II. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük kayıp! Batan ‘Moskova’ savaş gemisiyle ilgili çarpıcı iddia...
II. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük kayıp! Batan ‘Moskova’ savaş gemisiyle ilgili çarpıcı iddia... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta iki ay geride kaldı. Rus donanmasının amiral gemilerinden olan ‘Moskova’ Ukrayna tarafından vurulmuş; Rusya başta bu durumu yalanlayarak gemide yangın çıktığını açıklamıştı. Olayla ilgili gizem perdesi sonunda aralandı ve Rus tarafı geminin battığını kabul etti. Ancak bu özel gemiyle ilgili iddiaların ardı kesilmiyor. İşte dünya medyasında yankılanan çarpıcı iddia. Üst düzey bir Rus komutanın ülkesinin hedefini açıkladığı sözleri gündeme bomba gibi düşerken Zelenski’nin yaptığı açıklamayla birlikte Rusya’nın nihai hedefi de belli olmuş oldu. Washington'da önümüzdeki dört hafta Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta yaşanacaklar özellikle önemli görülüyor. Ukrayna Savcılığı, Slovyansk şehrine misket bombaları ile saldırı düzenlediği gerekçesiyle Rus ordusuna soruşturma başlatıldığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de patlama olduktan sonra batan Moskova kruvazöründeki 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.
23.04.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik...
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik... Ukrayna ile Rusya arasındakiler çatışmalar ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde yoğunlaştı. Mariupol, Odessa ve Mıkolayiv kentleri kilit yerler durumunda. Fransız Le Monde gazetesi, Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye’nin, Ukrayna için de diğer NATO ülkelerinden daha fazlasını yaptığını yazdı. Haberde görüşlerine yer verilen Ukraynalı bir diplomat, Boğazların savaş gemilerine kapatıldığını hatırlatarak, “Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik” dedi.
20.04.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov dünyaya duyurdu: Ukrayna'da bir sonraki aşama başlıyor...  Çin, Hindistan, Mısır ve Türkiye...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov dünyaya duyurdu: Ukrayna'da bir sonraki aşama başlıyor... Çin, Hindistan, Mısır ve Türkiye... Ukrayna'yı işgal eden Rus ordusunun ülkedeki kanlı saldırıları devam ediyor. avrov, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden askeri operasyonuna dair yaptığı açıklamada, “Ukrayna'da özel harekatın bir sonraki aşaması başlıyor” dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğü Donbass Bölgesi saldırılarına başlandığını söyledi. Savaş bu bölgede yoğunlaşırken son derece kritik öneme sahip bölgenin el değiştirdiği duyuruldu. BM, Rusya-Ukrayna arasındaki ateşkes için Türkiye’den umutlu.
19.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri