konut, işyeri alıp- satanları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü duyurdu. Sonradan değiştirmek mümkün değil. Konut alım satımında büyük önem taşıyan ve çoğu kez göz ardı edilen 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayımladığı genelge ile açıklık getirdi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliklere değinen Müdürlük, "Arsa paylarının bağımsız bölümün değeri oranında verilip verilmediğinin denetimi tapu müdürlüklerinin görevi değildir" açıklamasında bulunarak konunun detaylarını paylaştı. Bununla beraber tapudaki arsa payının binanın yenilenmesi durumunda maliklerin alacağı yeni konutun büyüklüğü açısından kritik olduğu biliniyor.
15.09.2021 Ekonomi
Yeni düzenleme! Alım-satım esasları değişiyor
Yeni düzenleme! Alım-satım esasları değişiyor Milyonların göz kulağı bu haberde. Gayrimenkul vergilendirmesinde bir dönem sona eriyor. Alım-satım esasları yeniden belirleniyor. Evi olan ya gayrimenkul almayı düşünenleri çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesine ve beyanına ilişkin yeni bir sistem uygulamaya konulacak - İlgili bakanlıklar sistemin tasarımı ve uygulamasına ilişkin düzenlemeler ile gerekli altyapıyı birlikte oluşturacak - Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.
27.10.2020 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat
Ev alacaklar dikkat Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, şehirde 2009 ile 2011 yıllarında tapudaki alım satım işlemlerinde eksik beyanda bulunan yaklaşık 40 bin kişiye, ilave vergi ve ceza tahakkuk ettirdi. Yeşil Vergi dairesinde 15 memur her gün 15 kişiye eksik harçtan cezai evrak düzenliyor.
23.06.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri