Ege Bölgesi

Ege Bölgesi

Son dakika ege bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ege bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ege bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ege Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ege bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.514 ege bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm ege bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ege Bölgesi seçim sonuçları! İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Denizli...
Ege Bölgesi seçim sonuçları! İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Denizli... Türkiye'de 61 milyon 441 bin 880 seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimde heyecan dorukta. Bu seçimde merak edilen bölgelerden biri de Ege Bölgesi. İşte İzmir, Muğla, Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak'ta seçim sonuçları...
31.03.2024 Gündem
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım'
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım' Devlet desteği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Pek çok kişi aldığı devlet desteği ile kendi işinin patronu oluyor. Denize kıyısı olmayan ve bozkırın ortasında yer alan Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan barajda ağ kafes sistemi ile alabalık üreten girişimci Tuncay Erol, yıllık 25 ton olan kapasitesini devlet desteği ile 75 tona çıkardı.
30.01.2024 Ekonomi
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir?
Karstik Arazi Nedir, Nerelerde Olur? Türkiye'deki Karstik Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın birçok farklı yerinde karstik yapıya sahip arazi çeşitleri bulunmaktadır. Yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl üzerinin neticesinde aşınma ile birlikte oluşmuş olan kayaç türleri olarak da ele alınabilir. Zaman içerisinde aşınma neticesinde farklı büyüklükler ve şekiller üzerinden de karstik araziler meydana gelmektedir. Aynı zamanda karstik araziler bir yerde Kanyon tipi yapıları da benzerlik gösterir. Dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de birçok değişik bölgede karstik araziye sahip yapılar bulunmaktadır.
17.12.2023 Eğitim
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir?
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir? Alüvyal topraklar yüksek yerlerde oluşmaktadır. Yüksek yerlerin aşınmadan kaynaklı meydana getirdiği toprak cinsi olarak da nitelendirilir. Aynı zamanda çıkan bu malzeme pek çok alanda kullanılmaktadır. Alüvyal topraklar bitki örtüsü ve iklim değişikliği olan yerlerde de sıkça görülmektedir. Üstelik yer kabuğunun üst tarafında bulunan bu toprak cinsi kayaç yapılarına göre oluşmaya başlamaktadır. Çevresel faktörlere bağlı olarak farklı oluşum şekilleri bulunmaktadır.
14.12.2023 Eğitim
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor. Üstelik yanında Afrika'dan çöz tozu da getiriyor. Meteoroloji'den yapılan açıklama birçok bölge için alarm verildi. Bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini gösterecek, ardından Marmara ve Ege Bölgesi'ne ulaşacak. Uzmanlar yaşlı, hamile ve solunum rahatsızlığı çekenleri maskesiz dışarı çıkmaması konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
22.09.2023 Yaşam
64 Plaka Neresi? 64 Hangi Şehrin Plakası? 64 Hangi İlin Plaka Kodu?
64 Plaka Neresi? 64 Hangi Şehrin Plakası? 64 Hangi İlin Plaka Kodu? Her şehrin farklı plakası olması ile birlikte 64 plakası da alfabetik sıralamaya göre bir ile verilmiştir. Özellikle Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bir tampon bölgesi de gören Uşak için 64 plakası ön plana çıkıyor. Genelde Türkiye'deki şehirler için baş harf üzerinden ele alınan alfabetik sıralama ifade edilmektedir. O yüzden Uşak şehri için 64 plakası ön plana çıkar. Böylece Uşak şehrinden çıkmış tüm araçların arka ve ön plakalarının baş kısmında 64 rakamı görünür.
29.08.2023 Yaşam
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı
İnziva kampları para tuzağı mı? İnsanları kandırıyorlar uyarısı yapıldı Pandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor.
28.08.2023 Yaşam
48 Plaka Neresi? 48 Hangi Şehrin Plakası? 48 Hangi İlin Plaka Kodu?
48 Plaka Neresi? 48 Hangi Şehrin Plakası? 48 Hangi İlin Plaka Kodu? Her ilin kendine özgü plaka kodları O şehrin araçlarına aittir. Bu doğrultuda trafiğe çıkacak olan araçlar alfabetik sıraya göre şehrin aldığı plaka kodunu kullanır. Bunlardan biri ise 48 plaka kodudur. Alfabetik sıralama doğrultusunda ise 48 plaka kodunun Muğla şehrine ait olduğunu söylemek mümkündür.
27.08.2023 Yaşam
45 Plaka Neresi? 45 Hangi Şehrin Plakası? 45 Hangi İlin Plaka Kodu?
45 Plaka Neresi? 45 Hangi Şehrin Plakası? 45 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de plaka kodları bir şehre verildiği zaman aynı zamanda ilçeleri üzerinden de geçerlidir. Yani şehrin bütün farklı bölgelerinden çıkışlı araçlar adına aynı plaka kodu kullanılır. Trafikte denetimi ve düzenli sağlayabilmek için önemli olan plaka kodları, şehirlere alfabetik sıralamaya göre verilmektedir.
27.08.2023 Yaşam
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu?
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizin her şehrinin farklı bir plaka kodu vardır. 35 plaka kodunun şehri ise karşımıza İzmir olarak çıkmaktadır.
