Yayla havasında yetişiyor, Kapış kapış satılıyor: Toptancıların gözdesi oldu! Günlük 4 ton satış yapılıyor
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde yayla ikliminde yetiştirilen taze börülce, Ege Bölgesi’nin dört bir yanından gelen toptancı ve manavlardan yoğun talep görüyor. Bölgeye özgü ata tohumlarıyla geleneksel yöntemlerle üretilen taze börülcenin kilogramı toptan 50-60 TL arasında alıcı bulurken, mahallede günlük satış miktarı 3-4 ton seviyelerine ulaştı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur Mahallesi’nde yayla havasında yetiştirilen taze börülce, Ege Bölgesi’nin farklı illerinden gelen toptancı ve manavlardan yoğun talep görüyor.

Haftanın belirli günlerinde toptan olarak satılan börülcenin kilogramı 50-60 liradan alıcı bulurken, mahallede günlük 3-4 ton civarında satış gerçekleştiriliyor.

Kızılçukur Mahallesi’ne özgü börülcenin yayla havasını sevdiğini belirten çiftçi Hüseyin Memiş, üretimin yıllardır geleneksel yöntemlerle sürdürüldüğünü söyledi. Memiş, "Yıllardır bu börülcenin tohumlarını alarak her yıl ekimini yapıyoruz. Haftanın belli günlerinde börülce almak için çeşitli illerden manavlar mahallemize geliyor. Ürünlerimizi toptan olarak satıyoruz. Mahallemizde günlük ortalama 3-4 ton satış oluyor" dedi.

Taze börülcenin kilogramını toptan 50-60 lira arasında sattıklarını ifade eden Memiş, ürünün farklı illerden gelen manavlar aracılığıyla tüketicilerin sofralarına ulaştığını kaydetti.




