Ekolojik

Ekolojik

Son dakika ekolojik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekolojik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekolojik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekolojik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekolojik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.100 ekolojik haberi bulunmuştur. Tüm ekolojik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike!  'Yeniden göreceğiz'
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Yeniden göreceğiz' Her hafta Marmara Denizi’ne dalarak denizin durumunu gözlemleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son durumu anlattı.
6.03.2024 Gündem
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok'
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok' Terzi ve ayakkabı tamircilerinin iş yükü katbekat arttı. Giysiler tamire valiz valiz getirilmeye başlandı. ‘Biz son nesiliz’ diyen meslek temsilcileri, işlerinin geleceğinden endişeli.
19.02.2024 Ekonomi
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Kadınlar için gelir kapısı oldu! Dünya ihtiyacının yüzde 90'ı Türkiye'den...
Kadınlar için gelir kapısı oldu! Dünya ihtiyacının yüzde 90'ı Türkiye'den... Samsun'un19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton elde ediliyor. Kurutulduktan sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımını da yapıyoruz" dedi.
24.12.2023 Ekonomi
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir?
Biyom Nedir? Biyom Özellikleri Ve Çeşitleri Nelerdir? Biyom nedir? Sorusunun en kolay cevabı coğrafi alan olarak verilebilmektedir. Aynı bitki örtüsü ve iklim koşullarının yaşandığı coğrafi bölgeler Biyom olarak ifade edilmektedir. Karasal biyom ve sucul biyom olarak iki türde incelenmektedir. Biyom bölgeleri, iklimsel özellikleri, bitki örtüsü ve yaşayan hayvan türleri bakımından da benzerlik göstermektedir. Biyom çeşitleri arasında tatlı su biyomları, çöl biyomları, akar su biyomları ve göl biyom bölgeleri bulunmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Biyocoğrafya Nedir, Neleri İnceler? Biyocoğrafyanın Alt Dalları Nelerdir?
Biyocoğrafya Nedir, Neleri İnceler? Biyocoğrafyanın Alt Dalları Nelerdir? Biyocoğrafya, bitki ve hayvan türlerinin dağılımı ve bu dağılımın fiziki nedenlerini incelemektedir. Biyo ve coğrafya olmak üzere iki kelime üzerinden ortaya çıkan bilim dalı yaşamı temel alan bir bilim dalı olarak karşımıza çıkar.
15.12.2023 Eğitim
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı Marmara Denizi'nde olabilecek felakete karşı Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sarı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şu anda Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı, yüzeyde 20 santigrat derece; bu çok yüksek" dedi. Prof. Dr. Sarı, bu sıcaklık seviyesinin denizdeki besin zincirini etkileyeceğini ve müsilaj tehlikesine yol açabileceğini belirtti.
6.11.2023 Gündem
Pipetlerde büyük tehlike! Bazı ülkelerde satışı yasaklandı
Pipetlerde büyük tehlike! Bazı ülkelerde satışı yasaklandı Yeni bir araştırmaya göre ekolojik olarak nitelendirilen kâğıt pipetlerde bulunan kimyasallar, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
4.10.2023 Sağlık
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tanzanya, 1961 senesinde Birleşik Krallıktan ayrılmış ve 1962 senesinde cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir. Bayrak renklerinde yeşil, sarı, siyah ve mavi renkler bulunmaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Ruanda sadece Ruanda nüfusunda değil diğer komşu ülkelerde örneğin Kongo ve Uganda'da Kinyarwanda dillerini konuşan insanları da barındırmaktadır. Ruanda'nın kendi kültürü içerisinde mevcut olan Tutsi, Twa ve de Hutu kabileleri arasında meydana gelen etnik bölünmeler, kültürel farklılıkların varlığından ziyade tarihi kökenlere dayanmaktadır. Ancak derin siyasi bölünmelerin varlığına rağmen ortak bir kültür üzerinde yaşamlarını inşa etmişlerdir.
14.09.2023 Eğitim
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Peru bayrağı, 1825 yılı 25 Mayıs tarihinden bu yana kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve tekrar kırımızı olarak üç dikey şeritten oluşmaktadır. Peru Bayrağında da diğer Cumhuriyet ülkelerinde olduğu gibi kırmızı beyaz renkler hâkimdir. Tam ortasında devlet arması bulunan bayrak hakkında efsaneler olduğu bilinmektedir. Peru bayrağını efsaneye göre koruma ve şekillenmesini Jose San Martin oluşturmuş bulunmaktadır.
14.09.2023 Eğitim
Kanal İstanbul'da son durum ne? Bakan Uraloğlu duyurdu
Kanal İstanbul'da son durum ne? Bakan Uraloğlu duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.
9.09.2023 Gündem
Kırklareli'de can kaybı 6'ya yükseldi
Kırklareli'de can kaybı 6'ya yükseldi Kırklareli’nde selde kayıp olarak aranan Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşılırken can kaybı sayısı 6'ya yükseldi.
7.09.2023 Gündem
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam
Pipetlerde büyük tehlike! Bazı ülkelerde satışı yasaklandı, masum değil
Pipetlerde büyük tehlike! Bazı ülkelerde satışı yasaklandı, masum değil Yeni bir araştırmaya göre ekolojik olarak nitelendirilen kâğıt pipetlerde bulunan kimyasallar, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor.
27.08.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı Yılanlar son zamanlarda diğer yıllara göre daha yoğun görülmeye başlandı. Evlere dahi giren yılanların yoğun olarak görülmesine ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bu durumun sebeplerini anlattı.
20.07.2023 Yaşam
Yılan paniği! Uzmanlar uyardı: Piton ve boğa yılanların yuvaları bozuldu
Yılan paniği! Uzmanlar uyardı: Piton ve boğa yılanların yuvaları bozuldu Birçok ilde yılan paniği yaşanıyor. Dünyada sıcaklık rekorlarının kırıldığı Temmuz ayında, özellikle deprem bölgesi Elazığ’da son dönemlerde yılanların çok fazla görülmesiyle ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Akın Temizer, "Ekolojik dengenin değişmesinden ve bu depremlerden dolayı piton ve boğa yılanların yerleri bozuldu" dedi.
17.07.2023 Yaşam
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı Uzmanlardan vatandaşa uyarı geldi. Mardin’de optisyenlik yapan Fırat Yavuz, yaz aylarının gelmesiyle rağbetin arttığı güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.
14.07.2023 Yaşam
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Projelerin katlanarak artmasını diliyorum
Emine Erdoğan: Projelerin katlanarak artmasını diliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, atıl durumdaki orman okulunu restore ederek çocuk ve gençler için doğa okulu haline getiren Canik Belediyesi'ni tebrik etti.
11.06.2023 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ekolojik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekolojik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.