Ege Adaları

Ege Adaları

Son dakika Ege adaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ege adaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ege adaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ege Adaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ege adaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 310 ege adaları haberi bulunmuştur. Tüm ege adaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nından 'Sakız Adası' provokasyonu
Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nından 'Sakız Adası' provokasyonu Bölgedeki gerginliği her fırsatta yükselten Yunanistan bir provokasyona daha imza attı. Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın yasadışı şekilde silahlandırılan Doğu Ege'deki adalara yaptığı ziyaret sırasında sarf ettiği sözler gündem yarattı.
16.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den EYT açıklaması: Yıl sonuna kadar bu yara kapanacak
MHP lideri Bahçeli'den EYT açıklaması: Yıl sonuna kadar bu yara kapanacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili “Ümit ediyorum ki yıl sonuna kadar bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir değişime uğrayacaktır” açıklamasında bulundu. Yunanistan’a sert tepki gösteren Bahçeli, “Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız" dedi.
4.10.2022 Siyaset
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
Yunanistan'ı çıldırtan harita! ABD'lilerden NATO'ya skandal Türkiye mektubu...
Yunanistan'ı çıldırtan harita! ABD'lilerden NATO'ya skandal Türkiye mektubu... Denizlerdeki misakımillî haritası Yunanistan'da deprem etkisi yarattı. Yunan medyası, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye hediye edilen haritayı manşetinden veriyor. ABD'li diplomatların İngiliz gazetesine gönderdiği skandal Türkiye mektubunu sevinçle Yunan medyası sevinçle karşıladı.
11.07.2022 Dünya
NATO Ege’deki adalarda Türk tezlerine hak vermiş! Yunan gazetesi belgeleri tek tek yazdı...
NATO Ege’deki adalarda Türk tezlerine hak vermiş! Yunan gazetesi belgeleri tek tek yazdı... Ege'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon yükselirken haftalık Yunan To Vima gazetesi, NATO’nun geçmişte Ege adalarının gayri askeri statüsü ile ilgili Türkiye’nin tezlerini haklı gösteren üç belgesini yayımladı.
27.06.2022 Dünya
Yunanistan'dan ağır provokasyon! Türkiye'nin yanı başına karargah kurdular
Yunanistan'dan ağır provokasyon! Türkiye'nin yanı başına karargah kurdular Son dönemde Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yürüttüğü ağır tahrik politikası ikili ilişkileri iyice gerdi. Son olarak Bodrum kıyılarının 8 kilometre açığında bulunan Keçi Adası'nda Yunanistan büyük bir Yunan bayrağı çizdiği ve ağır silahlar gönderdi. Keçi Adası'nın hukuki statüsü nedir? Yaşanan bu olayların askeri karşılığı nedir? Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar çarpıcı mesajlar verdi.
23.06.2022 Gündem
Saldırmadan duramıyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah suçlama
Saldırmadan duramıyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye küstah suçlama Son dakika haberleri... Gerilimi sürekli tırmandıran Yunanistan'dan Türkiye karşıtı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, verdiği bir röportajda saldırgan tavrını sürdürdü ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yi bu kez de "Bugün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yayılmacılığını vurguladığımızda, bir dereceye kadar, Ukrayna’da yaşananlarla karşılaştırıyoruz. Avrupa Birliği’ndeki ortaklarımız da bunu idrak ediyor" ifadeleriyle hedef aldı.
22.06.2022 Dünya
Türkiye-Yunanistan geriliminin ardından flaş gelişme! Bu kare damga vurdu
Türkiye-Yunanistan geriliminin ardından flaş gelişme! Bu kare damga vurdu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Brüksel'deki NATO Karargahı’nda Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile görüştü. Son günlerde zirveye çıkan Türk-Yunan gerilimi sonrası Bakan Akar ve Panagiotopoulos'un görüşmesi Yunan medyasında da geniş yer aldı.
16.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye birisi yok" demişti! Yunan liderden flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye birisi yok" demişti! Yunan liderden flaş açıklama Son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'ye F-16 satışına engel olmak için lobi yürüten ve Ege'deki adaları silahlandırarak Ankara ile Atina arasındaki tansiyonu yükselten Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e yönelik, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bu çıkıştan sonra Miçotakis geri adım atarak, "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." dedi.
15.06.2022 Dünya
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! Yunanistan'ın hamlesine çok sert yanıt AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Toplantı devam ederken AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adaların silahsızlandırılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Yunanistan'ın adaları silahlandırma hamlesiyle ilgili, "Efes Tatbikatı büyük bir katılımla dünyada büyük ses getirdi. Ege adalarının silahlandırılması konusunda Cumhurbaşkanımızın güçlü bir açıklaması oldu. Her zaman şunu söylüyoruz: Yunanistan bizim komşumuz, sorunları masada çözebileceğimize açığız. Ama Yunanistan sürekli olarak üçüncü ülkeleri işe katıyor. Paris Antlaşması, Meis adasının da dahil olarak 14 adanın silahsız olmasını teyit ediyor. Ne zaman hukuka davet etsek maalesef Yunanistan bunu 'Komşumuzun saldırganlığı, Türkiye'nin Yunanistan'ı tehdidi' gibisinden propagandalara çevirmeye çalışıyor." dedi.
14.06.2022 Gündem
Türk ordusu ve Yunan ordusu arasındaki güç farkı! İşte Türkiye ile Yunanistan'ın askeri kuvvet dengesi...
