Doğal Gaz İthalat

Doğal Gaz İthalat

Son dakika doğal gaz ithalat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğal gaz ithalat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğal gaz ithalat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğal Gaz İthalat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğal gaz ithalat gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 doğal gaz ithalat haberi bulunmuştur. Tüm doğal gaz ithalat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Yüzde 14 arttı. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında arttığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
13.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, yüzde 16 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! EPDK duyurdu, yüzde 16 arttı Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) açıkladı. Resmen değişti. Yüzde 16 oranında arttı. Şubat ayında Türkiye’nin doğal gaz tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 16,47 artışla 6 milyar 833,39 milyon metreküp oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
29.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz açıklaması! Yüzde 24 arttı
Doğal gaz açıklaması! Yüzde 24 arttı Doğal gaz kullanımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte merak konusu olmuştu. Türkiye'nin doğal gaz ithalatı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,3 artarak 4 milyar 170 milyon metreküp oldu.
25.10.2021 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Bu gazı üretip sistemi başladığımız andan itibaren tüketiciye yani daha doğrusu vatandaşımıza yansımış olacak. Mühendislik çalışmaları tam netleşmedi ama bizim yaptığımız ilk çalışmalarda ilk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da toplamda 2027-28’e geldiğimizde 15 ila 20 milyar metreküp sisteme gaz basmış olacağız. Yapılan tüm çalışmalar şu anda ithal ettiğimiz gaza göre buradan çıkacak gazın maliyetinin daha ucuz olacağını gösteriyor. Rakam bugünden vermek doğru değil, çünkü günün sonunda yatırımlar yatırım miktarları netleşecek. Ayrıca gazın bir çıkartma, işletme maliyetleri var bunları da koyacağız ve burada işin ekonomi neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecek. Ama tüm öngörüler, tüm çalışmalar bugün ithal ettiğimiz gaza göre buranın çok daha ekonomik bir maliyet bize sunacağını gösteriyor' ifadelerini kullandı.
14.07.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Oxford Enstitüsü Enerji Çalışmaları Kıdemli Uzmanı Stephen O'Sullivan, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin önemine işaret ederek, "Yerli gaz arzı, Türkiye'nin Rusya'ya bağımlılığını azaltacaktır. Ülkenin gaz talebi artsa bile Sakarya sahasından gelen gaz Türkiye'nin hem ithalata bağımlılığını azaltacak hem de kömür benzeri yakıtlar yerine doğal gaz kullanımının artmasını sağlayacaktır." dedi. Karadeniz'deki keşfin Türkiye'nin yapacağı doğal gaz sözleşme görüşmelerinde elini güçlendireceğine dikkati çeken O'Sullivan, "Rusya, son yıllarda Türkiye'nin ana gaz tedarikçisi konumunda ancak yerli gaz rezervlerinin keşfi ve üretimiyle gelecekteki tedarik ve sözleşme yenileme görüşmelerinde Türkiye çok daha güçlü bir konumda. Tabii ki bir gün yerli gaz bitebilir ve Türkiye'nin Rusya'ya yeniden ihtiyacı olabilir ancak bu keşfin getireceği rekabetle Türkiye Rusya'dan yaptığı ithalat için daha düşük bir fiyatı güvence altına alacaktır." diye konuştu.
12.06.2021 Ekonomi
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak Türkiye'nin Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği doğal gaz sahalarında yılda 20 milyar metreküp üretim yapılmasıyla ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.
4.06.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! EPDK duyurdu, yüzde 14 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! EPDK duyurdu, yüzde 14 arttı Doğal gaz ile ilgili açıklama geldi. EPDK duyurdu. Artış yaşandığı belirtildi. Rakamlar belli oldu. Yüzde 14 yükseldi. Türkiye'nin doğal gaz ithalatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14 artarak 6 milyar 2 milyon metreküp oldu. En fazla ithalat 2 milyar 375 milyon metreküple Rusya'dan yapılırken, bu ülkeyi Azerbaycan ve İran izledi. Şubatta Türkiye'nin doğal gaz stok miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,4 artışla 2 milyar 611 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti.
27.04.2021 Ekonomi
'Türkiye bölgeye öncülük edecek'
'Türkiye bölgeye öncülük edecek' Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Araştırma Direktörü Bora Şekip Güray, Türkiye'nin doğal gaz bulmasının enerji sektörünün daha güvenli, rekabetçi ve sürdürülebilir büyümesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
22.08.2020 Gündem
Doğal gazda abone sayısı 15 milyonu geçti
Doğal gazda abone sayısı 15 milyonu geçti Türkiye'deki doğal gaz abone sayısı geçen yıl aralıkta, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artarak 15 milyon 400 bin 892'ye yükseldi.
