Gazete Vatan Logo

Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır?

Marburg virüsü paniği yaşanıyor. Dünyanın en ölğmcül virüsü olarak bilinen Marburg virüsü Gana’da görüldü. Test sonuçları sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Marburg Salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!

Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır?

Dünya coronavirüsün etkilerini henüz atlatamamışken, mutasyon ve yeni virüs haberleri de gelmeye devam ediyor. Şimdi de Afrika ülkesi Gana’da dünyanın en ölümcül virüslerinden Marburg virüsü görüldü. Hayatını kaybeden 2 kişiden alınan örnekler ve test sonuçlarının açıkmasının ardından DSÖ, Gana’da Marburg salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!

MARBURG SALGINI İLAN EDİLDİ!

DSÖ, laboratuvarların bu ayın başlarında açıklanan iki vakada enfeksiyonları doğrulamasının ardından Gana'da Ebola benzeri Marburg virüsü hastalığının ilk salgınını ilan etti.

MARBURG VİRÜSÜ NEDİR?

Marburg potansiyel olarak çok zararlı ve ölümcül bir virüs. Geçmiş salgınlardaki vaka ölüm oranları %24 ile %88 arasında değişti.

Bu salgın, DSÖ'ye göre, Gine'nin ağustos ayında tespit edilen tek bir vakayı doğrulamasından sonra, hastalığın Batı Afrika'da yalnızca ikinci kez tespit edildiğini gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü önceki Marburg salgınlarının ve bireysel vakaların Angola, Kongo, Kenya, Güney Afrika ve Uganda'da ortaya çıktığını belirtiyor.

Haberin Devamı

MARBURG VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Ebola ile aynı aileden gelen ve çok bulaşıcı bir hemorajik ateş olan hastalığın insanlara meyve yarasaları yoluyla yayıldığını ve enfekte kişilerin vücut sıvıları ve yüzeyleriyle doğrudan temas yoluyla insanlar arasında bulaştığı belirtiliyor.

MARBURG VİRÜSÜ BULAŞICI MI?

DSÖ Afrika Bölge Direktörü DR. Matshidiso Moeti, "Sağlık yetkilileri hızla yanıt vererek olası bir salgına hazırlıklı olmak için çalışmalara başladı. Bu iyi haber çünkü acil ve kararlı bir eylem olmadan marburg kolayca kontrolden çıkabilir. DSÖ sahada sağlık yetkililerini destekliyor ve şimdi salgın ilan edildiğine göre, müdahale için daha fazla kaynak topluyoruz." açıklamasını yaptı.