Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye birisi yok" demişti! Yunan liderden flaş açıklama

Son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'ye F-16 satışına engel olmak için lobi yürüten ve Ege'deki adaları silahlandırarak Ankara ile Atina arasındaki tansiyonu yükselten Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e yönelik, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bu çıkıştan sonra Miçotakis geri adım atarak, "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim için Miçotakis diye birisi yok" demişti! Yunan liderden flaş açıklama

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı skandal açıklamalar ve Yunanistan'ın Ege'deki adaları uluslararası hukuka aykırı bir şekilde silahlandırması ile başlayan gerilimde Türkiye tavrını net bir şekilde korurken Yunan başbakandan dikkat çeken açıklamalar geldi.

"GERİLİM YÜKSELSE DE DURUM KÖTÜ DEĞİL"

Yunan devlet televizyonu ERT'ye verdiği röportajda Türkiye ile olan ilişkiler hakkında konuşan Kiryakos Miçotakis son dönemde gerilim yükselse de Türkiye ile ilişkilerin 2020 yılındaki kadar kötü olmadığını belirtti.

Miçotakis açıklamasında, "Sözlü bir gerginlik var ama saha böyle bir şey söz konusu değil. Umarım o noktaya gelmeyiz" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN İLE BULUŞMALI VE KONUŞMALIYIZ"

Türkiye ve Yunanistan ilişkilerinde şimdiye kadar birçok dalgalanma gördüğünü belirten Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Stratejik Konsey Toplantısı'nı iptal etme kararından geri adım atmasını umduğunu belirterek, "Erdoğan ile buluşmalı ve konuşmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Komşu iki ülkenin liderinin kaçınılmaz olarak bir araya geleceğini belirten Miçotakis, "Oturup tartışmamız gerekiyor. Sorunlarımızı çözebilmek için aynı çerçevede buluşmamız gerekli" ifadelerini kullandı.

TÜRK HALKI İLE BİR SORUNUMUZ YOK

'Temel sağduyu hakim olursa' ilişkilerin daha fazla bozulmayacağını söyleyen Miçotakis, "İlişkilerde mantık üstün çıkmazsa ne gerekiyorsa yaparız. Yunanistan halkı kendini güvende hissetsin" dedi ve ekledi;

"Türkiye ve Türk halkı ile herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye'de derinlemesine düşünen hiç bir insanın Yunanistan'ın kendilerini tehdit ettiğine inandığına zannetmiyorum."

"BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİSİ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Yunan lidere sert çıkarak, "Bu yıl stratejik konsey toplantısı yapacağız. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Biz sözünde duracak onurlu şahsiyetli siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisini düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz bize yeteriz. F-16'lar konusunda Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakıp kararını vermeyecektir." demişti. 

Haberin Devamı