Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
Adalar Belediyesi önünde hayvanseverlerden eylem
Adalar Belediyesi önünde hayvanseverlerden eylem Büyükada'da Adalar Belediyesi binasının önünde toplanan hayvanseverler, veterinerlik hizmetlerinden memnun olmadıkları ve sokak hayvanlarıyla ilgili taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle eylem yaptı.  Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül eylemcilerin yanına gelerek bir süre konuştu.
6.06.2022 Gündem
Cinsel yolla bulaşıyor! Çok sık görülüyor! Kritik uyarı
Cinsel yolla bulaşıyor! Çok sık görülüyor! Kritik uyarı Cinsel yolla bulaşıyor. Çok kritik uyarı geldi. Dr. Öğr. Üyesi İrem Küçükyıldız, cinsel yolla bulaşan virütik hastalıklar içerisinde yer alan HPV virüsün enfeksiyonlarının en sık görülen hastalıkları oluşturduğunu söyledi. Küçükyıldız, “HPV seksüel geçişli enfeksiyonların en sık sebebi olarak gösterilmektedir. 45 yaşına kadar HPV enfeksiyonu geçirme oranımız yüzde 80-90 arasındadır. Bulaşma genel olarak cinsel yol ile olmaktadır. Cinsel bulaş için cinsel ilişki şart değildir. Cinsel olmayan yollar ile de bulaş bildirilmiştir. Özellikle anneden bebeğe vertikal geçiş oldukça sıktır” dedi.
21.03.2022 Sağlık
Doktor İrem'in acı ölümü! Kaçan kedisini almak isterken balkondan düştü
Doktor İrem'in acı ölümü! Kaçan kedisini almak isterken balkondan düştü Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesi Şalgamlı Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor İrem Büşra Üngül (27), ailesini ziyarete gittiği İstanbul'da kaçan kedisini almak isterken 5'inci kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti.
29.11.2021 Gündem
Çocukların günlük su tüketimi yetersiz
Çocukların günlük su tüketimi yetersiz KTÜ Tıp Fakültesi tarafından 4 bin 922 öğrencinin katılımıyla yapılan "çocuklarda su tüketimi" konulu araştırmada, çocukların yüzde 59,1'inin günlük su tüketiminin önerilen miktarın altında olduğu belirlendi.
13.12.2019 Sağlık
"Mikroorganizma sayıları insan hücre sayısından 10 kat daha fazla"
"Mikroorganizma sayıları insan hücre sayısından 10 kat daha fazla" İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Ulusal Çevre, Beslenme ve Mikrobiyota Sempozyumu"nda konuşan Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, yaklaşık bin 14 farklı çeşitte mikroorganizmayla birlikte yaşadığımızı ve mikroorganizma sayılarının toplam insan hücre sayısından 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.
13.04.2018 Sağlık
Sağlıklı insanları da tehdit ediyor!
Sağlıklı insanları da tehdit ediyor! Geçtiğimiz hafta aniden dolu, yağışlı hava ve sel ile karşılaşan İstanbul'a bu hafta sonu ise yoğun bir sıcak hava dalgasının gelmesi bekleniyor.
6.08.2017 Sağlık
Sosyal Bilimlerde en çok tercih edilen bölüm Psikoloji!
Sosyal Bilimlerde en çok tercih edilen bölüm Psikoloji! Son yılların en popüler bölümlerinden Psikoloji Bölümü öğrencilerin tercih yaparken ilk tercih ettikleri bölümlerin başında geliyor.
9.07.2015 Eğitim
İstismar edilen çocuk kendini suçluyor
İstismar edilen çocuk kendini suçluyor Süleyman Şah Üniversitesi (SSU) Psikolojik Travma Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yard...
6.05.2013 Advertorial
Tiyatro sanatçısı kalp krizi geçirdi
Tiyatro sanatçısı kalp krizi geçirdi Tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz kalp krizi geçirdi
18.07.2009 Magazin
Altın Kelebek'te İrem Derici sahne şovuyla nefes kesti
Altın Kelebek'te İrem Derici sahne şovuyla nefes kesti Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde sahneye çıkan İrem Derici, Yaz Gülü şarkısını seslendirdi. Derici, ödül törenine damga vurdu.
3.12.2023 Magazin
49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar
49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar 49’uncusu düzenlenen “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül töreni bu yıl ilk kez simultane işaret dili ve sesli betimleme ile ekrana geldi.
4.12.2023 Magazin
Erol Evgin 54 yıl sonra yine aynı sahnede!
Erol Evgin 54 yıl sonra yine aynı sahnede! Erol Evgin, 1969’da ilk kez sahneye çıktığı Marmara Yelken Kulübü’nde şarkılarını söyledi. Sanatçı, “Hafta sonları burada müzik yapardık. Bülent Eczacıbaşı, Mehmet Ali Birand müziğimizle dans ederdi” dedi.
18.09.2023 Magazin
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde vefat sayısı 24 bin 617'e yaralı sayısı ise 80 bin 104'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Dijital reklam sektörünün liderleri Mixx Awards Ödülü için bir araya geliyor
Dijital reklam sektörünün liderleri Mixx Awards Ödülü için bir araya geliyor İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından bu sene 13’üncüsü düzenlenen MIXX Awards Türkiye yarışmasının jüri üyeleri belli oldu.
18.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı!
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi. Prof. Ay her hafta Cuma namazı ile Cuma günü ikindi, akşam, yatsı ve cumartesi günleri sabah namazını kıldıracak. Peki, Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri