Emeklilik Dilekçesi

Emeklilik Dilekçesi

Son dakika emeklilik dilekçesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilik dilekçesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilik dilekçesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Dilekçesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik dilekçesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 214 emeklilik dilekçesi haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik dilekçesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarı
Bayram ikramiyesinde dilekçe detayı! Emekli milyonlara kritik uyarı Emeklilere bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da ödenecek. Ölen eşinin emekli aylığının %50'sini alana 1.500 TL yatacak. İş göremezlik geliri alana da ikramiye var. 31 Mart tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren EYT'liler de ikramiye alabiliyor.
18.03.2024 Çalışma Hayatı
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Baba Cihantimur'un 'fenomenler' bağlantısı ortaya çıktı 17 yaşındaki Timur Cihantimur, çarptığı sürücünün ölümüne neden olmuş ve annesi Eylem Tok tarafından Amerika'ya kaçırılmıştı. Olaya ilişkin 1 kişi tutuklanırken baba Bülent Cihan Timur'un da fenomenler soruşturmasında şüpheli sıfatı ile yer aldığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise dün yaptığı konuşmada yurt dışına kaçan Timur Cihantimur (17) ile annesi Eylem Tok'un iadesine ilişkin, "İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz" dedi.
13.03.2024 Gündem
Emekli maaşı artıyor! Prim ve tarih detayı belli oldu
Emekli maaşı artıyor! Prim ve tarih detayı belli oldu Emeklilik planı yapan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Emekli maaşında artış olacak. Prim ve tarih detayı öne çıkıyor. İşte emekli maaşında fark yaratacak ayrıntı...
13.03.2024 Ekonomi
Emekliye yeni refah payı müjdesi! Formül verildi aylık fark hesaba yatacak
Emekliye yeni refah payı müjdesi! Formül verildi aylık fark hesaba yatacak Emeklilere ek zam yarın Genel Kurul'a gelecek ve yasa çıkar çıkmaz bu hafta SSK, Bağ-Kur emeklilerine refah payı ile taban aylık farkları yatırılacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra emeklilik dilekçesi verenler dâhil 2024 yılında emeklilik başvurusu yapacak herkes 5 puanlık ilave zamdan ve 10 bin liraya yükseltilen en düşük emekli aylığı uygulamasından yararlanacak. Aylıklarını zam yansıtılmadan 1 ile 5 Ocak tarihlerinde alan memur emeklileri de enflasyon farkı alacak. Emekli aylığını aylık alan 1 aylık fark yatacak. Aylığını üçer aylık halinde ocak, şubat, mart döneminde alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı yatırılacak.
22.01.2024 Emekli
Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Yüksek emekli aylığı fırsatı
Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Yüksek emekli aylığı fırsatı Emeklilik ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği 'emeklilik dilekçesi ne zaman verilir?' sorusu cevabını buldu. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak vatandaşlara uyarıda bulundu.
11.10.2023 Emekli
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak?
EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak? EYT düzenlemesi yürürlüğe girdi. 3 Mart'tan itibaren emeklilik başvuruları alınmaya başlandı, başvuru sayısı 1,5 milyonu aşarken bir kısmının aylık bağlama işlemleri de tamamlandı. Başvurularını tamamlayan vatandaşlar emekli maaşlarının ne zaman yapılacağını merak ediliyor. Aylıklar, emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aydan itibaren ödenecek. Peki, EYT maaşlarında kesinti olacak mı? EYT maaşları toplu mu yatacak, EYT maaşları hangi aydan geçerli olacak?
31.03.2023 Emekli
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı YSK Başkanı Ahmet Yener, "Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" dedi.
10.03.2023 Gündem
Emekli olabilir yazısı nasıl alınır, şart mı, e devletten alınır mı? Emekli olabilir yazısı nereden alınır, EYT için emeklilik belgesi almak şart mı? Emekli olabilir yazısı alma ekranı ve örneği!
Emekli olabilir yazısı nasıl alınır, şart mı, e devletten alınır mı? Emekli olabilir yazısı nereden alınır, EYT için emeklilik belgesi almak şart mı? Emekli olabilir yazısı alma ekranı ve örneği! Emekli olmak için başvuran EYT'liler emeklilik dilekçesi verip vermeyeceklerini merak ediliyor. TBMM’de salı günü kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kanun, Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sigortalı çalışmaya 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayanlar veya askerlik vs gibi hizmet borçlanması ile sigorta başlangıcını 8 Eylül 1999 öncesine çekenler, yaş dışındaki diğer emeklilik koşullarını tamamlayarak emekli olabilecek. Peki, Emekli olabilir yazısı nasıl alınır, e devletten alınır mı? Emekli olabilir yazısı nereden alınır, almak şart mı? İşte emekli olabilir yazısı alma ekranı ve örneği…
3.03.2023 Emekli
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
EYT düzenlemesi Meclis'te kabul edildi
EYT düzenlemesi Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu’nda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ile ilgili yasa teklifi kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmadan emekli olabilecekler. Teklif, tüm partilerin oylarıyla kabul edildi. Böylece 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açıldı.
28.02.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Emeklilik için gün sayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika EYT açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bilgin, EYT düzenlemesinin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
'EYT' ve 'sözleşmeli personele kadro' için beklenen açıklama geldi
'EYT' ve 'sözleşmeli personele kadro' için beklenen açıklama geldi Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç bilgi verdi.
13.01.2023 Ekonomi
Emekli maaşına çifte zam imkanı! Yıl sonuna kadar geçerli
Emekli maaşına çifte zam imkanı! Yıl sonuna kadar geçerli Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Emekli aylığının yükselmesini sağlıyor. Ocak ve temmuz zamlarını kapsıyor. Emeklilik dilekçesini yıl sonuna kadar verenler kazançlı çıkıyor. İşte emekli aylığı ve kıdem tazmınatı ile ilgili merak edilen detaylar...
15.12.2022 Çalışma Hayatı
EYT'de staj krizi! SGK başlangıç sayılsın
EYT'de staj krizi! SGK başlangıç sayılsın Meslek liseli ve meslek yüksek okulu mezunu 1,5 milyon kişi staj süresinin SGK başlangıcı sayılmasını istiyor. Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, “EYT’den önce staj sorununun çözülmesi gerekiyor, staj SGK başlangıcı olmalı." ifadelerini kullandı.
13.12.2022 Emekli
3600 ek göstergede yeni gelişme! Kapsam genişliyor
3600 ek göstergede yeni gelişme! Kapsam genişliyor Memur emeklileri 2023’ün başından itibaren ek gösterge artışından yararlanacak. 3600 ek gösterge için yasa Meclis’ten geçerek yasalaşmıştı. Ancak uygulama içinse 2023 Ocak ayı bekleniyor. Bu tarihten sonra memur emeklilerinin enflasyon farklı zamlı maaşların üzerine ek göstergeden kaynaklanan fark da eklenecek. En köklü sosyal düzenleme olan 3600 ek göstergede kapsam genişliyor. Öte yandan Bakan Bilgin, "Bu konuda bir çalışma yapıyoruz" dedi.
10.12.2022 Çalışan Hakları
EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT şartları ne olacak?
EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT şartları ne olacak? EYT yasasında son viraja girildi, yasasının çıkmasına sayılı gün kaldı. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olup da daha sonra çıkarılan yasalar nedeniyle emeklilikte yaşa takılanlar yasanın çıkmasıyla iş hayatına devam edip etmeyeceğini merak ediyor.
1.11.2022 Emekli
Emeklilik dilekçesini verdi! Tapu müdürlüğüne vekaleten atandığı gün...
Emeklilik dilekçesini verdi! Tapu müdürlüğüne vekaleten atandığı gün... Ardahan'ın Posof ilçesinde Tapu Müdürlüğü'ne vekaleten müdür atandığı gün, bankadan aradığını söyleyen telefon dolandırıcısı kadın tarafından 220 bin lira dolandırılan Ensar Kamacı (63), borcunu ödeyebilmek için 35 yıllık meslek hayatını noktalamaya karar verdi. Adına çekilen krediyi ödemek için çalıştığı kuruma emeklilik dilekçesi veren Kamacı, "Alacağım toplu para ile dolandırıcıya kaptırdığım parayı bankaya yatıracağım. Yoksa bu borcu ödeyemem, icralık olur, 5 yıl önce 10 yıllık kredi ile aldığım evden de olmayalım" dedi.
27.07.2022 Yaşam
İşe girerken atılan imzaya dikkat! Flaş açıklama geldi! Geçersiz sayılıyor
İşe girerken atılan imzaya dikkat! Flaş açıklama geldi! Geçersiz sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. İşe girerken atılan imzalarla ilgili uyarı geldi. İşe yeni giren vatandaşlara imza attırılarak kıdem tazminatı ve diğer haklarından vaz geçmeleri sağlanıyordu. Çalışanları ise imza attıkları için haklarını kaybettiklerini varsayıyorlardı. Fakat bu imzaların hiçbir geçerliliği yok. Konuyla ilgili kritik açıklama geldi. Peki, bu tür ibranamelerin geçerli olmasının koşulları nelerdir? İşe girerken ibraname imzalayan işçi kıdem tazminatı alamaz mı, alacakları için dava açamaz mı? İşte konuyla ilgili bilinmeyen tüm detaylar...
25.06.2022 Çalışan Hakları
Emekli olacaklara güzel haber! Zamlı ödenecek! Emekli maaşı, emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, bayram ikramiyesi...
Emekli olacaklara güzel haber! Zamlı ödenecek! Emekli maaşı, emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı, bayram ikramiyesi... Zamlı maaşlar ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca memur, asgari ücretli, emekli gibi emeklilik dilekçesi verecekler de temmuz zammını bekliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranları netlik kazanmaya başladı.Enflasyon zammının dışında ek zam yapılması da gündemde. Birçok kişi ise emeklilik dilekçesi vererek emekli olacak. Emeklilik dilekçesinin verildiği tarih aylık, ikramiye ve kıdem tazminatını etkiliyor. Haziran ayında başvuruda bulunanlar emekli aylıklarını temmuz ayında, temmuzda başvuran da ağustostan geçerli olmak üzere alıyor. Haziran ayında başvuran bir ay daha erken emekli aylığı almaya başlıyor. Haziranda başvuran Kurban Bayramı'nın içinde bulunduğu temmuz ayında aylık alacağı için bayram ikramiyesini de alıyor.
21.06.2022 Emekli
Emekli maaşı yüksekten yatıyor, bu kişilerde alıştıkça aylık artıyor! Kritik dilekçe detayı
Emekli maaşı yüksekten yatıyor, bu kişilerde alıştıkça aylık artıyor! Kritik dilekçe detayı Emekliliği yaklaşan işçi, memur, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Emekli maaşını artırmanın yolları ortaya çıktı. Son 5 yıla ve SGK’sı 2000 sonrası yatmaya başlayanlar dikkat! Aylık bağlama oranı 2 puan yükseliyor, emeklilik dilekçesini o tarihlerde verenler daha avantajlı oluyor. Emeklilik yaşamlarında düşük aylığa mahkûm olmak istemeyen vatandaşlar, emekli aylığını nasıl artıracaklarını merak ediyor. Peki emekli maaşı nasıl artırılır? Çalışanlar emekli aylığını artırabilmek için ne yapmalı? Aylığı yüksek bağlatmak için emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Son yıl kazancı yüksek tutardan bildirmek aylığı artırır mı? İşte yüksek emekli maaşı alabilmenin püf noktaları...
