Dumlupınar Üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi

Son dakika Dumlupınar Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dumlupınar Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dumlupınar Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dumlupınar Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dumlupınar üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 396 dumlupınar üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm dumlupınar üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor!
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor! Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi?
Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılacak? Ne zaman açılıyor 2023, üniversiteler 2 Ekim’e mi ertelendi? Üniversitelerin açılış tarihi değişti mi? Yeni eğitim öğretim yılı iple çekilirken, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteli olan öğrencilerin üniversitelerin açılış tarihine yönelik araştırmaları da başladı. Lisans eğitimine başlayacaklar ve hâlihazırda lisans öğrencisi olanlar YÖK duyuru sayfasını sık sık ziyaret ediyor.  Öte yandan ise üniversite açılış tarihinin ertelendiği iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu paylaşımları gören öğrenciler “Üniversiteler 2 Ekim’de mi açılıyor, üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim’e mi ertelendi?” sorularına yanıta arıyor. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversitelerin açılış tarihi ertelendi mi?
29.08.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Erdem Cantimur kimdir? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Erdem Cantimur kimdir? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı kararıyla Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya atandı. Peki, Erdem Cantimur kimdir? Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? İşte Yeni Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur hakkında merak edilenler…
22.06.2023 Ekonomi
Film gibi hikaye! Yıllarca şoförlük yaptı şimdi akademisyen oldu
Film gibi hikaye! Yıllarca şoförlük yaptı şimdi akademisyen oldu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 12 yıl şoför olarak çalışan Mustafa Soner Tok (39), bu sırada hepsi de ön lisans olan 5 farklı bölüm daha okuyup bitirdi. Son olarak yüksek lisans da yapan Tok, yeni mesleğine başladı. İşte haberin detayları...
14.03.2023 Yaşam
Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Para Politikası Kurulu, bugün yılın altıncı faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası faiz değişikliğine gidecek mi? Ekonomistlerin beklentileri neler? İşte merak edilen soruların yanıtları..
23.06.2022 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar ve rektörler, Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti!
YÖK Başkanı Özvar ve rektörler, Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti! Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin (KSBÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen 'ADIM Üniversiteleri Toplantısı' çerçevesinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve farklı üniversitelerin rektörleri, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kent'i ziyaret etti.
9.06.2022 Gündem
21 yaşındaki üniversite öğrencisinden kahreden haber!
21 yaşındaki üniversite öğrencisinden kahreden haber! Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'na arkadaşlarıyla birlikte gelen Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi İsa Yiğit (21) yüzmek için girdiği Köprüçay Irmağı'nda boğularak hayatını kaybetti.
6.06.2022 Yaşam
DPÜ FEF projesine destek
DPÜ FEF projesine destek Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) yürütücülüğünde gerçekleşen “Antianjiyogenik A7R Peptidinin Disülfidce Zengin Peptid İskelelerine Aşılanması, Serum Kararlılıklarının ve Biyoaktivitelerinin İncelenmesi” isimli projeye destek verildiği bildirildi.
14.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Rektörün makam şoförü feci şekilde can verdi!
Rektörün makam şoförü feci şekilde can verdi! Kütahya - Tavşanlı karayolunda, TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Fatih Yiğit (42) yaşamını yitirdi. Yiğit'in, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysalın makam şoförü olduğu belirtildi.
6.04.2022 Yaşam
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait...
Yeni endemik bitki bulundu! Tüylüçay grubuna ait... Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, biyoçeşitlilik envanter çalışmaları sırasında, Badavut sahilinden toplanan tüylüçay (stachys) grubuna ait bitki, incelemelerin ardından yeni alt tür olarak kayıtlara girdi. Yeni endemik türün bilimsel adı ise ‘stachys cretica subsp gulendamiana’ oldu. 
21.03.2022 Yaşam
DPÜ BAP’tan araştırmacılara önemli destek
DPÜ BAP’tan araştırmacılara önemli destek Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (DPÜ BAP) tarafından, mevcut proje türlerinden Genel Araştırma Projeleri (GAP), Kariyer Başlangıç Projeleri (KBP), Hızlı Destek Projeleri (HZP), Tez Projeleri (TEZ) ve Bilimsel Etkinlik Projeleri (BEP)’ne verilen toplam destek miktarının yüzde 50 oranında arttırılmasına karar verildiği bildirildi.
14.01.2022 Bilim ve Teknoloji
En az lise mezunu 100 sözleşmeli personel alınacak! İşte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
En az lise mezunu 100 sözleşmeli personel alınacak! İşte Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvuru şartları! Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre 100 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, üniversite birimlerinde istihdam edilmek üzere, koruma ve güvenlik gürevlisi, şoför, temizlik görevlisi, aşçı ve bakım destek görevlisi alınacak. Başvurular 26 Ocak’ta sona erecek. Peki, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kütahya Dumlupınar Üniversitesi personel alım şartları!
13.01.2022 Personel Alımı
Kudret narının kırık tedavisinde olumlu etkileri tespit edildi
Kudret narının kırık tedavisinde olumlu etkileri tespit edildi Kütahya’da yapılan deneysel ve klinik çalışmalar sonucu, kudret narı meyvesinin, kırık tedavisinde olumlu etkiye sahip olduğunun tespit edildiği bildirildi.
28.02.2021 Sağlık
Türk bilim adamları ispatladı! Kudret narı...
Türk bilim adamları ispatladı! Kudret narı... Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademisyenleri öncülüğünde yapılan bilimsel çalışmayla, kudret narının kemik kırıklarının iyileşmesini hızlandırdığı kanıtlandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sermet İnal, hayvan deneylerinin başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, “Kudret narı bildiğimiz nara benzer. Yılda bir kere yetişen bitkinin, kırık kaynamasına olan etkisini hem histopatolojik hem biomekanik olarak ispatladık” dedi.
26.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin en büyük kazısında 6 ayda 2 bin parça eser ortaya çıkarıldı
Türkiye'nin en büyük kazısında 6 ayda 2 bin parça eser ortaya çıkarıldı Kütahya'da aralıklarla 1989 yılından bu yana sürdürülen Seyitömer Höyüğü kurtarma kazısında son 6 ayında 2 binin üzerinde tarihi eser ortaya çıkarıldı. Çoğunluğu kadınların oluşturduğu 250 kişilik ekip ve 50 uzmanın görev aldığı kazılarda 5 bin yıllık tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkarılırken, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve kazının bilimsel danışmanı Nazan Ünan, kazının Türkiyenin günümüzdeki en büyük kurtarma kazısı olduğunu söyledi.
9.11.2020 Kültür Sanat
Teknofest 2020 Efficiency Challange yarış startı gerçekleştirdi
Teknofest 2020 Efficiency Challange yarış startı gerçekleştirdi Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2019’da ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım devam ederken, sürdürülebilir enerji ile bizi çevre dostu bir dünyaya götürecek araçlar için gençlerin kıyasıya mücadelesi TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde devam ediyor. Gençlerin alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları final yarışı Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde heyecanlı anlar yaşattı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI TİHA'ya (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ilişkin, "Biz test uçuşlarına devam ediyoruz. İki prototip ürettik, üçüncüsü yolda. Ondan sonra da seri imalat araçları üretilecek." dedi.
5.09.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Diyanet İşleri Başkanlığı'na flaş atamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! Diyanet İşleri Başkanlığı'na flaş atamalar Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin görevlendirme ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
11.07.2020 Gündem
Bakandan kamu ataması müjdesi! Bu ay sonu yapılacak
Bakandan kamu ataması müjdesi! Bu ay sonu yapılacak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,"Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler çerçevesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz" dedi.
3.12.2019 Ekonomi
Öğrenciler İstanbul'a gelecek!
Öğrenciler İstanbul'a gelecek! Maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrencileri İstanbul’da konuk edilip sanat etkinliklerine katılımlarını sağlanacak.
9.08.2019 Kültür Sanat
Çocuk parklarında ağır metal bulundu
Çocuk parklarında ağır metal bulundu Kütahya özelinde tüm Türkiye’yi ilgilendiren önemli bir araştırmaya imza atıldı. Kütahya şehir merkezindeki 19 çocuk parkında bulunan topraklarda yapılan incelemede; arsenik, kadmiyum, krom, bakır, cıva, nikel, kurşun ve çinko gibi ağır metal içeriklerinin dikkate değer oranda oldukları belirlendi.
7.08.2019 Yaşam
22 kez bıçaklanan Sevgi, öldürülmekten korkuyor
22 kez bıçaklanan Sevgi, öldürülmekten korkuyor Antalya'da oturan Sevgi Çetinkaya (23), yeniden birlikte olma teklifini reddettiği eski erkek arkadaşı İrfan Kansu tarafından 22 kez bıçaklandı. Kansu'nun 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini, itiraz üzerine yeniden tutuklandığını söyleyen Çetinkaya, "Karar duruşmasında beraat edeceğinden korkuyorum. Cezadan kurtulursa ilk bulacağı kişi benim. Artık adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.
1.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.07.2019 Gündem
Kütahya'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Kütahya'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı Kütahya'da iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
2.12.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Dumlupınar Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dumlupınar üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.