Ek Puan

Ek Puan

Son dakika ek puan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ek puan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ek puan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ek Puan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ek puan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.582 ek puan haberi bulunmuştur. Tüm ek puan haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde
Liselerden kaçış devam ediyor! 1.7 milyon öğrenci açık öğretimde Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrenci var. Bu öğrencilerin 1 milyon 738 bin 198’si yani yüzde 9’u açık öğretimde okuyor. Eğitim kademelerine göre bakıldığında ortaokulda 171 bin 943, lisede de 1 milyon 566 bin 255 öğrenci var.
13.08.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı Liseler arası robot yarışmasına katılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerinin de üyesi olduğu ‘Pars Robotcs takımı’ İstanbul’da gerçekleşen bölgesel finallerde ‘Excellence in Engineering’ ve ‘Finalist’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası yarışmada büyük bir başarı sergileyen ve ABD’deki final için bekleme listesinde olan takımın gelecek hedefi ise finallerde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.
27.03.2023 Eğitim
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Ek puanlı yerleştirme ne demek? Ek puanlı yerleştirme ile tercih yapılır mı, nasıl kullanılır?
Ek puanlı yerleştirme ne demek? Ek puanlı yerleştirme ile tercih yapılır mı, nasıl kullanılır? YKS tercihleri başladı. 2022 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2022 yılı yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır. Söz konusu bilgi sonrası adaylar “Ek puanlı yerleştirme ne demek? Ek puanlı yerleştirme ile tercih yapılır mı, nasıl kullanılır?” sorularına yanıt aramaya başladı.
27.07.2022 Eğitim
EYT, maaşlara zam için tarih verdi! Bakan Bilgin canlı yayında duyurdu...
EYT, maaşlara zam için tarih verdi! Bakan Bilgin canlı yayında duyurdu... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, “5 milyon 300 bin emekliyi kapsayan bir çalışma yaptık. Dolayısıyla sendikaların ve kimsenin beklemediği bir düzenleme yaptık.” dedi. Bakan Bilgin, “Aralık ayında da çalışanlarımız için yeni düzenlemeler yapacağız. Yapılan düzenlemeyle ek göstergelerin maaşlara etkisi katlanarak artacak.” ifadelerini kullandı. Bilgin, "Ele alacağımız ilk dosya sözleşmeli kamu çalışanları. EYT de önümüzde." açıklamasında bulundu.
6.06.2022 Gündem
Memur-emekli maaş ve ikramiyelerine zam geliyor! Oran belli oldu! Hesaba yatacak
Memur-emekli maaş ve ikramiyelerine zam geliyor! Oran belli oldu! Hesaba yatacak Memur ve emekli milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur maaşları ve ikramiyelerine zam geliyor. Zamdan emekli aylıkları da nasibini alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin müjdeli haberi verdi. 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bütün çalışanlarımız asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personelleri, işçi ve memur emeklileri bütün bunlar herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur, hepsiyle ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Bunları programımıza göre kamuoyuyla paylaşacağız. Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi." dedi. Öte yandan düzenleme ile ilgili detaylar açıklandı. Başlangıçta polis, hemşire, öğretmen, din görevlileri için öngörülen 3600 ek gösterge 11 hizmet kolunu daha kapsayacak. Düzenleme ile polis ile emniyet müdürü, hemşire ile il sağlık müdürü gibi statü farkları gözetilecek, artış puanlarında "hiyerarşi, unvan, sorumluluk, görevin önemi" belirleyici olacak. Emeklilik ikramiyesini artıran "tazminat yansıtma oranı" yükseltilecek. Ek gösterge düzenlemesi ile 6 bin lira emekli aylığı öğretmenin geliri yaklaşık 1500 lira artacak.
26.04.2022 Emekli
Ek ödeme müjdesi! Ve resmen belli oldu yüz binlerce kişiye verilecek..
