Dövizli Askerlik

Dövizli Askerlik

Son dakika dövizli askerlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dövizli askerlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dövizli askerlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dövizli Askerlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dövizli askerlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 dövizli askerlik haberi bulunmuştur. Tüm dövizli askerlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bedelli affı çıkacak mı, kimleri kapsayacak? Bedelli askerlik affı 2022 nedir? Asker kaçaklarına af 2022 teklifi Meclis’e gelmeyi bekliyor!
Bedelli affı çıkacak mı, kimleri kapsayacak? Bedelli askerlik affı 2022 nedir? Asker kaçaklarına af 2022 teklifi Meclis’e gelmeyi bekliyor! Bedelli affı 2022 nedir, çıkacak mı, fiyatı ne kadar, başvuru şartları açıklandı mı? Milli Savunma Bakanlığı, Askerlik görevi yapmayan, bakaya, yoklama kaçağı ve saklı durumda olan yaklaşık 550 bin kişinin yararlanması için af getiriyor. Peki, bedelli affı 2022 çıkacak mı, bedelli askerlik affı başvuru detayları açıklandı mı?
17.06.2022 Gündem
Askerlik ile ilgili yeni düzenleme! Af geliyor ücretler yeniden belirlenecek...
Askerlik ile ilgili yeni düzenleme! Af geliyor ücretler yeniden belirlenecek... Askerlik ile ilgili yeni düzenleme. Meclis'e sunulacaka tasarıya göre askerlik görevi yapmayan, bakaya, yoklama kaçağı ve saklı durumda olan yaklaşık 550 bin kişinin yararlanması için af geliyor. Bedelli ücretleri bunlar için ayrıca belirlenecek. Mevcut bedelli ücretinden daha fazla olacak.
17.06.2022 Ekonomi
Milyonları ilgilendiren düzenleme Meclis'e sunuldu...
Milyonları ilgilendiren düzenleme Meclis'e sunuldu... Emeklilik, elektrik, silah, kira gibi birçok konuda yeni düzenleme geliyor. Ak Parti Grup Başkan vekili Mehmet Muş açıkladı. Tüketicilerin ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi için düzenleme yapılıyor. Ateşli silahlarla ilgili satın alma belgesi olmayanlara satış yapanlara yönelik 1 yıldan 3 yıla hapis cezası getiriliyor. Derneğe üyelik ve ayrılık bilgilendirmesi zorunlu olacak. Vazife ve harp malulü gazilere 2'nci maaş bağlanacak. Doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçları bir yıl erteleniyor.
17.02.2020 Siyaset
MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları….
MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları…. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika haberine göre, yeni bedelli askerlik ücretleri ve şartları belli oldu. Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaşı gibi şartlar da yeni bedelli askerlik sistemi kılavuzunda yer aldı. MSB tarafından yapılan açıklamasının ardından, yeni askerlik kaç gün? Bedelli askerlik şartları ve yaşı nedir? soruları araştırılmaya başlarken, askerlik başvurusu yapmayı düşünen vatandaşlar aynı zamanda askerliğin kaç ay olduğunu da sorgulamaya başladı. MSB’nin resmi internet sitesinde bedelli ve döviz askerlik başvurusu için yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar öde yapmak gerekmektedir. Peki, askerlik kaç ay oldu? Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaş şartı nasıl değişti? İşte ayrıntılar...
16.01.2020 Gündem
Bedelli askerlik ücreti ödemesinde taksit oluyor mu? Bedelli askerlik için bankalar kredi veriyor mu?
Bedelli askerlik ücreti ödemesinde taksit oluyor mu? Bedelli askerlik için bankalar kredi veriyor mu? Yeni dönem bedelli askerlik ücretinin belli olmasının ardından, bedelli askerlik başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar bedelli askerlik ücreti taksit oluyor mu? Bankalar kredi veriyor mu? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler…
16.01.2020 Gündem
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
Yeni askerliğe yeni celp sistemi
Yeni askerliğe yeni celp sistemi Askeralma Kanun Teklifi’nin ilk iki maddesi kabul edildi. Yeni sistemin hayata geçmesiyle üç ayda bir dört celp halinde yapılan asker alımları 12 aya yayılacak. Her ay düzenli asker alımıyla erken terhisler, personel sayısı ve güvenlik açısından risk olmaktan çıkarılacak
14.06.2019 Siyaset
Yaş sınırı düşürüldü ücret belli oldu!