14.06.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor Emekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
28.05.2022 Emekli
Emekli maaşını artıracak! Emekli olacak milyonları ilgilendiriyor! Yüksek tazminat için...
Emekli maaşını artıracak! Emekli olacak milyonları ilgilendiriyor! Yüksek tazminat için... Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Emekli maaşlarına temmuz ayında gelecek olan zam öncesi milyonlarca çalışan emeklilik dilekçesini ne zaman vermesi gerektiğini merak ediyor. Milyonlarca çalışanın emekli dilekçesini doğru zamanda vererek yüksek tazminat hakkı kazanmasının ayrıntıları açıklandı. Buna göre; temmuz ayında kıdem tazminatının tavanı artacak. Dolayısıyla temmuz ayında emeklilik dilekçesini vermek tazminat açısından avantajlı olabilir ancak asgari ücretli veya asgari ücretin biraz üzerinde maaş alanlar için tazminat tavanının artması kıdemi etkilemez. İşte emekli olmak isteyen milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik dilekçesi detayı...
19.05.2022 Uzmana Sor
Erken emeklilik fırsatı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor! Tek tek açıklandı
Erken emeklilik fırsatı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor! Tek tek açıklandı Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Erken emeklilik ile ilgili büyük fırsat. Emeklilik başlangıcı 18 yaşının doldurulduğu tarih kabul edilmekle birlikte 8 Eylül 1999 öncesi farklı hesaplanıyor. İşsizlik Sigortası Kanunu'nu yürürlüğe girmeden önce (8 Eylül 1999 öncesi) sigortalı olanlar için Sosyal Sigortalar Kanunu geçerli olup işe girişin 18 yaş öncesinde ya da sonrasında olmasına bakılmadan giriş tarihine göre kademeli sisteme tabidir. Yine 18 yaş altı çalışmada sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesinin bir başka istisnası da 1 Nisan 1981 yılı öncesinde işe girilmesi. Bu dönemde çalışmaya başlayanlar yaşları 18'in altında da olsa ilk defa sigortalı olunan tarih kabul edilir bu da emekliliği öne çeker. Bu gruptakiler 14 yaşında ilk defa sigortalı olsa da sigortalılık başlangıcı kabul edilerek emeklilik şartları buna göre hesaplanır. 18 yaşından önceki süreler için ödenen malullük, yaşlılık, ölüm sigortaları primleri prim ödeme gün sayılarının hesabına dâhil edilir. İşte erken emeklilik ile ilgili tüm merak edilenler...
13.05.2022 Emekli
Emeklilik formülü! Düşük primle emeklilik fırsatı
Emeklilik formülü! Düşük primle emeklilik fırsatı Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Emeklilik ile ilgili formüller tek tek açıklandı. ylül 1999'dan önce sigortalı olanlar 15 yıl sigorta, 3600 gün prim, 50-60 arası değişen yaşı doldurduğunda yaş haddinden emekli olabiliyor. Eylül 1999-1 Mayıs 2008 arası sigortalı olanlar 25 yıl sigorta, 4500 gün prim, kadın (58), erkek (60) yaş koşulunu birlikte sağladığında emekliliğe hak kazanıyor. Doğum, askerlik borçlanması, malullük ve yıpranma payı da emeklilik tarihini doğrudan etkiliyor. İş kazası, meslek hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü yüzde 60 kaybedenler 1800 prim günü şartıyla malulen emekliliğe hak kazanıyor. Sigorta başlangıç tarihi 1 Mayıs 2008 ve sonrasında SSK'lı olanların en az 5400 prim gününü tamamlamaları durumunda kadınlar 61, erkekler de 63 yaşını doldurma şartıyla emeklilik dilekçesi verebiliyor. Sigorta başlangıcı olmayan kadınlar isteğe bağlı sigorta primi yatırarak düşük primle emeklilik fırsatı yakalayabilir. İşte emeklilik ile ilgili tüm detaylar...
26.04.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Dilekçesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik dilekçesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.