Ek ödeme müjdesi! Ve resmen belli oldu yüz binlerce kişiye verilecek.. Yüz binlerce çalışan bekliyordu. Ek ödeme müjdesi geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliği usul ve esasları belirledi. Detaylar tek tek paylaşıldı. Aylık dönemler halinde yapılacak, net ek ödeme tutarı, personelin net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan gelir vergisi ve damga vergisi kesilmesi sonucu hesaplanacak. Kadrosu TBMM’de bulunan personel hariç, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yönetmelik kapsamında yer alan merkez laboratuvarlarında belirli bir süre için sağlık personeli görevlendirilmesi halinde, söz konusu personele merkez laboratuvarının döner sermaye gelirlerinden ödeme yapılacak.
3.02.2022 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tamamen değişti. Puan ağırlığı düşürüldü. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ders ücreti karşılığında usta öğretici görevlendirme kriterlerinde değişiklik yaptı. İşte detaylar...
3.08.2021 Eğitim
Ek puanlı yerleştirme nedir? Ek yerleştirme puanı ne oluyor, nasıl kullanılır?
Ek puanlı yerleştirme nedir? Ek yerleştirme puanı ne oluyor, nasıl kullanılır? Ek puanlı yerleştirme nedir? YKS 2021 sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar ek puanlı yerleştirme konusunda araştırma yapmaya başladı. Okuduğunuz lise ve okuduğunuz bölüm ile alakalı tercihler yapmanız durumunda sahip olacağınız puandır. İşte Ek puanlı yerleştirme hakkında merak edilenler…
28.07.2021 Eğitim
Hesaplara 3 bin 147 lira yatırılıyor! Düşük faizli kredi ve ev desteği, 6 ay boyunca.....
Hesaplara 3 bin 147 lira yatırılıyor! Düşük faizli kredi ve ev desteği, 6 ay boyunca..... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik sonrası tek tek hesaplandı. 6 ay boyunca 3 bin 147 lira hesaba yatırılıyor. Normal 6 aylık askerlik görevini tamamlayanlar, görevlerini 6 ay daha uzatırlarsa toplamda en az 16 bin 722 lira ödeme alabiliyor. Sınır bölgelerde görev yapanlarda bu tutar en az 24 bin 924 liraya çıkıyor. SGK primi de ödenirken TOKİ’den öncelikli ev ve askeri sınavlarda ek puan avantajlar ve düşük faizli kredi imkanı da var...
17.07.2021 Çalışan Hakları
Resmen değişti! Ek puan verilecek...
Resmen değişti! Ek puan verilecek... Lojmanlarla ilgili düzenleme yapıldı. Gaziler ile engelli ve şehit yakınlarına ek puan verilecek.
11.07.2020 Memur
Sınavdan yarım saat erken çıkan öğrencilere puan formülü
Sınavdan yarım saat erken çıkan öğrencilere puan formülü Sınava giren bir grup öğrenci, yarım saat kala 'Süre bitti' diye dışarı çıkarılmıştı. Gözetmenin sınavda bu yıl pandemiye özel olarak yarım saat ek süre verildiğini bilmemesi nedeniyle erken çıkardığı 12 öğrenci ÖSYM'den gelecek kararı bekliyor. ÖSYM ise bu duruma formül arayışı içinde. İki seçenek var: ÖSYM ya bu adaylara yeniden sınav yapacak ya da ek puan verecek. Ek puan vermek de tüm sıralamayı değiştirmek demek.
4.07.2020 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yarın Elazığ'da okul zili çalacak
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Yarın Elazığ'da okul zili çalacak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da depremden sonra verilen aranın ardından eğitime yarın yeniden başlanacağını bildirdi.
23.02.2020 Gündem
YKS okul puanı nasıl hesaplanacak? OBP nasıl hesaplanır? İşte ÖSYM YKS Kılavuzu…
YKS okul puanı nasıl hesaplanacak? OBP nasıl hesaplanır? İşte ÖSYM YKS Kılavuzu… YKS’ye giren adaylar, YKS sınav puanının üzerine okul puanının nasıl hesaplanacağını merak ediyor. Öğrencilerin sıklıkla araştırdığı OBP hesaplama, ÖSYM tarafından YKS kılavuzu üzerinde cevaplandı. Peki YKS okul puanı nasıl hesaplanacak? OBP nasıl hesaplanır? İşte ÖSYM YKS Kılavuzu…
6.02.2020 Gündem
Öğretmen atamaları için hangi il hangi hizmet bölgesinde sayılıyor?
