Gazete Vatan Logo

Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti

Koronavirüs ve Maymun Çiçeği hastalığı ile mücadele devam ederken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan gelen yeni hastalık haberi tüm dünyayı tedirgin etti. Tanzanya'nın Lindi bölgesinde gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişininse karantina altında olduğu açıklandı.

Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti

2 yıldır devam eden Koronavirüs pandemisinde rahat bir nefes almaya hazırlanan dünya Omicron'un alt varyantı BA.5 nedeni ile yeniden alarma geçmiş durumda. Vaka sayıları birçok ülkede yükseliş trendine geçerken Maymun Çiçeği hastalığında küresel vaka sayısı 10 bine yaklaştı.

DSÖ'DEN KORONAVİRÜS VE MAYMUN ÇİÇEĞİ İÇİN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Maymun Çiçeği hastalığı için önümüzdeki hafta bir toplantı gerçekleştirecek ve salgınla nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunacak. Koronavirüs salgını için de uyarıda bulunan DSÖ Kovid-19 salgının iki buçuk yılın ardından hala küresel bir acil sağlık durumu olmaya devam ettiği bildirdi. DSÖ’nün bağımsız uzmanlardan oluşan Acil Durum Komitesi, son iki haftada DSÖ'ye bildirilen vakaların yüzde 30 arttığını belirtti.

TANZANYA'DA GİZEMLİ HASTALIK: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 13 VAKA DAHA VAR

Doğu Afrika ülkesinde ne olduğunu belirlenemeyen gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkenin güneydoğusundaki Lindi bölgesinde hayatını kaybedenler hariç 13 vaka daha olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Tanzanya hükümeti ölümcül olduğu düşünülen hastalığı anlamak ve daha fazla analiz etmek için bölgeye uzman bir ekibin yönlendirildiğini açıkladı.

KOVİD, EBOLA VE MARBUG TESTLERİ NEGATİF ÇIKTI

Ülkenin baş sağlık sorumlusu Aifello Schalwe hastaların Ebola ve Marburg ile Kovid testlerinin negatif çıktığını söyledi. Hastalardan birinin tamamen iyileştiğini açıklayan Schalwe diğer 12 kişinin tecrit altında tutulduğunu belirtti.

YÜKSEK ATEŞ, BAŞ AĞRISI, BURUN KANAMASI...

Uzmanlar, hastalığa yakalananların yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, yorgunluk ve burun kanaması şikayetleri olduğunu açıkladı.

Sichalwe, hükümetin bilinmeyen hastalığı araştırmak için profesyonel bir ekip kurduğunu belirterek vakaların tespit edildiği bölgedeki insanları sakin olmaya çağırdı.