1.03.2019 Ekonomi
Enerjisiyle 6 milyar dolar cepte kalacak
Enerjisiyle 6 milyar dolar cepte kalacak Enerjisa’nın 1.1 milyar dolar yatırımla kurduğu Tufanbeyli Santrali devreye girdi. Santral, linyit rezervlerini kullanarak doğalgaz faturasını 6 milyar dolar azaltacak.
24.04.2016 Ekonomi
Doğalgaz ithalatı rekor kırdı!
Doğalgaz ithalatı rekor kırdı! Soğuk hava nedeniyle Ocak ayında doğalgaz ithalatı rekoru kırıldı...
26.02.2014 Ekonomi
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Bayraktar "Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda, Hakkari'de, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız" dedi.
28.08.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyonla mücadele mesajı ve yıl sonu tahmini
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyonla mücadele mesajı ve yıl sonu tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon tahmin aralığının, 2023 yılı sonunda yüzde 22,3, 2024 yılı sonu için yüzde 8,8 seviyelerine tekabül ettiğini belirtti. Böylelikle Merkez Bankası, 2023 yıl sonu ve 2024 yıl sonu tahminlerini geçtiğimiz üç rapor dönemi ile aynı olarak sabit tuttu.
4.05.2023 Ekonomi
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner AK Partili Lütfi Elvan, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'ya ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Elvan "Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk" dedi.
25.04.2023 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak!
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak! Türkiye Karadeniz gazı için geri sayıma geçti. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamayı sayfasına taşıyan ABD merkezli Bloomberg, bu gelişmeyi 'Türkiye, kendi bulduğu gazı Mayıs ayından itibaren evlere ulaştırmayı hedefliyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.
9.04.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi
Enflasyonla ilgili flaş açıklama geldi! Kavcıoğlu duyurdu
Enflasyonla ilgili flaş açıklama geldi! Kavcıoğlu duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "2022 yıl sonu enflasyon tahminini 4,8 puanlık güncelleme ile yüzde 60,4'ten yüzde 65,2'ye, 2023 yıl sonunu tahminimizi ise 3,1 puanlık güncelleme ile yüzde 19,2'den yüzde 22,3'e güncelledik" dedi.
25.11.2022 Ekonomi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi Öğrenim kredilerine ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Böylece KYK öğrenim kredisinin borç faizleri ve maske cezaları silindi.
3.11.2022 Ekonomi
Fuat Oktay: Merkezi yönetim bütçesinden en büyük payı eğitime ayırıyoruz
Fuat Oktay: Merkezi yönetim bütçesinden en büyük payı eğitime ayırıyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin, "Yükseköğretimi de dahil ettiğimizde eğitim bütçemizi, 2023 yılında 649 milyar 800 milyon liraya yükseltiyoruz. Böylece merkezi yönetim bütçesinden yüzde 14,5 ile en büyük payı eğitime ayırıyoruz" dedi.
17.10.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız
Kılıçdaroğlu: Siyaseti bu millet için yapacağız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fabrikada binlerce işçinin çalıştığı bir Türkiye'yi inşa edeceklerini belirterek, "Biz siyaseti cebimiz için değil, köşeyi dönmek için değil, kul hakkı yemek için değil, bu millet için yapacağız" dedi.
23.08.2022 Siyaset
Enerjide büyük meydan okuma! 'Yapamazsınız, arayamazsınız' seslerine inat...
Enerjide büyük meydan okuma! 'Yapamazsınız, arayamazsınız' seslerine inat... Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin bugünkü köşesinde Türkiye'nin enerjide yaptığı büyük meydan okumayı yazdı. Zafer Şahin, Putin boşuna “Avrupa, Rusya’dan kesintisiz doğal gaz akışı dolayısıyla Türkiye’ye minnettar olmalı” demiyor, notuyla Türkiye'nin enerjide küresel bir güç olduğunun altını çizdi
12.08.2022 Gündem
Ucuz doğal gaz açıklaması! GAZ-BİR duyurdu
Ucuz doğal gaz açıklaması! GAZ-BİR duyurdu GAZ-BİR’in Avrupa ülkelerini kapsayan sektör raporuna göre Avrupa başkentlerinde en pahalı doğalgazı kullanan şehir Amsterdam oldu. Aynı raporda en ucuz doğalgazı kullanan başkent ise Ankara olarak kayıtlara geçti.
19.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank açıkladı: Sonuçlar yarın açıklanacak
Bakan Varank açıkladı: Sonuçlar yarın açıklanacak  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'Makine Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Makine sektörü için reel ekonominin lokomotifi dersek yanlış olmaz. İthal ettiğimiz kritik ürünlerin Türkiye'de üretilmesi için büyük bir atılım içerisindeyiz. Servo motorlar, CNC tezgahlar gibi ithal edilen birçok ürün artık yerli ve milli imkanlarla üretiliyor. Sektör temsilcilerine müjde verelim. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı değerlendirme sonuçlarını yarın açıklayacağız" dedi.  
16.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Doğal Gaz İthalat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğal gaz ithalat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.