Ekonomisi

Ekonomisi

Son dakika ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.197 ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin kararı İsrail'i çileden çıkardı: Bu sadece bir cephe Ankara'nın tavrı sertleşiyor
Türkiye'nin kararı İsrail'i çileden çıkardı: Bu sadece bir cephe Ankara'nın tavrı sertleşiyor Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ticaretini durdurması dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. İsrail'den Türkiye'ye ilk tepki gelirken İsrail medyası acı bir itirafta bulundu ve Türkiye'nin hamlesinin İsrail ekonomisi için ağır sonuçları olacağını yazdı.
3.05.2024 Dünya
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu?
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…
27.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı!
Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı! UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
17.04.2024 Süper Lig
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Adana’da 2 bin 896 iş yeri denetlendi! Cezai işlem uygulandı
Adana’da 2 bin 896 iş yeri denetlendi! Cezai işlem uygulandı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ramazan öncesinde başlatılan ve Ramazan boyunca da devam eden gıda denetimleri Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da aralıksız devam etti.
10.04.2024 Adana
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşların 4 Haziran’da başlayacağını belirterek, “Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon’dan direkt uçuşla hem Cidde’ye hem de Riyad’a seyahat mümkün olacak. Bu seferler ile hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelişecek hem de ülke ekonomisini canlanacak. Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak” dedi.
9.04.2024 Ekonomi
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla geleneksel ve dijital varlıkların ilk çeyrek karnesi de belli oldu. Bitcoin'in yılın başından 28 Mart'a kadar yüzde 65 değer kazandığını gösterdi. İlk çeyrek performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,"Kripto para biriminin bu yılki karnesinin oldukça iyi" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar? "Efsane Vali" merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat seçimlerinde önde gidiyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçime giren Yazıcıoğlu resmi olmayan rakamlara göre oyların yüzde 52'sini alan Yazıcıoğlu'nun seçim zaferi, kentte büyük bir coşkunun yaşanmasına neden oldu. Peki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir? Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında?
1.04.2024 Gündem
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor
Türkiye 600 milyar dolarlık uzay ekonomisinden pay almaya hazırlanıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Hibrit roket motoru teknolojisinde Türkiye, bugün dünyada ilk 4 ülkeden biri. Eğer bu teknolojiyi ay programımız kapsamında uzayda gerçekleştirmeyi başarırsak, bunu başaran ilk ülke olacağız. İnşallah bu teknolojiyi ticarileştirecek ve uyduların yörüngeler arası transferlerini yapan uzay araçlarını Türkiye'de geliştireceğiz" dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek emeklilere özel indirim ve kampanyaları peş peşe sıraladı. İşte detaylar...
25.03.2024 Ekonomi
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul mevcut İBB yönetimiyle 5 yıl kaybetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Anında Hep Yanında' iftar buluşmasına katıldı. Erdoğan, “Hem aldığımız tedbirlerin hem de uyguladığımız ekonomik programın etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız" dedi.
23.03.2024 Gündem
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor
Adana'da sucuğunun fiyatı markette bin lira, kasapta 400 lira! Vatandaşlardan büyük ilgi görüyor Adana'da zincir marketlerde kasap sucuğunun fiyatı markasına göre bin liraya ulaşırken, kasaplarda ise 400-450 liraya satılıyor.
15.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Emekli maaşları yeniden artacak! Dikkat çeken oran verildi
Emekli maaşları yeniden artacak! Dikkat çeken oran verildi Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı Ocak-Haziran dönemi için yüzde 49,25 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. 6 aylık enflasyon rakamı sonrası emekli maaşları Temmuz ayında yeniden artacak. Şimdiden yüzde 11,53 zam cepte. Bütçe disiplini el verdikçe Türkiye ekonomisi deprem felaketinin etkilerinden sıyrıldıkça emekliye ek zam uygulaması sürecek. Kim ne kadar alacak?
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı Türkiye ekonomisi, 2023 yılında beklentilerin üzerinde yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.
29.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.