Ukrayna'yı işgal eden Rusya’ya ‘doğal gazı keseriz’ dedi, Avrupa panikte...
Ukrayna'yı işgal eden Rusya’ya ‘doğal gazı keseriz’ dedi, Avrupa panikte... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yaklaşık bir hafta önce "Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz" açıklamasında bulunması, ardından da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, Avrupa'nın rubleyle ödemeyi reddetmesi halinde "Rus doğal gazını ücretsiz temin etmeyeceklerini" demesi, Avrupa ülkelerinde paniğe neden oldu. Nitekim gaz rezervleri giderek azalan Almanya'nın ardından Yunanistan da, "erken uyarı" durumuna geçti.
31.03.2022 Dünya
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim
Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ'de yüzde 25 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki “TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.
14.09.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Sandıklarımıza sahip çıkacağız
Bakan Kurum: Sandıklarımıza sahip çıkacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde yaptığı konuşmada, “28 Mayıs’ta ümmetin liderine, cumhurbaşkanımıza öyle bir destek vereceğiz ki 85 milyon kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek. Öyle bir destek vereceğiz ki depremzede kardeşlerimiz, tüm annelerimiz, gençlerimiz sevinecek. 28 Mayıs’a çok az kaldı, 2 gün sonra sandığa gidiyoruz. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Hiçbir zaman oylar oradan götürülene kadar sandığımızı terk etmeyeceğiz” dedi.  
25.05.2023 Gündem
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız
Bakan Varank: Ekonomik anlamda Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağız Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Akkuyu’da son reaktörün temeli atıldı! Bakan Dönmez duyurdu: Tünelin ucundaki ışık göründü
Akkuyu’da son reaktörün temeli atıldı! Bakan Dönmez duyurdu: Tünelin ucundaki ışık göründü Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ve son reaktörünün temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle atıldı. Dönmez, "Yarım asrı aşan nükleer enerji yolculuğunda artık tünelin ucundaki ışık görünmeye başlandı. Akkuyu sadece ekipman olarak değil iş gücü hacmiyle de dünyanın en büyük projelerinden biri olacak. Akkuyu 550 bin parçadan oluşacak" dedi.
21.07.2022 Ekonomi
Rize-Artvin Havalimanı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu
Rize-Artvin Havalimanı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor. Dünyada sadece 5 tane olan dev havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gerçekleştirdi. Erdoğan açılış töreninde, yaş çay alım fiyatları konusunda da müjde verdi. Erdoğan, "Bir müjdede İkizdere Çamlıhemşinli çay üreticilerine vermek istiyorum. 100 ton kapasiteye sahip 5 binin üzerinde üreticiye sahip çay fabrikalarının inşaatlarını projeleri var." dedi.
14.05.2022 Siyaset
Ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati ‘tek tek tespit ettik’ deyip açıkladı
Ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati ‘tek tek tespit ettik’ deyip açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Bakan Nebati, yılın ilk çeyreğinde yüzde 6-7 oranında büyüme gerçekleşebileceğini söyledi. Nebati, konut kredisi kampanyasını başlatmadan önce fiyatların ve ilanların tespit edildiğini, kredi kampanyasını suistimal edenlere göz açtırılmayacağını belirtti.
13.05.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu Ev almak isteyen herkesi yakından ilgilendiren gelişme! Bakan müjdeyi verdi, tarihi açıkladı. Daha önceki kampanyadan 28 bin vatandaş faydalanmıştı, yeni indirim müjdesi geldi. İzmir'de 2022'de evine kavuşmayan tek depremzede kalmayacağını söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında yeni bir kampanya için geri sayımın başladığını duyurdu.
5.02.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: Türk kadınının güçlü aklı, yüreği ve maneviyatı var
Emine Erdoğan: Türk kadınının güçlü aklı, yüreği ve maneviyatı var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk kadınının güçlü karakteri, Milli Mücadele'nin de lokomotifi olmuştur. Türk kadınının güçlü bir aklı, güçlü bir yüreği ve güçlü bir maneviyatı vardır" dedi.
