Emlakçılar Odası

Emlakçılar Odası

Son dakika Emlakçılar Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Emlakçılar Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Emlakçılar Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emlakçılar Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emlakçılar odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 225 emlakçılar odası haberi bulunmuştur. Tüm emlakçılar odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklara kritik uyarı! 'Kesinlikle imza atılmamalı'
Ev alacaklara kritik uyarı! 'Kesinlikle imza atılmamalı' Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, konut fiyatlarında yaşanan artışın tüketicileri yeni yollar aramaya teşvik ettiğini söyledi.
9.04.2024 Ekonomi
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı
27 yatak konularak kiralanan eve polis geldi kiracı apar topar kaçtı Avcılar'da ev sahibinin kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdiği 4 katlı binanın 2 katındaki daire tahliye edildi. Dairenin bulunduğu adrese giden polis ekipleri kapıyı çalmasına rağmen cevap alamadı. Dairede kalanların valizleriyle evden ayrıldığı öğrenildi.
5.03.2024 Gündem
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Kira fiyatları büyük düşüş gerçekleşti! Oran verildi
Kira fiyatları büyük düşüş gerçekleşti! Oran verildi İstanbul’da ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiren kira fiyatları tartışması devam ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizammedin Aşa'ya göre kiralarda son aylarda yüzde 10-15’lik bir düşüş yaşandı. Düşüşün devam edeceğini belirten Aşa, "Son iki üç aya baktığımız zaman yüzde 10-15'lik bir düşüş var. Daha önce 20 bin, 22 bin, 23 bin istenilen evler şu anda 17 bin, 18 binden tutulabiliyor. Bu düşüşü biz bekliyoruz, yani fiyatlarda daha yüzde 10-15 daha düşüş." şeklinde konuştu.
14.12.2023 Ekonomi
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak
Araba ve ev fiyatlarına darbe üstüne darbe! Fiyatlar düşecek, kurallara uymayan araba ve ev satıcılarına ceza yağacak Gayrimenkul ve ikinci el araç ilanlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle kimlik doğrulama zorunluluğu yürürlüğe girdi. Fiyat istikrarına katkı sağlaması amaçlanan düzenlemeyle ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "1 Kasım itibari ile yürürlüğe girdi. Sahte ilan, yanıltıcı ilan, kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin sahibiyim diye verdiği ilanlar hepsi şu an da silinmeye başladı. Son 2 günde binlerce ilan sitelerden kaldırıldı" dedi. Öte yandan araba fiyatlarında dibi gösterecek yeni hamle geldi. Araç piyasasındaki güncel değişimler ve fiyat trendleri hakkında bilgi arayan vatandaşlar için İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalar geldi. Peki 2023 yılında araç fiyatları ne olacak? İkinci el ve sıfır otomobillerde fiyatlar düşer mi, yoksa stabil mi kalacak?
3.11.2023 Ekonomi
Günlük kiralık evlere ayar! Emlakçılar açıkladı:  Rezaletten öte hiçbir şey değil
Günlük kiralık evlere ayar! Emlakçılar açıkladı: Rezaletten öte hiçbir şey değil Konutlarını günübirlik kiraya verenleri yakından ilgilendiren yasal düzenleme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, söz konusu yeni düzenleme ile günübirlik kiralama yapılan konutların ticari işletme sayılarak belge alma şartı getirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.
7.10.2023 Ekonomi
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın'
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın' Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'de konut stoku tükendi, ev kiraları 20 bin TL'ye kadar yükseldi. Fırsatçıların internet sitelerindeki kiralık ev ilanlarını kopyalayıp ilana koyup dolandırıcılık yaptıklarını söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, "Vatandaşlarımız ev sahibi ya da emlakçı ile yüz yüze gelmeden, evi görmeden kesinlikle bir ödeme yapmasın" diye konuştu.
2.10.2023 Ekonomi
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Yabancı plakalı araçlarla korsan taksicilik yapıyorlar!
Yabancı plakalı araçlarla korsan taksicilik yapıyorlar! Antalya'da savaş sonrası yerleşik yaşama geçen Rus ve Ukraynalılardan bazıları yabancı plakalı araçlarıyla kaçak taksicilik yaparken tespit edildi. Alanya'da ise Ukrayna plakalı bir çekici, arıza yapan Ukrayna plakalı otomobili taşırken görüldü ve araç bağlandı. 