Öğretmen atamaları için hangi il hangi hizmet bölgesinde sayılıyor? Öğretmenler atama ve yer değiştirmeleri Milli eğitim Bakanlığı tarafından belli bir hizmet puanı esas alınarak yapılıyor. Her il belli bir hizmet bölgesinde kabul edilerek ona göre puanlanıyor ve bu puanlar atamaya esas oluşturuyor. Peki öğretmenlerin hizmet puanları nasıl hesaplanıyor, hangi il hangi hizmet bölgesinde kabul ediliyor. İşte detaylar…
2.05.2019 Uzmana Sor
Öğretmenlerin hizmet puanları nasıl hesaplanır?
Öğretmenlerin hizmet puanları nasıl hesaplanır? Öğretmenler, atama ve yer değiştirme için Milli eğitim bakanlığı tarafından tespit edilen hizmet bölgeleri ve alanları ile bunlar üzerinden değerlendirilen hizmet puanlarının nasıl hesaplandığını merak ediyor. İşte öğretmenlerin atamalarına esas oluşturan hizmet puanları ile ilgili tüm merak edilenler...
14.02.2019 Uzmana Sor
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları...
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.
13.02.2019 Eğitim
Tercihler hatalı mı?
Tercihler hatalı mı? Ek yerleştirmelerde son iki gün… Ayın 20’sinde ek yerleştirme işlemleri tamamlanıyor… Ancak ortada ilginç ve vahim bir iddia var! İddia İzmir’den… Şayet bu iddia doğru ve ÖSYM tercih sistemi yanlış işlem yapılıyorsa, sonuçta onbinlerce adayın canı yanabilir! Olay, bununla da bitmez… Acaba iddia edilen bu durum, sadece ek yerleştirme ile mi sınırlı, yoksa ilk yerleştirmede de aynı sorun var mıydı? İzmir’den bir rehber öğretmen aradı, “Öğrencim, meslek lisesi iklimlendirme alanı mezunu...
18.09.2018 Eğitim
Çarpıtılan sonuçlar!
Çarpıtılan sonuçlar! YÖK, sonuçları ‘boş kontenjanlarda önemli azalma’ olarak yorumladı...
1.09.2018 Eğitim
Taban puana güvenmeyin
Taban puana güvenmeyin Her yıl programların taban, tavan puanları ile başarı sıralaması açıklanıyor...
3.08.2018 Eğitim
LGS sonucunu öğrenmek için sisteme girdi, hayatının şokunu yaşadı!
LGS sonucunu öğrenmek için sisteme girdi, hayatının şokunu yaşadı! Zonguldak'ta, Mimar Sinan Ortaokulu ve özel yetenekli öğrencilerin alındığı Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören Aleyna Üşenmez (14), LGS'de 327 puanla okul 3'üncüsü olmasına rağmen, sistem hatası nedeniyle 'özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci' olduğu belirtilerek bir okula yerleştirilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçeyle başvuran aile, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
2.08.2018 Gündem
Son Dakika... 2018 YKS sonuçları açıklandı
Son Dakika... 2018 YKS sonuçları açıklandı ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. Tercihler ne zaman yapılacak? TYT'de, sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türlerinde birer, dilde ise 5 aday 500 puan aldı.
31.07.2018 Gündem
Meslek liselerine ek puan verilecek!
Meslek liselerine ek puan verilecek! Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, ortaöğretime giden her 100 öğrenciden 42’sinin mesleki eğitimi tercih ettiğini söyledi ve “Öğrenci sayımızı yüzde 60’a çıkarma hedefimiz için çalışacağız” dedi.
8.01.2018 Gündem
YÖK’ten çelişkili ifadeler!
YÖK’ten çelişkili ifadeler! Yeni sistem ‘yalın, sade ve basit’ olacak deniliyor...
2.11.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ek Puan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ek puan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.