Gazete Vatan Logo

'Ermeni meselesiyle yüzleşilmeli'

ANKARA- BDP Meclis grup toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle haftalık değerlendirme konuşmasını Eş Başkan Gültan Kışanak gerçekleştirdi. Kışanak’ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

ÖZÜR DİLENSİN: Roj TV, halklarımızın sürgündeki sesi olmuştur. Kürtçe televizyonu kapattırmak için Avrupa’nın kapısını aşındıranlar, bu sesi asla susturamadılar. Roj TV de işte böyle bir mücadele geleneğinden geliyor. Karşılaştığı onca baskıya rağmen ayakta kalmayı başarmış ve ’Roj Baş’ sesinin kesilmesine izin vermemiştir. Bu operasyonda başından sonuna kadar Türkiye de yer aldı. Daha da ötesi iddialar bu operasyonun Türkiye, ABD ve Irak üçlü mekanizma toplantısında kararlaştırıldığı yönündedir. Belçika Hükümeti’ni Kürtlerden özür dilemeye çağırıyoruz.

ERMENİ: Türkiye, 1915 olaylarıyla bir türlü yüzleşmediği için bu konu yıllardır uluslar arası platformlarda sürekli olarak karşısına çıkmaktadır. Çıkmaya da devam edecektir. Gerek Kürt sorunu, gerekse de Ermeni olayları Türkiye’nin kendi iç meselesidir ve Türkiye eninde sonunda bu gerçeklerle yüzleşecektir.

DEMİRTAŞ’IN JESTİ...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında kadın milletvekillerine değişik renklerde karanfil verdi. Emine Ayna, “kırmızı karanfil” istedi. Demirtaş da “Sarıgül’ün zaten bu ülkede hiç şansı yok” diye espri yaptı.

Haberin Devamı