Ermeni Olayları

Ermeni Olayları

Son dakika ermeni olayları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ermeni olayları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ermeni olayları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ermeni Olayları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ermeni olayları gelişmeleri de dahil olmak üzere 469 ermeni olayları haberi bulunmuştur. Tüm ermeni olayları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den sert tepki: Yok hükmündedir!
Türkiye'den sert tepki: Yok hükmündedir! ABD Senatosu'nun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sert bir açıklamada bulunarak, "ABD Senatosu'nun kararı yok hükmündedir." dedi.
13.12.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sonrası flaş 'Ermeni tasarısı' kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sonrası flaş 'Ermeni tasarısı' kararı! ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 1915 Ermeni olaylarının Senato tarafından "soykırım" olarak tanınmasını öngören bir karar tasarısının oylanmasını bloke etti.
14.11.2019 Dünya
ABD'li profesör: Türkleri ve Türkiye'yi kötülemek için...
ABD'li profesör: Türkleri ve Türkiye'yi kötülemek için... Khalifa Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Brendon J. Cannon, 1915 olaylarına ilişkin iddialarının Ermeni kimliğinin ideolojik oluşumunda sorgulanamaz hale geldiğini belirterek, "Bu iddialar yalnızca Türkleri ve Türkiye’yi kötülemek için ortaya atılmış iddialar değil, ayrıca Ermeni kimliğinin ihtiyaçlarını karşılamak için bir araçtır." dedi. Cannon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni diasporasının 1915 olaylarına ilişkin iddialarıyla kimlik inşa ettiğini söyledi.
19.11.2018 Dünya
Son dakika... Türkiye uyardı, İsrail geri adım attı!
Son dakika... Türkiye uyardı, İsrail geri adım attı! ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni bütün dünyaya karşı gelerek Kudüs’e taşıması ve aynı gün İsrail askerlerinin 62 Filistinli'yi katletmesine tepki gösteren Türkiye’ye karşı, İsrail meclisine 1915 Ermeni Olayları'nı 'soykırım' olarak tanımayı öngören bir tasarı taşıyacağını açıklayan İsrail bu planından vazgeçerek geri adım attı. İsrail meclisi söz konusu tasarıyı meclisin gündeminden çekti.
28.05.2018 Dünya
Türkiye Almanya'daki oylamaya kilitlendi
Türkiye Almanya'daki oylamaya kilitlendi 1915 olaylarına ilk kez 'soykırım' nitelemesi yapan yasa, Alman parlamentosunda bugün öğle saatlerinde oylanıyor. Başbakan Merkel'in katılmayacağı oylamada tasarının kabul edilmesi bekleniyor.
29.09.2021 Gündem
Obama 1915 olayları için 'büyük felaket' dedi
Obama 1915 olayları için 'büyük felaket' dedi ABD Başkanı Barrack Obama 1915 Ermeni olayları için 'büyük felaket' ifadesini kullandı
22.04.2016 Dünya
İspanya'dan Ermenistan'a soğuk duş
İspanya'dan Ermenistan'a soğuk duş 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını savunan bir önergeyi İspanya Senatosu reddetti.
14.05.2015 Dünya
Sarkisyan'dan skandal sözler
Sarkisyan'dan skandal sözler Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, 1915 olayları ile ilgili olarak yine ilginç açıklamalarda bulundu. Sarkisyan Sovyetler Birliği döneminde "Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'yi ziyaret ettiğinde Atatürk'ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu" dedi.
28.04.2015 Dünya
‘Soykırım’ de çağrısı yaptılar
‘Soykırım’ de çağrısı yaptılar ABD’nin en etkin gazetesi New York Times dünkü başyazısını Türkiye’ye ayırdı...
17.04.2015 Dünya
Türkiye atağa geçti
Türkiye atağa geçti 1915 olaylarının 100...
29.09.2021 Gündem
Cemil Çiçek'ten flaş açıklama
Cemil Çiçek'ten flaş açıklama TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Papa Franciscus'un, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "O makamda oturan birisinin, bir milleti bu kadar üzecek iftirada bulunması kabul edilemez. Papa'nın yaptığı iftiradır, bühtandır, ayrımcılıktır" dedi.
