Gazete Vatan Logo

Bedelli askerlik ücreti ödemesinde taksit oluyor mu? Bedelli askerlik için bankalar kredi veriyor mu?

Yeni dönem bedelli askerlik ücretinin belli olmasının ardından, bedelli askerlik başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar bedelli askerlik ücreti taksit oluyor mu? Bankalar kredi veriyor mu? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler…

Bedelli askerlik ücreti ödemesinde taksit oluyor mu? Bedelli askerlik için bankalar kredi veriyor mu?

2020 bedelli askerlik ücretinin detayları belli oldu. Bedelli askerlik başvurusunda bulunacak vatandaşlar bugün itibariyle 35 bin 54 lira ödeyecek. Peki, bedelli askerlik ücreti taksit oluyor mu? Bedelli askerlik için bankalar kredi veriyor mu? İşte detaylar…

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ ÖDEMESİNDE TAKSİT OLUYOR MU?

Bedelli askerliğe dair detaylar belli oldu. Bedelli askerlik ücreti bugün itibariyle 35 bin 54 TL ödeyecek. Yurt dışı dövizli askerlik bedeli ise bugünkü kurla 5 bin 261 Euro.

Bankalar ihtiyaç kredisi adı altında bedelli askerlik ücretini ödemek isteyen vatandaşlara kredi imkânı sağlıyor. Bankalar kredi taksidi de yapıyor, bunun için direkt bankalarla iletişim kurulmalıdır. Devlet (kamu) bankaları ve özel bankalardan bedelli askerlik kredisi kullanacaklar ihtiyaç kredisi faiz oranlarını derledik. İşte detaylar…

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.12

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.15

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.12

AKBANK FAİZ ORANLARI

Direkt kredi: 1.49

Haberin Devamı

İhtiyaç kredisi: 1.45

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.56

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 0.99

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59

İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKME ŞARTLARI

1- İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için öncelikle 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekse de bazı bankalar için bu sınır 20 yaş olabiliyor.

2- Bankaya bir gelir kaynağı göstermeniz, yani belgelemeniz gerekiyor. Bunun için ya SSK kaydı sahibi olmalı ya da vergi levhası olan bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Bankalardan kredi onayı almak için levhanızda kâr gözükmeli veya SSK kaydınız son iş yerinde 3 ay dolmuş olmalı.

3- Kredi notu adı verilen banka ve borç ilişkileri geçmişiniz, fatura ödemeleriniz, kredi ve kredi kartı ödemelerinizin düzenli seyretmiş olması gerekiyor.

4- Kredilerde eskisi kadar kefil aranmıyor ancak banka gerekli görürse ister. İpotekli olmadıkça eş rızası talep edilmese de kefil gerekirse kefilden eş rızası isteniyor.

Haberin Devamı

5- İhtiyaç kredisi vadeleri yasal olarak 36 ay sınırındadır, ancak ipotekli kredi çekecekseniz 120 ay vadeye kadar çıkabiliyorsunuz.

Bedelli askerlik kredisi için ayrıca gerekli belgeler:

1- Nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet

2- İkametgah ya da başvuranın adına gelmiş olan son 3 aya ait fatura

3- Gelir belgesi. Gelir belgesi; özel sektör çalışanları ve memurlar için maaş yazısı ya da maaş bordrosu, imza sirküleri olabilir. Emekliler için emekli hesabı cüzdanı yeterli. Serbest meslek sahibi ya da şirket ortağıysanız güncel vergi levhası, bilanço ve gelir tablosu veya ticaret sicil gazetesi/oda kayıt belgesi.