Ebola

Ebola

Son dakika ebola haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ebola ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ebola haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ebola

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ebola gelişmeleri de dahil olmak üzere 462 ebola haberi bulunmuştur. Tüm ebola haberleri aşağıda listelenmiştir.
Simpsonlar'ın kehaneti 18 yıl sonra ortaya çıktı! Sonbaharda Kosova savaşı...
Simpsonlar'ın kehaneti 18 yıl sonra ortaya çıktı! Sonbaharda Kosova savaşı... Sevilen animasyon dizi Simpsonlar'ın kehanetlerinin ortaya çıkması tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Yıllar önce çektikleri bölümleri gerçeğe dönüşen ünlü çizgi dizi Simpsonlar'ın son tahminini ABD'li gazeteci gündeme getirdi. Öte yandan Trump’ın başkanlığı, Kolomb heykelinin başının kesilmesi, akıllı saatler, ebola virüsü, korona virüsü ve 11 Eylül saldırıları gibi dünyayı sarsan gelişmeleri önceden bilen Simpsonlar son olarak Titanik'in enkazına dalarken patlayan Oceangate isimli denizaltıyı tahmin etmişlerdi.
18.07.2023 Dünya
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu hafta, bu yıl şimdiye kadar bildirilen 1 milyon ölümle ilgili trajik dönüm noktasını geçtik” dedi.
25.08.2022 Dünya
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır?
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü paniği yaşanıyor. Dünyanın en ölğmcül virüsü olarak bilinen Marburg virüsü Gana’da görüldü. Test sonuçları sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Marburg Salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!
18.07.2022 Sağlık
Marburg salgını paniği! Dünyanın en ölümcül virüsü...
Marburg salgını paniği! Dünyanın en ölümcül virüsü... Koronavirüs ve Maymun Çiçeği virüsünden sonra Marburg virüsü paniği dünyayı sardı. Dünyanın en ölümcül virüslerinden biri olan Marburg virüsü bu ayın başlarında Afrika ülkesi Gana’da görülmüş, hayatını kaybeden 2 hastadan alınan örnekler test için laboratuvara yollanmıştı. Dünya Sağlık Örgütü test sonuçlarının Marburg virüsünü doğruladığını açıklarken Gana’da salgın ilan etti…
18.07.2022 Dünya
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti Koronavirüs ve Maymun Çiçeği hastalığı ile mücadele devam ederken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan gelen yeni hastalık haberi tüm dünyayı tedirgin etti. Tanzanya'nın Lindi bölgesinde gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişininse karantina altında olduğu açıklandı.
14.07.2022 Dünya
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü?
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü? Ebola virüsüne benzeyen, şu an aşısı bulunmayan ve yüzde 88 ölüm oranına sahip olan 'Marbug virüsü' Gana'da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Peki, Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marburg virüsünün aşısı ve tedavisi var mı, belirtileri ve ölüm oranı ne, Marburg virüsünden kaç kişi öldü?
13.07.2022 Sağlık
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı taşıyan uçak acil iniş yaptı! Ajanslar son dakika ile duyurdu
Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı taşıyan uçak acil iniş yaptı! Ajanslar son dakika ile duyurdu ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmek üzere sınıra hareket eden Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın uçağı, Varşova'ya dönerek acil iniş yaptı.
25.03.2022 Dünya
Koronavirüs bitmeden ölümcül yeni bir virüs tespit edildi! Ebola ile aynı ama...
Koronavirüs bitmeden ölümcül yeni bir virüs tespit edildi! Ebola ile aynı ama... Koronavirüs bitmeden yeni bir salgın daha patladı! Çok tehlikeli, belirtileri ebola ile aynı, Kovid-19 belirtileri ile karışabileceği için çok dikkatli olunması gerektiği konusunda art arda uyarılar geldi. Ani oluşan şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş, eklem ağrısı, karın ağrısı ve şiddetli kusma bunların başında geliyor. İngiltere’den gelen yeni haber ise gözlerin bir kez daha ölümcül virüslere çevrilmesine neden oldu. Ülkede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı yeni bir vaka görüldüğü açıklandı.
25.03.2022 Dünya
Koronavirüs bitmeden Lassa virüsü kabusu başladı! İki haftada öldürüyor
Koronavirüs bitmeden Lassa virüsü kabusu başladı! İki haftada öldürüyor Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de Lassa virüsü paniği yaşanıyor. Tüm dünyada Omicron ve alt varyantlarıyla mücadele sürerken, ülkede iki kişide virüs tespit edildi, üçüncü bir kişide yüksek şüphe nedeniyle izole edildi.
10.02.2022 Dünya
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...'
Bilim Kurulu üyesinden 'favipiravir' açıklaması! 'İlacı kullanmış olanlar...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid 19 hastalarında kullanılan "favipiravir" etken maddeli antiviral ilaçla ilgili bilim dünyasının merakla beklediği PRESECO çalışmasının sonuçlarını yorumladı. Faz 3 çalışmasında ilacın erken dönemde verilse dahi iyileşmeyi hızlandırmadığı gösterildi. Prof. Dr. Yavuz, ilacın Türkiye'de de Kovid tedavi protokolünden çıkarılacağını tahmin ettiğini söyledi.  Yavuz, "Bu ilaç vücutta birikip herhangi bir şekilde istenmeyen bir sonuca yol açabilecek bir ilaç değil" dedi. 
20.11.2021 Gündem
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
Favipiravir etkisiz çıktı! Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak? Covid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir'in etkisiz olduğu ortaya çıkmıştı. Prof. Dr. Yavuz, şimdiye dek corona tedavisinde bu ilacı kullanmış olan hastaların endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Peki, Favipiravir etken madde nedir, yan etkileri nelerdir? Korona tedavisinde ilacı kullananlara ne olacak?
20.11.2021 Sağlık
Sierra Leone'de idam cezası kaldırıldı
Sierra Leone'de idam cezası kaldırıldı Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de, 20 yıldan fazla süredir yürürlükteki idam cezasının kaldırıldığı bildirildi.
10.10.2021 Dünya
DSÖ'de dünyayı ayağa kaldıran skandal! 83 kadına istismar...
DSÖ'de dünyayı ayağa kaldıran skandal! 83 kadına istismar... DSÖ, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola salgını döneminde 83 cinsel istismar vakası tespit etti. Örgütün Genel Direktörü Ghebreyesus, skandala ilişkin "nihai sorumluluğu" üstlendiğini belirterek, istifa etmeyeceği mesajını verdi.
28.09.2021 Dünya
Marburg virüsü nedir? Marburg humması belirtileri ne? Marburg virüsü ölümcül mü?
Marburg virüsü nedir? Marburg humması belirtileri ne? Marburg virüsü ölümcül mü? Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken tespit edilen yeni virüs endişe ve paniğe neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Gine'de Marburg hummasının tespit edildiğini duyurdu. Marburg virüsünün yarasalardan bulaştığı ve ölümcül olduğu belirtiliyor. Afrika'da görülen Marburg humması için henüz bir tedavi ya da aşı bulunmuyor. Peki, Marburg virüsü nedir? Marburg humması belirtileri ne? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? İşte Marburg virüsü ile ilgili tüm detaylar...
10.08.2021 Sağlık
Koronavirüs salgını bitmeden 'Marburg' kâbusu başladı! Kurtuluş şansı çok az
Koronavirüs salgını bitmeden 'Marburg' kâbusu başladı! Kurtuluş şansı çok az Dünya koronavirüs salgınının pençesinden henüz kurtulamamışken, Afrika'dan gelen yeni bir uyarı endişeye neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü, Batı Afrika'da vakalar görüldüğünü duyurdu. 'Marburg humması' alarmı verildi. Yarasalardan bulaşıyor, diğer virüslere göre çok daha ölümcül. Üstelik bu virüs için henüz bir tedavi ya da aşı da mevcut değil.
10.08.2021 Dünya
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili?
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili? Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü ve Turkovac Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Turkovac aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özdarendeli, “İngiliz varyantı ile ilgili hızlı bir proje yaptık. Turkovac aşısı İngiliz varyantına karşı etkili mi? Çünkü son aylara kadar ülkemizde dominant olan artık İngiliz varyantıydı. O noktada yaptığımız çalışmalar İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili." dedi.