Türk ordusu ve Yunan ordusu arasındaki güç farkı! İşte Türkiye ile Yunanistan'ın askeri kuvvet dengesi... Yunanistan'ın Türkiye'yi İsrail, ABD ve Almanya'ya şikayet etmesi ve Yunan Başbakan Miçotakis'in, Türkiye'nin 6 millik karasuları içindeki "gayri askeri" statüdeki Keçi Adası'na gidip askerleri denetleyip provokatif paylaşım yapması iki ülke arasındaki tansiyonu iyice artırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Aklınızı başınıza alın’ uyarısı Yunanistan’da panik havası oluşturdu.
14.06.2022 Dünya
ABD, Almanya ve Fransa'dan destek alan Miçotakis silahlandırılan Ege adalarında şov yaptı
ABD, Almanya ve Fransa'dan destek alan Miçotakis silahlandırılan Ege adalarında şov yaptı Yunanistan Başbakanı Miçotakis skandal eylemlerine devam ediyor. ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerinden tezlerine destek bulan Yunan Başbakanı Miçotakis, AB zirvesi dönüşü anlaşmalara aykırı silahlandırılan İstanköy ve İstanbulya adalarına koştu. Bu adaların silahtan arındırılmasını isteyen Türkiye, ‘Adaların egemenliğini tartışırız” diye uyarmıştı.
3.06.2022 Dünya
Yunanistan'dan skandal hamle! Atina Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti...
Yunanistan'dan skandal hamle! Atina Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti... Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye karşı cephe oluşturmaya çalışan Yunanistan'dan bir skandal adım daha geldi. Atina, Ege adalarındaki egemenliğine meydan okuduğu gerekçesiyle Türkiye’yi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e şikayet etti.
28.05.2022 Dünya
Yunanistan'dan haddini aşan iddia: Türkiye'nin hiçbir hakkı yok!
Yunanistan'dan haddini aşan iddia: Türkiye'nin hiçbir hakkı yok! Türkiye, Yunanistan'ın'nın Oniki Adalar'da anlaşmalara aykırı davrandığını belirterek konuyu BM gündemine taşımıştı. Atina hükümeti, Doğu Ege adalarının silahsızlandırılması konusunda "Türkiye'nin anlaşmalara taraf olmadığı için hiçbir hakkının bulunmadığını" iddia etti.
21.02.2022 Dünya
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü
PKK'ya büyük darbe! 33 bin 584 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan itibaren 5’i büyük, 13’ü orta çaplı olmak üzere 18 operasyon icra edildiğini ve 316 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil toplam 33 bin 584 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.02.2022 Gündem
Türkiye'den son dakika S-400 açıklaması!
Türkiye'den son dakika S-400 açıklaması! Milli Savunma Bakanlığındaki (MSB), Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Merkezi'nde basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Güvenlik kaynakları, Rusya'dan alınan hava savunma sistemi S-400'lerle ilgili konuştu, "Duruşumuzda bir değişiklik yok. Nerede ihtiyaç olursa orada konuşlandırılır." ifadelerini kullandı.
1.11.2021 Gündem
MSB duyurdu! Terör örgütü PKK’ya ağır darbe
MSB duyurdu! Terör örgütü PKK’ya ağır darbe Milli Savunma Bakanlığı, bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 22 operasyon düzenlendiğini, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 18 bin 455, bu yılın başından itibaren de bin 865 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
5.09.2021 Gündem
Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Resmen kaldırıldı
Yunanistan'dan flaş Türkiye kararı! Resmen kaldırıldı Yunanistan, Türkiye'ye kara yoluyla uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarının bugünden itibaren Edirne'den ülkeye açılan İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapılarından Yunanistana giriş yapabileceği belirtilirken, kişi sayısı, TIR şoförleri haricinde, her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırıldı.
5.08.2021 Dünya
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar Milli Savunma Bakanlığı'ndan gündeme ilişkin açıklama yapıldı. Binbaşı Pınar Kara tarafından aktarılan bilgilerden Yunanistan'ın yeni bir provokasyon daha yaptığını belirterek, 'Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir' dedi. .
8.03.2021 Gündem
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan son olayları değerlendiren uzmanlar, Yunanistan'ın, Lozan ve Paris Antlaşmalarına aykırı hareket ederek uluslararası hukuku hiçe saydığını vurguladı. Akademisyenler, Ege Adaları ve Oniki Ada'nın tarihsel süreçteki durumunu ve yaşanan son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
5.09.2020 Gündem
Yunanistan Lozan ve Paris antlaşmalarını çiğniyor
Yunanistan Lozan ve Paris antlaşmalarını çiğniyor Yunanistan, Ege'deki Yunan adalarını silahlandırmakla 1923'teki Lozan ve 1947'deki Paris anlaşmalarının ilgili maddelerine aykırı davranıyor.
31.08.2020 Dünya
'Ege adalarının silahlandırılmasını kabul edemeyiz'
'Ege adalarının silahlandırılmasını kabul edemeyiz' Ege adalarının silahsız olmasının da Türkiye’nin kırmızı çizgisi olacağını belirten Oktay, “Bununla ilgili girişimler başladı. Ege adalarının silahlandırılması Türkiye açısından asla kabul edilemez. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Hukuki girişim için yasal anlamda çalışmalar fiilen başladı” dedi.
27.07.2020 Gündem
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi… Ayasofya Camii, Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümünde yeniden ibadete açılıyor. 1934 yılında müze olmasının ardından 86 yıl sonra yeniden cami olan Ayasofya Camii bugün yeniden ibadete açılıyor. İlk namaz için 24 Temmuz tarihinin seçilmesinin nedeni ise bugün Türkiye'nin bağımsızlığını ilan ettiği Lozan Antlaşması'nın 97. yıl dönümü. Peki, Lozan Antlaşması maddeleri nelerdir? Lozan Antlaşması süresi ne kadar? Lozan Antlaşması tarihi önemi…
24.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ege Adaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ege adaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.