24.08.2023 Yaşam
10 Plaka Neresi? 10 Hangi Şehrin Plakası? 10 Hangi İlin Plaka Kodu?
10 Plaka Neresi? 10 Hangi Şehrin Plakası? 10 Hangi İlin Plaka Kodu? Belirli sıralamalar doğrultusunda her şehrin sabit olarak verilmiş bir plakası bulunur. Bu plakalardan biri olarak ise 10 önemli bir yere sahiptir. Çünkü hem önemli bir geçiş noktası hem de güçlü bir turizm şehri olarak öne çıkar. Bu şehir ise 10 plaka kodu ile birlikte Balıkesir şehridir. Özellikle başta Ayvalık olmak üzere birçok önemli ilçesi doğrultusunda yaz aylarında önemli bir potansiyel teşkil eder
20.08.2023 Yaşam
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu?
09 Plaka Neresi? 9 Hangi Şehrin Plakası? 9 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'deki şehirler için verilen plakalar iki numara üzerinden ifade edilmektedir. Yani iki rakamlıdır ve 01 üzerinden başlar. Bu doğrultuda ise 09 plakası Aydın şehrine aittir. Özellikle ilçeleri bakımından yaz turizm için önemli bir yere sahip olan Aydın, aynı zamanda baş harfi üzerinden 09 plakası ile ifade edilir. Diğer bir deyişle Aydın merkezli olarak çıkış yapan araçların arka ve ön plakalarında 09 numarası görünür. Plakaların başında yer alan bu numara ile birlikte, araçlar denetimli biçimde trafiğe çıkma hakkını elde eder.
20.08.2023 Yaşam
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Yeni 5 yıldızlı halk plajları geliyor
Yeni 5 yıldızlı halk plajları geliyor Mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye’nin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforu yaygınlaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ücretsiz halk plajlarına yenilerini ekliyor.
19.07.2023 Gündem
Ege Bölgesi için 'sıcaklık' uyarısı geldi
Ege Bölgesi için 'sıcaklık' uyarısı geldi Ege Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkıp, 24 Temmuz'a kadar etkili olacağı açıklandı.
17.07.2023 Gündem
Ege ve Akdeniz’de termometreler 45 dereceyi gösterdi! Uzman sıcak çarpmasına karşı uyardı
Ege ve Akdeniz’de termometreler 45 dereceyi gösterdi! Uzman sıcak çarpmasına karşı uyardı Hava sıcaklığının 42 derece ölçüldüğü Antalya'da serinlemek için denize girmeyi tercih edenler sahillerde yoğunluğa neden oldu. Sıcak hava dalgasının etkisini gösterdiği kentte, doğal yaşam parkında kalan hayvanlar, su fıskiyelerinin yanı sıra yaz diyetlerine uygun, buzlu meyve kokteyli ile serinletildi. Ege Bölgesi’ndeki illerin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin açıklanmasının ardından ise rekor hava sıcaklıklarının beklendiği Manisa'da termometreler 45, İzmir ve Aydın'da 40, Çanakkale ve Muğla'da 38, Balıkesir'de ise 37'yi gösterdi.
14.07.2023 Yaşam
Çoban Çantası Otu Nedir? Çoban Çantası Otu Faydaları Nelerdir?
Çoban Çantası Otu Nedir? Çoban Çantası Otu Faydaları Nelerdir? Turpgiller ailesine ait olan çoban çantası otu, 50 cm'ye kadar uzayabilen yıllık otsu bitkiler içerisinde yer alır. Aynı zamanda kese şeklini almış üçgen yapıya benzer meyveleri olduğunu ifade etmek gerekir. Bu bölüm çoban kesesi olarak da anılır ve bilinir. Aynı zamanda toprak üstünde yetişen bölümleri ilaç üretimi konusunda önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Tabii bunun yanında sağlamış olduğu birçok fayda ile birlikte yine öne çıkan dünya çapında önemli bitki türleri arasında yer alır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yaygın olarak yetişen ve yetiştirilen otsu bitkiler içerisinde öne çıkar.
7.07.2023 Sağlık
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir?
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir? Anadolu'da doğal olarak yetişen bir yavşan türü olan pelin otu, papatyagiller familyasından bir ot türüdür. Gri ve beyaz ile beraber yeşil renklerinin karışımı üzerinden öne çıkan ot, aynı zamanda 120 cm'ye kadar uzama özelliğine sahip. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile beraber aynı zamanda hekimlikte kullanılan bir ot olduğunu söylemek gerekir. Kırmızı çiçekleri de bulunan bu ot çeşidi genelde Akdeniz bölgesine ait bir bitki türüdür. Diğer yandan sağlamış olduğu değişik faydaları üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir.
3.07.2023 Sağlık
Bayram tatili bitti, dönüş başladı! 3 noktada zincirleme kaza: İstanbul yönü ulaşıma kapalı
Bayram tatili bitti, dönüş başladı! 3 noktada zincirleme kaza: İstanbul yönü ulaşıma kapalı Kurban Bayramı tatilinde memleketlerine ve tatil bölgelerine gidenlerin dönüş yolculukları devam ediyor. Zaman zaman yaşanan kazalar nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bolu Anadolu Otoyolu'nda 3 farklı noktada 14 aracın karıştığı zincirleme kazalarda İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Bolu Dağı Tüneli'nde de trafiğin durma noktasına geldi. İşte yollarda son durum.
2.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ege Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ege bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.