Yaş sınırı düşürüldü ücret belli oldu! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, basın mensuplarına verdiği iftarda, yeni askerlik sisteminden FETÖ ile mücadeleye, S-400 ve F-35'lerle ilgili son durumdan, PKK ve DEAŞ'a yönelik operasyonlara kadar gündemdeki pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Akar, bedelli askerlikle ilgili; "Biz '15 bin lira' dersek ne olabilir, '30 bin lira' dersek ne olabilir, '50 bin lira' dersek ne olabilir diye tek tek çalıştık. Hem Silahlı Kuvvetlerin hem gençlerin ihtiyacını karşılamak bakımından en optimal çözümün 30 bin lira civarında olması gerektiği ortaya çıktı" dedi. Yaş sınırıyla ilgili de konuşan Akar; "sınırı aşağı çekerek lüzumsuz beklemeleri, tıkanıklıkları ve insanların bir an önce bu işi bitirerek işlerini güçlerini yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz " dedi.
22.05.2019 Gündem
Maaş, ücretsiz ulaşım, sigorta! Yeni askerlik sisteminin detayları...
Maaş, ücretsiz ulaşım, sigorta! Yeni askerlik sisteminin detayları... Yeni askerlik sistemi açıklandı.Askerlik süresi 6 aya iniyor. Er, yedek astsubay ve yedek subay sistemi ile işleyecek. Askerlere maaş, ücretsiz ulaşım ve sigorta imkanları sunulacak. Bedelli askerlik sürekli hale geliyor, ücreti ise memur maaşına endekslendi.
9.03.2019 Gündem
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu!
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu! Milli Savunma Bakanı Akar yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı. Şu anda 12 ay olarak uygulanan zorunlu askerlik 6 aya indiriliyor. Lise mezunları 6 ayı bitirdikten sonra sözleşmeli er olabilecek. Yeni askerlik sisteminde bedelli hesabı memur maaş katsayısına endekslendi. Bugün itibarıyla 31 bin 343 TL olan bedelli askerlik ücreti, her 6 ayda bir memur maaşına gelen zamma göre artacak.
8.03.2019 Gündem
Gözler bedelli ücretinde: En az 12 bin lira
Gözler bedelli ücretinde: En az 12 bin lira Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğin kalıcı hale geleceğini açıklamasından sonra, gözler şimdi bedelli askerliğin nasıl uygulanacağına ve ödenecek para miktarının ne kadar olacağına çevrildi. Bedel miktarının 2 bin euro (12 bin lira) ya da üzerinde olabileceği iddia ediliyor
19.02.2019 Yaşam
MSB terörle mücadelede 1 yıllık bilançoyu açıkladı
MSB terörle mücadelede 1 yıllık bilançoyu açıkladı Milli Savunma Bakanlığı 2018'in başından bugüne kadar 74’ü sözde lider kadroda toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında ayrıca yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağını ifade etti.
19.01.2019 Gündem
Son dakika... Dövizle askerlik başvuruları başladı
Son dakika... Dövizle askerlik başvuruları başladı Milli Savunma Bakanlığı, dövizle askerlik uygulaması kapsamında, uzaktan eğitimle ilgili internet sitesinin hizmete açıldığını duyurdu.
11.12.2018 Gündem
Bakan Akar duyurdu! 2-3 ay içinde tek tip askerlik gelecek
Bakan Akar duyurdu! 2-3 ay içinde tek tip askerlik gelecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "2-3 ay içinde tek tip askerlik gelecek. Bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkarıp bir zemine kavuşturmamız gerekiyor" dedi
1.11.2018 Gündem
Bedelli askerlikte yol haritası belli oldu
Bedelli askerlikte yol haritası belli oldu Başvurular internetten, askerlik şubelerinden ya da konsolosluklardan yapılacak. Müracaatı kabul edilenler, 15 bin lirayı yatırıp dekontu şubeye teslim edecek. Celp duyurusunun ardından 21 günlük temel eğitim verilecek. Başvuruda son tarih ise 3 Kasım…
3.08.2018 Gündem
Son dakika: Bedelli askerlik için başvuru kılavuzu yayımlandı
Son dakika: Bedelli askerlik için başvuru kılavuzu yayımlandı Bedelli askerlik için başvuru kılavuzu Milli Savunma Bakanlığı internet sitesinde yayımlandı. Bedelli askerlik yapacaklar nereye başvuracak? Nerede eğitim görecekler? İşte adım adım kışı yolu...
3.08.2018 Gündem
Son dakika! 'Bedelli askerlik'te flaş gelişme! Resmi Gazete'de...
Son dakika! 'Bedelli askerlik'te flaş gelişme! Resmi Gazete'de... Bedelli düzenlemesinin de yer aldığı "Askerlik Kanunu  ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.08.2018 Gündem
Bedelliyle ilgili yeni gelişme! Kışlalar da belli oldu...
Bedelliyle ilgili yeni gelişme! Kışlalar da belli oldu... Bedelli yasası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. 1 milyon 340 bin kişinin faydalanabileceği askerlere eğitim verilecek kışlalar da belli oldu.
30.07.2018 Gündem
Bedelli askerlik resmen kabul edildi!
Bedelli askerlik resmen kabul edildi! 'Bedelli askerlik' düzenlemesinde 1. madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ak Parti'nin hazırladığı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle bedelli askerlik imkanından 1 Ocak 1994 doğumlular da yararlanacak. 15 Bin TL bedel karşılığında 21 gün askerlik teklifi kabul edildi. Bedelli askerlik düzenlemesinin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
26.07.2018 Gündem
Ve kabul edildi! ‘Bedelli’ye 21 gün ayarı
Ve kabul edildi! ‘Bedelli’ye 21 gün ayarı AK Parti’nin önergesiyle 28 günlük temel askerlik 21 güne indirildi. 31 Aralık 1993 dahil daha önce doğan ve 15 bin Türk lirası ödeyenler 21 gün sonra tezkere alacak. Yurt dışında yaşayanlar 2 bin euro ödeyecek, 38 yaş şartı da kalktı
23.07.2018 Gündem
Son dakika... Komisyonda kabul edildi! Bedelli askerlik süresi değişti
Son dakika... Komisyonda kabul edildi! Bedelli askerlik süresi değişti Bedellide eğitim süresi 21 güne indi... TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda asker kökenli AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın imzasını taşıyan önergenin kabulüyle bedelli askerlikte eğitim şartı 28 günden 21 güne düşürüldü. Dövizli askerliği düzenleyen 1. madde kabul edildi. Gurbetçiler 2 bin Euro karşılığında bedelli askerlik yapacak. Müzakerelerin ardından bedelli askerliği düzenleyen 25 yaş, 15 bin lira ve 21 günü içeren 2. madde de komisyonda kabul edildi.
23.07.2018 Gündem
Bedelli beklentisi katlanarak arttı
Bedelli beklentisi katlanarak arttı Bedelli askerliğe neden ihtiyaç duyulduğu ortaya çıktı. ‘Bedelli’ye gerekçe olan TSK’daki ‘yığılma’ istatistikleri araştırıldı. 2017’de 391 bin 193 olan yoklama kaçağı, 2018’de 570 bin 422’ye, 52 bin 769 olan bakaya 56 bin 947’ye, 2 milyon 200 bin 529 olan ertesi yıla bırakma 2 milyon 930 bin 279 kişiye ulaştı. Toplam rakam 5 milyon 448.
23.07.2018 Gündem
Son dakika haber... Bedelli askerlik Meclis'te
Son dakika haber... Bedelli askerlik Meclis'te Bedelli askerlik ile ilgili düzenleme TBMM başkanlığına sunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, çalışanların ücretsiz izinde sayılacağını söyledi.
18.07.2018 Gündem
Askerlik yoklaması işlemlerinde yeni dönem
Askerlik yoklaması işlemlerinde yeni dönem Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi işlemlerinin e-devlet kapısı üzerinden yapılabileceğini açıkladı...
29.09.2021 Gündem
Dövizli askerlikte flaş gelişme!
Dövizli askerlikte flaş gelişme! Dövizle askerliği bin avroya düşüren 6661 Sayılı Askerlik Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dövizli Askerlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dövizli askerlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.