9.08.2021 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren haber! Yüzde 100 etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren haber! Yüzde 100 etkili Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü ve Turkovac Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Aşılanan insanların hastaneye yatış ve yoğun bakım süreçleri oran olarak çok düştü. Aşılanmayanlar ile tam doz aşısını yaptırmayanların ise yoğun bakım ve hastanelere yatış süreçleri devam ediyor. O yüzden toplumun yüzde 70'i aşılandığı takdirde bu pandemi zamanla ortadan kaybolacaktır diye düşünüyorum” dedi. Öte yandan Turkovac aşısının etkisine değinen Özdarendeli, "İngiliz varyantı ile ilgili hızlı bir proje yaptık. Turkovac aşısı İngiliz varyantına karşı etkili mi? Çünkü son aylara kadar ülkemizde dominant olan artık İngiliz varyantıydı. O noktada yaptığımız çalışmalar İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili." ifadelerini kullandı.
9.08.2021 Gündem
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı?
Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Dünyayı kaosa sürükleyen koronavirüsle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Virüs nereden çıktığı salgının başından beri tartışılan konuların başında geliyor. Bu sorunun yanıtı bir yılı aşkın bir süredir bilim insanları tarafından araştırılıyor. Virüsün kaynağına ilişkin birçok iddia var ancak İngiliz basınında yer alan yeni bir araştırmaysa Covid-19'un laboratuvarda üretildiği teorilerini doğrular nitelikte. Peki, Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi? İşte koronavirüs ile ilgili teoriler...
30.05.2021 Sağlık
Vahşi yaşama müdahale tüm canlıları tehdit ediyor
Vahşi yaşama müdahale tüm canlıları tehdit ediyor Yaban hayvanı ticareti-tüketimi, artan nüfus, yanlış arazi kullanımı ve kentleşme gibi unsurlar, bir yandan biyolojik çeşitliliği tehdit ederken, diğer yandan hayvandan insana bulaşan (zoonotik) hastalıkların yayılıp büyük salgınlara dönüşmesine neden oluyor.
22.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs salgını DSÖ'yü tartışmaya açtı
Koronavirüs salgını DSÖ'yü tartışmaya açtı Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde 1948'de kurulan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı gecikmeli kararlar nedeniyle ve şeffaflık konusunda sıkça eleştirilirken, örgüt 2020'de tarihinin en zor döneminden geçti.
4.05.2021 Sağlık
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi
Sputnik V aşısı dünyada 60'tan fazla ülkede tescil edildi 21 gün arayla iki doz halinde uygulanan Sputnik V aşısı, bağışıklık sistemini daha fazla güçlendirmesi için her dozun içeriğinin farklı olmasıyla dikkati çekiyor.
29.04.2021 Sağlık
Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Resmen ilan edildi
Koronavirüs bitmeden yeni salgın! Resmen ilan edildi Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, yetkilileri alarma geçiren yeni bir salgın alarmı verildi. Yetkililer acil durum toplantısı düzenleneceğini açıklarken Ebola, ülkede 2016'dan bu yana ilk kez ülkede ölüme yol açtı. AFP'nin duyurduğu don dakika haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü de salgın nedeniyle acil yardım planı hazırlığında olduğunu duyurdu.
14.02.2021 Dünya
Trump sayesinde duyulmuştu! Koronavirüste 'Monoklonal' mucizesi
Trump sayesinde duyulmuştu! Koronavirüste 'Monoklonal' mucizesi Dünya, monoklonal antikorların adını ilk olarak Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. Almanya'da uygulanmaya başlayacak olan bu antikor tedavisi salgınla mücadele konusunda büyük umut sağlıyor.
30.01.2021 Dünya
Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin? Novavax aşısı özellikleri nelerdir, koronavirüs varyantında da etkili mi?
Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin? Novavax aşısı özellikleri nelerdir, koronavirüs varyantında da etkili mi? Kovid-19 aşısının İngiltere'de devam eden 3. faz çalışmalarına ilişkin erken verileri yayımlayan Novavax, denekler arasında Kovid-19'un Britanya'da görülen mutasyonunun bulaştığı hastaların da bulunduğu aşının virüse karşı yüzde 89,3 etkili olduğunu kaydetti. Şirketten yapılan açıklamada aşının üç ve dördüncü faz klinik çalışmalarının İngiltere’de yapıldığı belirtildi. Novovax CEO’su Stanley Eck aşının pandemiyle mücadelede “önemli rol” oynayabileceğini belirtti. Peki, Novavax aşısı kimin, hangi ülkenin?
29.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ebola ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ebola haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.