8.12.2021 Gündem
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı...
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı... Cumhurbaşkanı Erdoğan - BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed arasındaki görüşme sona erdi. İki ülke arasında doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar imzalandı. Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’ye yatırım yapmak üzere, 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır." açıklamasında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralık ayında Abu Dabi'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.
24.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roma dönüşü çarpıcı mesajlar: Ne gerekiyorsa biz bunu yaparız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G-20 zirvesinden sonra yurda dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi hakkında "Bizim bu F-35 konumuz var. Malum bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yaptığımız bir ödeme var. Bununla ilgili olarak da F-16 tedarikini müzakere ettik. Biden 'Çok kısa zamanda netice alamayabiliriz. Biliyorsunuz iki farklı bölümden, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan geçiyor. Malum, durum 50-50 ama ben elimden geleni yapacağım' dedi" ifadelerini kullandı.
1.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada bedel ödemesi gereken Amerika’dır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada bedel ödemesi gereken Amerika’dır BM zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerine ile ilgili “Türk-Amerikan ilişkilerinde sağlıklı bir sürecin işlediğini doğrusu söyleyemem. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem. Bizim için S-400 işi bitmiştir. Buradan geri adım atmamız da mümkün değil. Temennim odur ki iki NATO ülkesi olarak birbirimizle hasmane değil, dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” ifadelerini kullandı. Rusya’ya yapacağı ziyarete ilişkin de konuşan Erdoğan “Sayın Putin’le Soçi’de yapacağımız ikili görüşme gerçekten önem arz ediyor. Heyetler arası görüşme yok, Sayın Putin’le sadece ikili görüşme yapacağız. Bu tabi sadece İdlib’i içeren bir görüşme olmayacak. Aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye’deki durumu masaya yatıracağız” dedi. Fahiş fiyatlarla ilgili zincir marketleri adres gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a muhalefetin yaptığı eleştirilere ilişkin “Muhalefetin Ali Erbaş hocamıza, Diyanet İşleri Başkanımıza bu denli hakaret etme ne hakkı ne yetkisi vardır. Bu densizliktir, terbiyesizliktir” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan mülteciler konusunda bedel ödemesi gereken ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu söyledi. "Türkiye'nin kapıları açması ve bunları kabul etmesi düşünülemez" dedi.
23.09.2021 Gündem
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.
13.07.2021 Ekonomi
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdikten sonra vapurla Van Gölü'nü gezerek, gölde başlatılan dip temizleme çalışmalarını izledi.
2.06.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi.
1.06.2021 Siyaset
Bakan Kurum'dan flaş Emlak Bankası açıklaması!
Bakan Kurum'dan flaş Emlak Bankası açıklaması! Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada, Emlak Bankası ile ilgili olarak, "2019 yılında, 7 coğrafi bölgemizde 15 şube açma hedefimiz vardı, 2 şubemizi açtık. 13 şubemizi de yıl sonuna kadar açacağız" dedi.
11.11.2019 Ekonomi
Kararname yayımlandı! O kadrolar değişti...
Kararname yayımlandı! O kadrolar değişti... Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 9 bakanlığın teşkilat yapılanmasındaki Hukuk Müşavirlikleri kaldırılarak Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlükleri kuruldu. Ulaştırma türlerinde meydana gelen belirgin bir etkiye sahip kaza veya olayları araştırmak ve incelemek üzere "Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı" kurulacak. Söz konusu başkanlık bünyesinde oluşturulacak 7 kişilik "Değerlendirme Heyeti" kara, hava ve deniz ulaşımındaki önemli kaza veya olayları mercek altına alacak.
10.01.2019 Ekonomi
Yeni AB Komisyonu güvenoyu aldı
Yeni AB Komisyonu güvenoyu aldı Jean-Claude Juncker başkanlığındaki Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı.
22.10.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri