El Yıkama

El Yıkama

Son dakika El Yıkama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan El Yıkama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını El Yıkama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

El Yıkama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan el yıkama gelişmeleri de dahil olmak üzere 364 el yıkama haberi bulunmuştur. Tüm el yıkama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor Mardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023 Gündem
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir"
"Deprem bölgelerinde yeterli miktarda temiz su sağlanmazsa hastalıklar çoğalabilir" İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Öğr. Gör. Nazife Koç, "Afetlerden sonra salgın hastalıkların hem görülme riski hem de yayılım hızı artar. Ama bu her afetten sonra salgınların olacağı anlamına gelmez. Dört haftadan daha uzun süre kalabalık ortamda yaşanmak zorunda kalınması, enfeksiyon hastalıklarının yayılma riskini arttırır. Salgınların oluşmasında kalabalık faktörü ile bazı başka birtakım koşullarda etkilidir. Enfeksiyon ajanının daha önceden bölgede var olması, yeteri miktarda sağlıklı suyun sağlanamaması, evsel ve insan atıkları gibi çevresel riskler, salgın riskini arttırır" dedi.
27.03.2023 Yaşam
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, "Şu anda toplumda sıklıkla üçlü virüs diye adlandırılan virüs enfeksiyonları ile baş başayız. Bunlar tamamen mevsimsel salgınlar şeklindedir. Özellikle riskli gruplarda mutlaka mevsimsel aşılanma gerekli" dedi.
16.12.2022 Yaşam
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır?
Norovirüs nedir, belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Son dönemde Norovirüs vakaları nedeniyle hastanelere başvurular arttı. Karın ağrısı, kusma, ishal şikayeti ile hastaneye gidenlerin sayısında artış görülürken norovirüs teşhisi alanların sayısında ciddi artış görülüyor. Peki, Norovirüs nedir? Norovirüs belirtileri ne? Norovirüs nasıl bulaşır? Norovirüs öldürür mü? Norovirüs ne kadar sürer? Norovirüs nasıl anlaşılır? Norovirüs nasıl iyileşir? İşte Norovirüs ile ilgili bilmeniz gerekenler…
31.05.2022 Sağlık
Bakan müjdeyi verdi! Seferler başladı
Bakan müjdeyi verdi! Seferler başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır ile Batman arasında hizmet veren bölgesel tren setlerinin yenilendiğini belirtti. Yolcuların daha konforlu seyahat edebilecek tren ile ilk seyahati başladı.
6.05.2022 Ekonomi
Uzmanından ‘takıntı hastalığı’ uyarısı
Uzmanından ‘takıntı hastalığı’ uyarısı Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “obsesif kompulsif bozukluk (takıntı hastalığı)” hakkında bilgilendirdi.
22.04.2022 Sağlık
"30 saniyelik el yıkama, yüzde 30 koruyor"
"30 saniyelik el yıkama, yüzde 30 koruyor" Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eser Akkuş, kış mevsimiyle birlikte çocuklarda enfeksiyon hastalıklarında artış yaşandığını belirterek, "Çocuğun en az 30 saniye bile elini yıkaması rota virüs dahil diğer viral enfeksiyonlardan yüzde 30 oranında koruma sağlıyor" dedi.
16.12.2021 Sağlık
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun!
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun! Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, basit önlemler ile çocukları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı. Dr. Aydın, anne sütünün önemine vurgu yaparak, düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
16.11.2021 Sağlık
Çocuklarda viral enfeksiyonlar 'mevsimsel' etkiyle arttı
Çocuklarda viral enfeksiyonlar 'mevsimsel' etkiyle arttı Prof. Dr. Aslınur Özkaya Parlakay, çocuklarda viral enfeksiyonlarda mevsimsel, beklenen bir artış görüldüğünü belirterek, bu hastalıklarla mücadelede bol sıvı tüketimi, iyi beslenme ve el yıkamanın büyük önem taşıdığını bildirdi.
10.11.2021 Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat! Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor
Temizlik takıntısının kökeni geçmiş travmalara dayanıyor Saatlerce temizlik yapan, ellerini, saçlarını yıkayan, hayatını temiz olmak üzerine kuran kişiler, bu takıntı yüzünden çok zor bir hayat yaşıyor. Ancak bu takıntıdan kurtulmak sanıldığından daha kolay. Temizlik hastalığının tedavisinde çoğu kez psikoterapinin yeterli olduğunu söyleyen Psikolog Didem Çengel temizlik takıntısına ilişkin merak edilenleri anlatıyor.
13.09.2021 Sağlık
Sepsis her 2,8 saniyede 1 kişinin yaşamına mal oluyor!
Sepsis her 2,8 saniyede 1 kişinin yaşamına mal oluyor! İnsan hayatını bu denli etkilemekle birlikte yeterince bilinmeyen sepsis, 2,8 saniyede bir kişinin yaşam kaybı nedenini oluşturuyor. Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, sadece bağışıklığı zayıf kişilerin değil, sağlıklı kişilerde de enfeksiyon odağı tedavi edilmediğinde kan yolu ile tüm vücuda yayılan organ yetmezliği geliştiren sepsis hatta septik şok gelişebileceğine işaret etti.
11.09.2021 Sağlık
Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor
Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor Enfeksiyon ve organ yetmezliği ile seyreden oldukça önemli bir sağlık sorunu olan sepsis, hastane yatışları içinde en ölümcül durumlardan bir tanesi olarak biliniyor. Her yaş grubunda ortaya çıkabilen bu hastalık nedeniyle dünyada her yıl 11 milyon kişinin yaşamını kaybettiğini söyleyen Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, “Dünyada her yıl 47-50 milyon kişide sepsis gelişmektedir ve ortalama 2,8 saniyede 1 kişi sepsis nedeniyle hayatını kaybediyor. Sağ kalanların ise yaklaşık yüzde 50’sinde ömür boyu fiziksel veya psikolojik bozukluk oluşuyor” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu? Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için birçok alanda zorunlu PCR testi uygulaması başladı. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Kural, 18 yaş üstü için geçerli olacak. Peki, Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
6.09.2021 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Resmi açıklama geldi, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar...
MEB'den son dakika kararı! Resmi açıklama geldi, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala flaş detay duyuruldu. Tüm öğrenciler için geçerli. Yeni eğitim yılı takvimi belli oldu. İşte detaylar...
2.09.2021 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? 2021 ve 2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimi
Okullar ne zaman açılacak? 2021 ve 2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimi Eylül ayının gelmesiyle birlikte okulların açılış tarihi de sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. Koronavirüs nedeniyle uzaktan devam edilen eğitimde yeniden yüz yüze eğitime geçiş için çalışmalar devam ediyor. Okulların yeniden yüz yüze eğitime geçiş tarihini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Okul öncesi, ilkokullar ve liseler ne zaman açılacak? 2021 ve 2022 eğitim öğretim yılı takvimi...
30.08.2021 Eğitim
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnara Heydarova, genellikle 5 yaşından küçük çocukları etkileyen ve oldukça bulaşıcı olan El-Ayak-Ağız hastalığına (EAAH) dikkat çekerek oyun parkı ve havuzlar konusunda uyarılarda bulundu.
27.08.2021 Sağlık
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor Dünya bu haberle sarsıldı. Koronavirüsten çok daha ölümcül. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ederken; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Kovid-19 salgınının yanı sıra kolera tehdidiyle karşı karşıya. Ölümcül salgın ülkede koronavirüsten fazla can aldı.
13.08.2021 Dünya
Covid pandemisi yeni cilt hastalıkları yarattı
Covid pandemisi yeni cilt hastalıkları yarattı Son 2 yıldır tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinin dermatolojik hastalıkları da tetiklediğini vurgulayan Uzm. Dr. Ayşe Pınarbaşı, Covid ile birlikte değişen yeni estetik trendleri konusunda bilgilendirmede bulundu.
30.07.2021 Sağlık
Kurbanlıkların hastalıklı karaciğerini imha edin
Kurbanlıkların hastalıklı karaciğerini imha edin Kurban Bayramı’nda vatandaşların halk arasında köpek kisti diye bilinen paraziter hastalığa karşı uyanık olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Kurban edilen hayvanların karaciğer veya akciğer gibi organlarında kistik hastalık ile karşılaşılması durumunda bu sakatatlar tüketilmemeli. Bulaş zincirinin kırılması için köpek ve yabani hayvanların ulaşamayacağı şekilde imha edilmeli” dedi.
19.07.2021 Sağlık
Takıntı hastalığına yol açan iki kritik neden!
Takıntı hastalığına yol açan iki kritik neden! Pandemiyle artan temizlik alışkanlıklarının takıntıya dönüşebileceğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç Kafalı, abartı derecesinde titizlik veya bazı düşünceler üzerinde aşırı odaklı olmanın takıntı hastalığının habercisi olabileceğini söyledi.
16.07.2021 Sağlık
Takıntılara karşı etkili 5 öneri
Takıntılara karşı etkili 5 öneri Halk arasında ‘takıntı’ olarak adlandırılan Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), çocukluk çağından itibaren her yaşta görülebilen önemli bir psikiyatrik hastalık. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Nigar Aliyeva, pandemide takıntılara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
30.06.2021 Sağlık
AVM’ler kaçta açılıyor, hafta sonu AVM’ler açık mı? ? AVM’ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İşte yeni normal sonrası AVM çalışma saatleri
AVM’ler kaçta açılıyor, hafta sonu AVM’ler açık mı? ? AVM’ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İşte yeni normal sonrası AVM çalışma saatleri AVM'ler hafta sonu açık mı, kapalı mı? Hafta sonu alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar 1 Haziran sonrası için alınan yeni normalleşme kararlarının ardından cumartesi ve pazar günü AVM’lerin açık olmadığını sorguluyor. İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesinde merak edilen detaylar netleşti. Peki, AVM'ler cumartesi günü açık mı?
4.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

El Yıkama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki el yıkama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.