Dünya Meteoroloji Örgütü

Dünya Meteoroloji Örgütü

Son dakika Dünya Meteoroloji Örgütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dünya Meteoroloji Örgütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dünya Meteoroloji Örgütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Meteoroloji Örgütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya meteoroloji örgütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 dünya meteoroloji örgütü haberi bulunmuştur. Tüm dünya meteoroloji örgütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede...
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede... Geride bıraktığımız temmuz ayı, ortalama 16.95 derece ile tarihteki en sıcak ay oldu. Bir önceki rekor 16.63 dereceyle 2019’un temmuz ayında kırılmıştı.
9.08.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz
Kavurucu sıcaklarla ilgili yeni açıklama: Bunlar daha iyi günlerimiz Kavurucu sıcaklarla ilgili son dakika uyarısı! Sıcak hava dalgalarının tıpkı sel ve taşkın gibi doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin acil çağrı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, “Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz” diyerek sıcakların ulaşacağı dereceyi ve büyük artışın nedenlerini tek tek anlattı.
28.07.2023 Yaşam
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ABD, Akdeniz, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya’da sıcaklık değerlerinin yakından takip edildiğini ve bu bölgelerde sıcaklık rekorları görülebileceğini duyurdu.
18.07.2023 Dünya
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcaklık rekor kıracak, 19-23 Temmuz’da kavrulacağız
Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Sıcaklık rekor kıracak, 19-23 Temmuz’da kavrulacağız Meteoroloji kaynaklarından son dakika açıklaması geldi. Dünya genelinde sıcaklık alarmı verildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklıklarıyla ilgili önemli açıklama yapıldı. Dünya Meteoroloji Örgütü, aşırı sıcakların 2 hafta daha süreceğini duyurdu. Aşırı sıcakların etkisi sürerken İtalyan meteorolog Fiulio Betti ise yeni rekor için tarih vererek ‘19-23 Temmuz arasında sadece İtalya’da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar’da sıcaklık zirveye ulaşacak’ dedi. Öte yandan sıcaklık Türkiye genelinde etkisini sürdürecek. Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava sıcaklığı 30 derecenin üstünde olacak. Bunun yanında uzman çarşamba gününü işaret etti. İşte hava durumuyla ilgili son dakika tüm detaylar...
17.07.2023 Gündem
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’ Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ön verilere göre Temmuz’un ilk haftasının dünya genelinde ‘en sıcak hafta’ olduğunu duyurdu. WMO, deniz yüzeyi sıcaklıklarının ayrıca yüksek olduğunu ve Antarktika’da 'eşi görülmemiş' oranda deniz buzullarının eridiğini belirtti.
11.07.2023 Dünya
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi
Resmen kavrulacağız! Tarih verildi, böylesi görülmedi Büyük tehlike! Hava sıcaklıkları artıyor. Rekor artışlar görülecek. Tarih belli oldu. Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 2026 yılına kadar hava sıcaklıklarında yeni bir rekor kırılacağı tahmininde bulundu. Kayıtların tutulmasından beri dünyada en sıcak yıl 2016 olmuştu.
10.05.2022 Gündem
Bakan Kurum: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok büyük krizlerin önüne geçilmesini sağladı
Bakan Kurum: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok büyük krizlerin önüne geçilmesini sağladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen MeteoUyarı sistemini devreye aldıklarını belirterek, "Yağışlar başlamadan önce 'turuncu' renkte alarm seviyesi verilerek önlemler alındı. Alarmın bu seviyedeki tespiti ve kar yağışının yoğun olacağının ortaya konmasındaki başarısıyla Meteorolji Genel Müdürlüğü, çok büyük krizlerin önüne geçilmesini sağladı" dedi.
23.03.2022 Siyaset
Dünya Meteoroloji Örgütü duyurdu! 'Olağanüstü derecede anlamsız'
Dünya Meteoroloji Örgütü duyurdu! 'Olağanüstü derecede anlamsız' Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) açıklama yaparak 2 ayrı yarım küredeki iki ülke olan Yeni Zelanda ve İspanya’da, 2.02.2022 Çarşamba günü öğleden sonra saat 2.22’de, 22.2 derecelik sıcaklık ölçüldüğünü belirtti.
5.02.2022 Dünya
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın... Dünya Meteoroloji Örgütü'nden kritik açıklama. Böylesi görülmedi. Dünyada "kayıtlardaki en sıcak 7 yıl" olacağı öngörülen son 7 yılda deniz seviyesi de zirveye çıktı.
31.10.2021 Dünya
1 derecelik sıcaklık artışı atmosferde tutulan su  buharı miktarını yüzde 7 artırıyor
1 derecelik sıcaklık artışı atmosferde tutulan su buharı miktarını yüzde 7 artırıyor Küresel ısınmayla atmosferde yaşanan her 1 derecelik artışla, atmosferdeki su buharı miktarı yüzde 7 artarken, bu da özellikle Kuzey Atlantik bölgesi ülkelerinde sel ihtimallerini güçlendiriyor.
20.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Sevinç Asilhan açıkladı: İstanbul'un meteorolojik bütün özellikleri değişecek
Prof. Dr. Sevinç Asilhan açıkladı: İstanbul'un meteorolojik bütün özellikleri değişecek Son dakika haberine göre; İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, küresel sıcaklığın son 10 yılda 1,2 santigrat derece arttığını belirterek, "Dünya olarak artık neredeyse dönülmez bir noktadayız. Küresel ısınma, Doğu Karadeniz bölgesinde kuraklık yaşanmasına, ülke genelinde taşkınlar ve kasırgalar meydana gelip, pek çok canlı türünün yok olmasına neden olacak. İstanbul'un ise meteorolojik bütün özellikleri değişecek, yaz aylarında yaşanılmayacak kadar sıcaklık ve şiddetli seller meydana gelecek" dedi.
21.04.2021 Yaşam
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız...
Depremden daha büyük tehlike! Kandilli'den flaş açıklamalar: Acil yapmalıyız... İstanbul’da her şeyin son 109 yılda yaşanan 1.5 derecelik sıcaklık artışından kaynaklandığını belirten Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “İklim krizi küresel bir sorun ama İstanbul’un asıl sorunu aşırı nüfus artışı ve ormansızlık. İstanbul için sürdürülebilir bir ekonomi ve kent yaşamı bu şekilde mümkün değil. Zararı büyük olur” dedi. Adil Tek, “İstanbul için kuraklık artık depremden daha büyük tehlike. Yakında iklimsel kaynaklı ölümleri görmeye başlayacağız. İstanbul’da rekor sıcak günler hep son yıllarda ve bu günlerin yaşanma sıklığı artıyor. Felaket kelimesini kullanabiliriz Acil olarak sembolik 2 saatlik su kesintileri yapmamız lazım” diyor.
18.12.2020 Ekonomi
Korkutan haber duyuruldu! Rekor seviyede yükseldi
Korkutan haber duyuruldu! Rekor seviyede yükseldi Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2018'de 407,8 ppm (milyon parça başına) olan atmosferdeki karbondioksit konsantrasyonun, yeni rekorla 2019'da 410,5 ppm'e çıktığını belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamındaki karantina uygulamalarına rağmen artışın bu yıl da devam edeceği uyarısında bulundu.
23.11.2020 Gündem
Corona virüs salgını iklim değişikliğini durduramadı
Corona virüs salgını iklim değişikliğini durduramadı Aralarında Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Meteoroloji Örgütü'nden (WMO) uzmanların da olduğu bilim insanları tarafından hazırlanan bir rapor, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlerin iklim değişikliğinin nedenlerini ortadan kaldırma konusunda çok da büyük bir etki yaratmadığını ortaya koydu.
10.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı bekleyen tehlike! Geri dönüşü olmayacak
Dünyayı bekleyen tehlike! Geri dönüşü olmayacak Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), atmosferdeki sera gazı salınımının yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına rağmen rekor seviyede olduğu ve küresel sıcaklık artışının gelecek 5 yılda 2,7 santigrat derece artışla "tehlikeli" seviyelere ulaşabileceği uyarısında bulundu.