29.09.2021 Gündem
1915 Ermeni olayları sinemada!
1915 Ermeni olayları sinemada! Türkiye, 1915 olaylarının 100. yıldönümü öncesi önemli bir adım atmak için harekete geçti. Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Kate Winslet'in başrolünde yer alacağı "Ruhumdaki Boşluk" filmiyle Ermeni olayları beyazperdeye aktarılacak. Filmde Ermenilerle birlikte Türklerle Kürtlerin yaşadığı acılara dikkat çekilecek.
16.06.2014 Yaşam
Hollywood yıldızları Van'a geliyor
Hollywood yıldızları Van'a geliyor Kate Winslet’in başrolünde yer alacağı “Ruhumdaki Boşluk” filmiyle Ermeni olayları beyazperdeye aktarılacak, hikaye Van'da geçecek...
15.06.2014 Magazin
Ülkü Ocakları'ndan flaş açıklama!
Ülkü Ocakları'ndan flaş açıklama! )- İZMİR’in Selçuk İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 Ermeni olayları hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi...
29.09.2021 Gündem
Bu da Osmanlı'nın vadisi
Bu da Osmanlı'nın vadisi Osman Sınav, Sultan II. Abdülhamit'in hayatını anlattığı dizinin hikâyesini tamamladı
7.08.2012 Televizyon
Çanakkale Belediye Meclisi'nden Fransa'ya tepki
Çanakkale Belediye Meclisi'nden Fransa'ya tepki ÇANAKKALE Belediye Meclisi, kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesini kınadı...
29.09.2021 Gündem
'Siz geçin benim yerime de sakin olun!'
'Siz geçin benim yerime de sakin olun!' İnternet andıcı davasında yargılanan Dursun Çiçek, 'Sakin ol' diyen Mahkeme Başkanı'na bağırdı: Siz benim yerime geçip sakin olunTutuklu sanık Dursun Çiçek, Atatürk aleyhine yayın yapan 5 internet sitesinin ismini adli müşavirliğe bildirdiklerini belirterek, "Söz konusu sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk...
29.09.2021 Gündem
Papa, 2’nci Abdülhamid’e merhamet çağrısı yapmış
Papa, 2’nci Abdülhamid’e merhamet çağrısı yapmış Vatikan gizli arşivlerindeki ‘Ermeni Soykırımı’na ilişkin belge ve vesikaların tek cilt halinde yayınlanacağını duyurdu. Vatikan Gizli Arşivleri Müdürü Pagano ise kitaptan örnekleri verirken Papa 13. Leo’nun 1896’da 2. Abdülhamid’e merhamet çağrısında bulunduğunu söyledi
29.09.2021 Gündem
Saray'dan gündem yaratacak kitap
Saray'dan gündem yaratacak kitap Atatürk'ten Rusya'ya 'Ermenilerin dönmesine engel olmayız' sözü
29.09.2021 Gündem
ABD'li Ermeniler Türkiye'ye dava açtı
ABD'li Ermeniler Türkiye'ye dava açtı İki Ermeni asıllı ABD vatandaşı, Türkiye'den ‘milyarlarca dolarlık’ tazminat talep etti
31.07.2010 Dünya
'Ermeni meselesiyle yüzleşilmeli'
'Ermeni meselesiyle yüzleşilmeli' ANKARA- BDP Meclis grup toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle haftalık değerlendirme konuşmasını Eş Başkan Gültan Kışanak gerçekleştirdi...
29.09.2021 Gündem
BDP'den çok tartışılacak açıklamalar
BDP'den çok tartışılacak açıklamalar BDP Eşbaşkanı'ndan çok tartışılacak açıklamalar
9.03.2010 Siyaset
ABD'ye rest çektik
ABD'ye rest çektik Ermenilerin soykırım iddiaları ABD Dış İlişkiler Komitesi'nde bugün oylanıyor. Ankara'nın "Yasa çıkarsa 45 milyar dolarlık uçak, helikopter, silah, füze alımı anlaşmalarını iptal ederiz" resti üzerine telaşa kapılan dev ABD şirketleri devreye girdi.
29.09.2021 Gündem
Ermeni vatandaşlardan 'soykırım' tepkisi
Ermeni vatandaşlardan 'soykırım' tepkisi 'Bir devletin bayrağını yakmak, bir devleti yakmakla eşdeğer'
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ermeni Olayları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ermeni olayları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.