13.08.2023 Yaşam
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300 Eylül ayı ortalarında başlayacak olan yüksek öğretim yeni döneminde üniversiteyi Trabzon’da okuyacak öğrencilerin aşırı kira artışı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon halkının depremzedelere gösterdiği duyarlılığı üniversite öğrencilerine de göstermelerini istedi.
12.08.2023 Ekonomi
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız'
Turistin tercihi kiralık evler oldu, oteller boş kaldı! 'Nokta atışı denetim yapacağız' Antalya’da turizmciler, “Yabancı turiste kayıtdışı olarak kiraya verilen evler denetlensin” çağrısında bulundu. Vali Ersin Yazıcı, “Hem emniyet teşkilatına hem de vergi dairesine talimat verdim. İhbar olursa denetimi nokta atışı yaparız” dedi.
8.08.2023 Gündem
İş yerleri için kira sınırlaması talebi! Hayati öneme sahip
İş yerleri için kira sınırlaması talebi! Hayati öneme sahip İş yeri ve dükkanlar için kira artışı sınırlaması talebi geldi. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, işyeri kira artış oranlarına konutta olduğu gibi zam sınırlaması getirilmesi çağrısında bulundu.
6.07.2023 Ekonomi
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı
Konut satışları düştü! Vatandaşlar yaylalara göçe başladı Mersin’de konut satışları 2023 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,5, yabancılara ise yüzde 60,3 oranında azaldı. Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, konut satışlarında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizerek, "Bunun nedenini biz artçıları halen devam eden depreme bağlıyoruz. Kırsala, yaylalık bölgelere, müstakil evlere ciddi bir talep var. Vatandaşlar yüksek katlı binalardan oturmaktan korkuyor" dedi.
17.05.2023 Yaşam
Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih! Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş açıklama
Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih! Yüzde 25 zam sınırı ile ilgili flaş açıklama Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında sona geliniyor. Peki o tarih itibarıyla süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, CNN Türk’te anlattı.
12.04.2023 Ekonomi
Konutta yüzde 25 zam sınırı kalkacak
Konutta yüzde 25 zam sınırı kalkacak Kiracı ve ev sahipleri için kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulaması 2 Temmuz 2023 itibarıyla son bulacak. Peki o tarih itibarıyla süreç nasıl işleyecek? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve kameraman Alper Öztürk, Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa’ya sordu.
12.04.2023 Haber
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor Dolandırıcıların yeni hedefi ev sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5000 olan bir evi, 3000 liraya gösteriyor. Kiranın uygun olduğunu gören vatandaşlar ise hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bu dakikadan sonra oluyor. Fırsatçıların kurduğu tuzak bununla da bitmiyor. Mağdur, ev hakkındaki gerçeği öğrenince bir kez daha şoke oluyor.
5.04.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden kiracılara "evden çık" komisyonu
Ev sahiplerinden kiracılara "evden çık" komisyonu İstanbul'da ev sahipleri, evlerini daha yüksek fiyattan kiralamak için mevcut kiracılarına evi boşaltmaları için para teklif etmeye başladı. Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de kira artışları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kira bedellerinde alt sınırın olduğu gibi üst sınırında olması gerektiğini belirtirken, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise kiracı ve ev sahibinin karşılıklı anlaşması durumunda hukuki açıdan sorun olmadığını ifade etti.
28.03.2023 Gündem
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları
Deprem endişesi hızlandırdı! Satış iptal olur, para iade edilir, işte şartları Kahramanmaraş merkezli depremler Gaziantep ve Hatay başta olmak üzere, bölgedeki pek çok ilde yıkıma neden oldu. 11 ili vuran depremde artçı sarsıntılar devam ederken Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüklerinde iki deprem daha meydana geldi. Yaşanan bu depremlerin ardından herkesin aklına, 'yaşadığım bina ne kadar depreme dayanıklı?' sorusu geliyor. Oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünen birçok kişi daha güvenli dairelere geçiş yapmaya başladı. Deprem öncesi yüz binlerce liraya daire satın alan veya kiralayan kişiler ise binalarının depreme dayanıklı olmamasından endişe ediyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir mi gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2023 Gündem
İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor, fiyatlar artıyor
İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor, fiyatlar artıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir’deki konut durumu hakkında bilgi veren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “İzmir'i boşaltan ve İzmir'e gelen bir kesim var. Bir taraf satıyor, bir taraf alıyor ama arz talebi karşılayamadığı için fiyatlar artıyor” dedi.
