Dünyanın En Büyak Sayısı Kaçtır? Bilinen En Büyük Sayı Hangisidir, İsmi Nedir?
Dünyanın En Büyak Sayısı Kaçtır? Bilinen En Büyük Sayı Hangisidir, İsmi Nedir? En küçük ve en büyüğünün tam olarak ne olduğu bilinmiyorsa, aynı şekilde bu durum sayılar üzerinden de öne çıkar. Genel çerçevede en küçük ve en büyük şu an sonsuzluk olarak ifade edilmektedir. Fakat insanların bildiği en büyük ve en küçük rakamlar bu konuda öne çıkmaktadır. Bunu ifade etmek rakamsal olarak çok zor olduğu için, belli bir kelime üzerinden anlatılır.
27.01.2024 Gündem
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyada liderliğe oynuyoruz
TEKNOFEST 2023 başladı! Selçuk Bayraktar: Dünyada liderliğe oynuyoruz Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TRT Haber'de bugün başlayan Teknofest'le ilgili önemli açıklamalarda buludu. "Yarışmacı sayısının 1 milyona çıkması sessiz bir devrim gibi" diyen Bayraktar, "Dünya çapında tüm alanlarda büyük işlere imza atılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
28.04.2023 Ekonomi
Ofiste uyuyan Twitter yöneticisi kovuldu! Viral fotoğraf kurtaramadı
Ofiste uyuyan Twitter yöneticisi kovuldu! Viral fotoğraf kurtaramadı Hafta sonu ofisteki yer yatağında uyurken çekilmiş fotoğrafı sosyal medyayı sallayan Twitter yöneticisi, haftalar sonra işten çıkarıldığını bilgisayar sistemlerine erişiminin engellendiğini görünce anladı. Twitter kullancıları ise Elon Musk'ın 'dalkavuğu' olmakla suçladıkları Esther Crawford'a öfke kustu.
28.02.2023 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşının kilit topluluğu Çeçenlerin planı ne? Kadirov nasıl Putin'in özel fedaisi oldu? Yalnız Kurt...
Rusya-Ukrayna savaşının kilit topluluğu Çeçenlerin planı ne? Kadirov nasıl Putin'in özel fedaisi oldu? Yalnız Kurt... Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından en fazla gündeme gelen topluluklardan biri de Çeçenler oldu. Geçmiş dönemlerde çatışmalar ile gündeme gelen Çeçenler, Ukrayna savaşında Rusların en sadık gücü olarak gündeme geldi. Şeyh Mansur ve Şeyh Şamil gibi tarihi önderleriyle özdeşleşen topluluk, Dzhokhar Dudayev ile bağımsızlık kazansa da baba Kaidrov’un saf değiştirmesi ile tekrar Rus egemenliği altına girdi. 1990'larda Moskova'ya karşı verdikleri özgürlük savaşı ile tüm dünyaya seslerini duyuran Çeçenlerin bir kısmı Ukrayna'da, Putin için çarpışırken bir kısmı da Kiev güçlerine destek veriyor. İşte Putin'in en başarılı projesi 'Yeni Çeçenler' ve yaşananların kısa özeti...
22.03.2022 Dünya
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek...
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek... Antik çağlarda insanlar gökyüzünü Tanrısal bölge olarak kabul etti ve gezegenlerin, yıldızların hareketlerini Tanrıların eylemleri olarak saydı. Hatta, 'Eğer yıldızlar görünmeseydi uygarlıklar kurulamazdı' diyen bilim insanları da oldu. Yıldızlar tüm kavimlerde olduğu gibi Türkler için de büyük bir yer ve öneme sahipti. Hatta Rus araştırmacı Sofi Tram Semen, ilk astroloji sistemini Türklerin bulduğunu iddia etti.
4.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerle yaptığı Kütüphane Söyleşilerinde Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan normalleşme çalışmalarına dair "Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık net gördük. Şimdi hedef 5 bine inmek, 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız." ifadelerini kullandı. Akşener'in açıklamalarına da cevap veren Erdoğan, " Şimdi utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez." ifadelerini kullandı. Erdoğan bir diğer sıcak gelişmeyi paylaşarak, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız." dedi.
