Son dakika Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji piyasası düzenleme kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.032 enerji piyasası düzenleme kurumu haberi bulunmuştur. Tüm enerji piyasası düzenleme kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eskişehir'e 446 milyon liralık dev yatırımEnerjisa, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde 446 milyon 250 bin liralık güneş enerjisi santrali ve elektrik depolama tesisi için ÇED başvurusu yaptı.
Eskişehir'in ilçesine 446 milyon TL'lik yatırım: ÇED için dosya hazırEnerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş., Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde kurulması planlanan Seki Depolamalı Güneş Enerjisi Santrali (GES) ve elektrik depolama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyasını hazırladı. Toplam yatırım bedeli 446 milyon 250 bin TL olarak hesaplanan proje, güneş enerjisi üretimi ile elektrik depolama sistemini aynı sahada buluşturacak.
Resmi Gazete'de bugün yayımlandı! Enerji şirketlerine milyarlık enflasyon kalkanı geldi: Hesaplar sil baştan değişiyor, işte yeni formülEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik piyasasında milyarlık altyapı yatırımlarına imza atan şirketlerin finansal sürdürülebilirliğini koruyacak devrim niteliğinde bir düzenlemeye gitti. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelik uyarınca, özel şirketlerin kendi bütçeleriyle inşa ettiği elektrik iletim tesisleri (iletim hatları, trafo merkezleri vb.) için devletten alacakları geri ödemelerin yüksek enflasyon karşısında erimesi tamamen engellendi.
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam geldiEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim ve dağıtım maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle elektrik ve doğalgaza yüzde 25 oranında artış yapıldığını açıkladı. Yeni fiyat tarifeleri 4 Nisan 2026 tarihi itibariyle geçerli olacak.
Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Tüm vatandaşları ilgilendiriyorEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2026 yılında uygulanacak ‘Son Kaynak Tedarik Tarifesi’ne ilişkin kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, mesken tüketici grubuna yönelik yıllık tüketim miktarı 4 bin kWh olarak belirlendi.
EPDK'dan kritik karar! Tüketicilere rekor tazminat geliyorEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketicilerin elektrik kesintilerinden doğan haklarının korunması adına önemli bir adım attı. Hazırlanan yeni yönetmeliğe göre kesintiler ve ticari kalite işlemlerindeki eksiklikler nedeniyle elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin tüketicilere ödemesi gereken 1 milyar 610 milyon TL'lik tazminat ilgili abonelerin faturalarından düşülecek.
SAMGAZ abonelik ücreti ne kadar? (2025)Bu makalede Samsun'da doğalgaz dağıtımı yapan lisanslı bir şirket olan SAMGAZ için güncel abonelik ücreti hakkında bilgiler yer alıyor.
En düşük emekli aylığı kaç lira oldu? (2025 SSK-Bağ-Kur emeklisinin en düşük emekli maaşı ücreti)Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü yapılacak en düşük emekli maaşı zam düzenlemesine çevrilmişti. Ve belli oldu. Meclis Genel Kurulu'nda en düşük emekli aylığında artışa gidilen düzenlemeyi içeren kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen düzenleme ile en düşük emekli aylığı 14 bin 469 liraya yükseltildi. İşverene asgari ücret desteği bin liraya çıkarıldı.
Hedefe bir adım daha yaklaştık! Türkiye’nin enerjideki öz kaynaklarına 'Gabar etkisi'Türkiye'nin ham petrol ithalatı, 2024 yılının Ekim ayında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 26,3 azalarak 2 milyon 180 bin ton oldu. Günlük 73 bin varil petrol üretimi yapılan Gabar Dağı'nda ise 100 bin varil petrol üretimi hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşılıyor.
UTTS’de kullanılacak çiplerin maliyetiyle ilgili iddialara TURPAK’tan açıklama8 milyon aracı ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Bugün resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kapsamında sisteme kayıtlar 31 Ocak 2025’e kadar devam edecek. Sistemde kullanılacak çipler ve maliyetleri ile ilgili iddialara ilişkin, Türkiye'yi 1999 yılında özel taşıt tanıma sistemleri ile tanıştıran ve 15 milyondan fazla araca taşıt tanıma entegrasyonu gerçekleştiren çip tedarikçisi TURPAK’tan açıklama yapıldı.
Elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni karar! Resmen değişti, artık olmayacakEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), tüketim grubuna göre, sübvansiyon kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, yıllık 5 bin kilovatsaat tüketimi olan konut ve ticarethane aboneleri artık sübvansiyonlu elektrik hakkından faydalanamayacak.
EPDK'nın elektrikte sübvansiyon kararı Resmi Gazete'deEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), tüketim grubuna göre, sübvansiyon kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, yıllık 5 bin kilovatsaat tüketimi olan konut ve ticarethane aboneleri artık sübvansiyonlu elektrik hakkından faydalanamayacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji piyasası düzenleme kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.