21.02.2023 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 40 arttı! Fırsatçılar iş başında, 10 bin TL'ye yükseldi
Fiyatlar yüzde 40 arttı! Fırsatçılar iş başında, 10 bin TL'ye yükseldi Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında değişen artışla kiraya vermeye başladı. Duruma tepki gösteren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Gayriresmi emlakçılık yapanlar ile art niyetli ev sahipleri nedeniyle, kiralar yüzde 30 ila 40 arasında yükseldi. 5 bin lira olan ev, 7 bin liraya, 7 bin lira olan ev 10 bin liralara yükseldi. Bahçeli müstakil dubleks ev veya villa da 20 bin liraya kadar ilanın verildiğini görüyoruz. O bölgelerde, o evlerde 7 bin liraya kiraya oturuyorlar'' dedi.
21.02.2023 Ekonomi
Fırsatçılar iş başında! Fahiş kira isyanı, fiyatlar iki katına çıktı
Fırsatçılar iş başında! Fahiş kira isyanı, fiyatlar iki katına çıktı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden en çok göç alan kentlerin başında gelen Ankara'da ev kiralarındaki artışa depremzedeler tepki gösterdi. Ankara Emlakçılar Odası'na başvuran birçok depremzede, ev sahiplerinin fahiş ücret talep ettiğini söyledi. Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, "Fahiş kira artışına ilişkin 50'nin üzerinde şikayet geldi. Bu şikayetleri bakanlığa ihbar ediyorum. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat cezai uygulaması var. Fırsatçı olan ev sahiplerine yazılmasını önemle istiyoruz" dedi.
16.02.2023 Ekonomi
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor
'Yeni Evim' kampanyasında dikkat çeken detay! Bunu yapan ev sahipleri kampanyadan men ediliyor 'Yeni Evim' kampanyası ile ilgili bilinmeyen ayrıntılar ortaya çıktı. Fahiş fiyat oyunu yapan müteahhit ve ev sahipleri kampanyadan men edilip cezalarla karşı karşıya kalıyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konuyla ilgili detaylardan bahsederek, "Yeni Evim kampanyası sonrası fahiş fiyat artışı yapan ev sahipleri tespit edilmesi halinde, projeden men ediliyor" ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika uyarısı: 'Alt kiralama'ya dikkat
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika uyarısı: 'Alt kiralama'ya dikkat Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren son dakika uyarısı! Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, emlakçılar aracılığıyla kiralanan dairelerin, kiracılar tarafından ticaret siteleri üzerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetler geldiğini belirterek, “Bu gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu konuda meslektaşlarıma önerim, kime kiraya veriyorsak mutlaka takibini yapalım” dedi. Olayın hukuki boyutu ile ilgili ise dikkat çeken bir açıklama geldi.
8.11.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kritik uyarı geldi
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kritik uyarı geldi Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, emlakçılar aracılığıyla kiralanan dairelerin, kiracılar tarafından ticaret siteleri üzerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetler geldiğini belirterek, "Bu gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu konuda meslektaşlarıma önerim, kime kiraya veriyorsak mutlaka takibini yapalım" dedi. Avukat Hakan Çelikkeser de "Burada yapılacak en güzel şey kira sözleşmelerinin hukukçular nezdinde yapılması" diye konuştu.
8.11.2022 Ekonomi
Konut kredisi ile ilgili flaş öneri! Acilen hayata geçmeli
Konut kredisi ile ilgili flaş öneri! Acilen hayata geçmeli Ev almak isteyen vatandaşlar, konut kredisi faizlerinin yüksek olmasından şikayetçi. Yüksek faizler vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğinin altını çizerek, "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" diye konuştu.
10.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emlakçılar Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emlakçılar odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.