19.05.2021 Gündem
Yeni yılın öne çıkan sosyal ağ uygulamaları
Yeni yılın öne çıkan sosyal ağ uygulamaları Facebook (2,7 milyar), YouTube (2,2 milyar), WhatsApp (2 milyar), Facebook Messenger (1,3 milyar) ve Instagram (1,2 milyar) kullanıcı sayısıyla öne çıkıyor.
13.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Yeni yılın öne çıkan sosyal ağ uygulamaları
Yeni yılın öne çıkan sosyal ağ uygulamaları Facebook (2,7 milyar), YouTube (2,2 milyar), WhatsApp (2 milyar), Facebook Messenger (1,3 milyar) ve Instagram (1,2 milyar) kullanıcı sayısıyla öne çıkıyor.
12.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Lokanta, restoran ve kafelere destek ödemesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi verdi: Lokanta, restoran ve kafelere destek ödemesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında milletvekillerine seslendi.Erdoğan, "Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz reform paketlerini Meclis'imizin takdirine sunmaya başlayacağız. Ülkemizi 2023 ve sonrasına taşıyan köklü düzenlemeler içerdiği görülecektir. Reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız. Lokanta, restoran ve kafeler için, 2019 cirosu 3 milyon ve altı olan işletmelere destek ödemesine başlayacağız. Esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Aylık 1000 TL desteğe devam edeceğiz." dedi.
27.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında 'Buradan ilk kez açıklıyorum' diye duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında 'Buradan ilk kez açıklıyorum' diye duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başkan Erdoğan, Namık Kemal Stadyumu'ndaki kongrede vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'da açılışı yapılacak şehir hastanesine İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi adının verildiğini açıkladı.
13.11.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesaj! 'Bize durmak haramdır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesaj! 'Bize durmak haramdır' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin büyüyüp güçlendikçe karşısına çıkan engeller ile maruz kaldığı saldırıların da arttığını söyledi. Türkiye'nin önündeki engelleri bir bir ortadan kaldırıp, terörle mücadele verdiklerini anlatan Erdoğan, "Asla bize dayatılan düzene teslim olmadık" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bugün yaptığı görüşmeden mutlu haberler aldığını ve 30 yıldır süren işgalin yakında sona ereceğini dile getiren Erdoğan, 15 Kasım'da Devlet Bahçeli ile birlikte Kıbrıs'a giderek törenlere katılıp, ardından Kapalı Maraş'ta birlikte piknik yapacaklarını kaydetti.
7.11.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çığır açacak' dedi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'çığır açacak' dedi ve duyurdu! TEKNOFEST 2020 heyecanı devam ediyor. TEKNOFEST 2020 Gaziantep’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji yarışmalarının kazananlarına ödüllerini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde önemli açıklamalarda bulunarak, "Yapay zekadan siber güvenliğe kadar her alanda çığır açacak yenilikler işte burada tohumlanacak. Yapay zeka, siber güvenlik, nesnelerin interneti gibi yeni gelişen alanlar başta olmak üzere teknolojinin her alanında benzer başarılar kazanılmaması için hiçbir sebebi yoktur." dedi.
27.09.2020 Gündem
Bakan Koca müjdeyi verdi! 65 yaş üstüne 1 ay izin...
Bakan Koca müjdeyi verdi! 65 yaş üstüne 1 ay izin... Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı.Bakan Koca, "Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. 65 yaş üstümüze küçük bir müjdemiz olacak. Memleketlerine gitme noktasında 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak."dedi.
20.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan; şahsım ve AK Parti'dir" açıklamasında bulundu. Erdoğan; "Liderler ile görüşmeyen tek isim Erbakan hocamdır" dedi. Erdoğan, İdlib harekatı konusunda da sert açıklamalarda bulunarak, "Türkiye kendi harekat planını hazırladı. İdlib harekatı bir an meselesidir, bir gece ansızın girebiliriz" ifadelerini kullandı.
19.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 100 bin sosyal konut müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 100 bin sosyal konut müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak "Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut" projesinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında vatandaşların aylık sabit 894 lira taksitle ev sahibi olacağını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Kanal İstanbul' ile ilgili sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen otur işine bak" dedi. Erdoğan, "İnşallah en yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kanal İstanbul, Boğazı ciddi bir felaketten koruma projesidir" ifadesini kullandı.
12.12.2019 Ekonomi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem
Abdullah Avcı'dan Adebayor açıklaması!
Abdullah Avcı'dan Adebayor açıklaması! Spor Toto Süper Lig’de lider durumda bulunan Medipol Başakşehir’in teknik direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıya hazır olduklarını ve oyuncularının kendisine şampiyonluğu kazanacaklarını hissettirdiklerini söyledi. Avcı, Visca'yla ilgili ise "Diğer takımın yöneticisi olsam, Edin'e teklif yapmaya çekinirim" sözlerini sarf etti.
15.01.2019 Başakşehir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışı ve kütüphane temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra şehri yeniden imar ederken önceliği kütüphanelere vermiştir. Ne zaman bizi biz yapan bu değerler hiyerarşisi alt üst olmuştur o zaman gerileme ve çöküş başlamıştır." dedi.
23.11.2018 Siyaset
İşte 2018 model Formula 1
İşte 2018 model Formula 1 Pilotların güvenliğini artırmak için tasarlanan "hale" adındaki kokpit koruması, 2018 otomobillerinin en dikkati çeken kısmı olacak. Bu sezon kullanıma sunulacak hiper yumuşak lastik, ultra yumuşak lastiğe göre bir turda 0.7 saniyeye kadar avantaj sağlıyor. Yarış öncesi piste dizilen otomobillerin yanında duran kadın modellerin yerini, alt kategorilerde yarışan çocuklar alacak.
22.03.2018 Formula 1
'Harezmi Eğitim Modeli' 13 ilde daha uygulanacak
'Harezmi Eğitim Modeli' 13 ilde daha uygulanacak Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde başlatılan Harezmi Eğitim Modeli'nin Türkiye genelinde 13 ilde daha uygulanmasına karar verdi.
15.01.2018 Eğitim
Bunun için mi Nobel aldın?
Bunun için mi Nobel aldın? Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordunun Müslümanlara yönelik katliamından kaçanların sayısı 100 bine dayandı. Dünya Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü liderine soruyor: Katliamı durdursana, dilini mi yuttun?
29.09.2021 Gündem
Turizmde canlanma başladı
Turizmde canlanma başladı Türkiye'ye gelen turist sayısında ibre Nisan'da pozitife döndü. Yabancı turist sayısı yüzde 18.10 arttı. Sektör Mayıs ayı verilerinin de yüzde 20'lik artış bekliyor. Ancak gözler halen Avrupalı turistin 'son dakika' rezervasyon tercihinde.
16.06.2017 Ekonomi
Google bu kez kendisini ''doodle'' yaptı!
Google bu kez kendisini ''doodle'' yaptı! Google önemli olayların yaşandığı günlerde yaptığı yaratıcı doodle'lar ile gündem oluyor. Google son olarak kendisini doodle yaptı. Peki Google ne zaman kuruldu? Tarihçesi ve merak edilenler haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama: 'Pazartesi gününe kadar..'
Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama: 'Pazartesi gününe kadar..' Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe meydan, fırsat verilmemesi, bu konuda gösterilen gereken hassasiyetin sürdürülmesi ve bu şekilde mağduriyetlere fırsat verilmemesi yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiş ve ayrıntılı bir şekilde FETÖ'yle mücadele konusunda bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar ve gelinen nokta, alınan mesafe değerlendirilmiş ve irdelenmiştir." dedi.
29.09.2021 Gündem
AK Parti'de kongre günü!
AK Parti'de kongre günü! AK Parti, bugün yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası, yeni Genel Başkanını ilan ediyor. Başbakan Davutoğlu veda konuşmasında "Seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir" diye konuştu.
29.09.2021 Gündem