9.09.2020 Dünya
Dünya tarihinde bir rekor! Temmuz ayıyla kayıtlara geçti
Dünya tarihinde bir rekor! Temmuz ayıyla kayıtlara geçti Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), temmuz ayının Kuzey Yarımküre'de kayıtlara "en sıcak ay" olarak geçtiğini ve Kuzey Kutbu'ndaki deniz buzunun "en düşük seviyeye" gerilediğini bildirdi.
18.08.2020 Dünya
Dünyayı tedirgin eden açıklama: Sibirya'dan geliyor!
Dünyayı tedirgin eden açıklama: Sibirya'dan geliyor! Dünya Meteoroloji Örgütü, Rusya'nın Sibirya bölgesinde bu ay ortalama sıcaklığın geçen aya göre 10 derece yüksek olduğu, sıcak hava dalgasının Kuzey Kutup Dairesinde orman yangınlarına ve deniz buzunun hızlı erimesine yol açtığını bildirdi.
24.07.2020 Dünya
WMO'dan 1,5 derecelik kritik eşiğe yaklaşıldığı uyarısı
WMO'dan 1,5 derecelik kritik eşiğe yaklaşıldığı uyarısı Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2015 yılında yıllık sıcaklık artışı için belirlenen 1,5 derecelik eşiğin önümüzdeki beş yıl içerisinde aşılma ihtimalinin arttığını açıkladı.
10.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyada kaydedilen en uzun yıldırımın 709 kilometre olduğu  açıklandı
Dünyada kaydedilen en uzun yıldırımın 709 kilometre olduğu açıklandı Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), dünyada şimdiye kadar kaydedilen en uzun yıldırımın 709 kilometre olduğunu duyurdu.
26.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Bektaş: Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz
Prof. Dr. Bektaş: Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO), 2020'de kuzey yarımkürede yaz sıcaklıklarının rekor kıracağı yönündeki öngörüsünün, bölgedeki sel, taşkın ve heyelanların daha da fazla artmasına neden olacağını söyledi. Bektaş, "Geçen yıllardan daha fazla heyelan ve sel yaşayabiliriz" dedi.
12.06.2020 Yaşam
Rekor seviyeye ulaştı! Sıcaklık 4 derece artacak
Rekor seviyeye ulaştı! Sıcaklık 4 derece artacak DÜNYA Meteoroloji Örgütü (WMO), küresel ısınmanın ana etmenlerinden atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun 2018’de rekor seviyelere ulaştığını duyurdu.
27.11.2019 Dünya
Meteoroloji Genel Müdürü açıkladı: Bu yıl çok yağış beklemiyoruz
Meteoroloji Genel Müdürü açıkladı: Bu yıl çok yağış beklemiyoruz Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, küresel ısınma nedeniyle iklim dengelerinin altüst olduğunu belirterek, "Bu yıl çok fazla yağışlı bir kış beklemiyoruz" dedi.
4.11.2019 Gündem
Felaket senaryosu ortaya çıktı! Türkiye çok etkilenecek
Felaket senaryosu ortaya çıktı! Türkiye çok etkilenecek Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli, iklim krizinin etkilerini araştıran bir rapor yayımladı. Buna göre, gerekli önlemlerin alınmaması halinde okyanus ve deniz seviyeleri önemli oranda yükselecek. İstanbul ve İzmir, Avrupa’da bu durumdan en çok etkilenecek 3 kent arasında yer alıyor. Ege ve Akdeniz’de kıyılarda 50-75 cm yükselme bekleniyor.
26.09.2019 Gündem
Başkan’dan şaka gibi iddia! Amazon ormanlarını çevreciler yakıyor
Başkan’dan şaka gibi iddia! Amazon ormanlarını çevreciler yakıyor Dünyanın akciğerleri sayılan Amazon’un yağmur ormanlarında çıkan yangınlar rekor kırıyor.
23.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Meteoroloji Örgütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya meteoroloji örgütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.