Dijital Eğitim

Dijital Eğitim

Son dakika dijital eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dijital eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dijital eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.880 dijital eğitim haberi bulunmuştur. Tüm dijital eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Yaşam
Dijital eğitimle öğrenciler ‘Rövanş’ı aldı
Dijital eğitimle öğrenciler ‘Rövanş’ı aldı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde düzenlenen ‘IDEATHON Yayıncılık Fikir Maratonu’ tamamlandı. Eğitimciler Buğra Küçük ve Ali Meydani oyunlaştırılmış dijital eğitim platformu "Rövanş" ile birinci oldu.
29.04.2023 Kültür Sanat
UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor?
UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor? UEK (Uzaktan Eğitim Kapısı) ile Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında tasarlanan Platform ile çalışan eğitiminde fırsat eşitliği sağlanması, insan kaynağı verimliliği ile eğitim ve geliştirme faaliyetleri kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Peki, UEK ne demek, hangi kurum, UEK nasıl kullanılır, kimler faydalanır?
18.10.2022 Gündem
MEB duyurdu! Matematik Dijital Eğitim Platformu açıldı! İşte EBA matematik platformu!
MEB duyurdu! Matematik Dijital Eğitim Platformu açıldı! İşte EBA matematik platformu! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) matematik seferberliği kapsamında başlattığı dijital eğitimlerine başladı. Matematik öğretimini bir adım öne taşımayı hedefleyen projenin internet sitesi Dijital Eğitim Platformu açıldı. Okul öncesinden orta öğretime tüm kademelerde matematiği farklı teknik, model ve yöntemlerle yeniden ele alınacak. İşte EBA matematik plantformu
22.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var
Bakan Özer: Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Tüm vatandaşlarımızın matematik öğrenmeye ihtiyacı var. Çünkü matematik, hayatı anlamanın en önemli enstrümanı. Matematik hepimiz için vazgeçilmezdir” dedi.
22.08.2022 Siyaset
Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, 2023 eğitim yılında üniversitelerde online eğitim kalktı mı? YÖK yüz yüze eğitim kararı
Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, 2023 eğitim yılında üniversitelerde online eğitim kalktı mı? YÖK yüz yüze eğitim kararı 2022 2023 eğitim dönemi üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi, üniversitelerde online eğitim kalktı mı? Korona salgını sürecinde online eğitime geçiş yapan öğrenciler üniversitelerin yüz yüze eğitime ne zaman geçeceğini araştırmaya başladı. Korona için alınan önlem kararları tek tek kaldırılınca çoğu üniversiteler yüz yüze eğitime geçse de bazı bölümlerde online eğitim devam etti. Öğrenciler şimdi 2022- 2023 eğitim öğretim döneminde online eğitimin devam edip etmeyeceğini araştırıyor. YÖK merak edilen soruya yanıt verdi.
10.06.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Değişiyor
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Değişiyor Milyonlarca öğrenci için flaş karar! Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yeni akademik yılda sağlık koşullarında herhangi bir değişme olmazsa üniversitelerde tamamen yüz yüze eğitime geçileceğini ifade ederek, "YÖK olarak, değerli rektörlerimizle birlikte yeni akademik yılda artık, yüz yüze eğitime geçmenin vaktinin geldiğini duyurmak isterim" dedi.
10.06.2022 Eğitim
Tamamen ücretsiz! TÜSİAD gençler için devrede
Tamamen ücretsiz! TÜSİAD gençler için devrede Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, (TÜSİAD) genç girişimcileri geleceğe hazırlayacak ‘Dönüşümü Başlat! Dijital Eğitim ve Mentorluk Platformu’nu hayata geçirdi.
30.03.2022 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni sistem hayata geçirildi. Tüm öğretmenlerin kullanımına açıldı. Yeni sistem başvuruları alınmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirmelerinin daha nitelikli ve hızlı gerçekleştirilmesi için panel süreçlerinin çevrim içi yapılabilmesine de imkan sağlayan sistemi hayata geçirdi. Sistem sayesinde, tüm Türkiye'de farklı alanlarda uzman panelistlerin çevrim içi ortamlarda da bir araya gelerek ders kitaplarını inceleyip değerlendirmesi sağlanacak. Süre de yeni sistemle birlikte kısalacak. İşte MEB'in son dakika kararı...
15.11.2021 Eğitim
Dijital eğitimin öncüleri güçlerini birleştirdi
Dijital eğitimin öncüleri güçlerini birleştirdi Dünya genelinde 10 milyondan fazla bireysel kullanıcıya ve yüzlerce okula ulaşan yerli zeka oyunları uygulaması MentalUP artık Kolay Kampüs’te!
12.10.2021 Eğitim
Bakan Özer, KKTC'li mevkidaşıyla bir araya geldi
Bakan Özer, KKTC'li mevkidaşıyla bir araya geldi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
28.09.2021 Eğitim
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te!
Türkiye'nin ilk yapay zekâ destekli yerli hibrit e-Kitap ve sesli kitap uygulaması Boodio, Kolay Kampüs'te! Türkiye’nin en hızlı büyüyen girişimlerinden Boodio, yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te (www.kolaykampus.com)! Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistemiyle okumaya hibrit bir soluk getiren Boodio uygulaması ile, okurlar bundan sonra beğendikleri kitapları ister dijital mecrada okuyacak isterse sesli olarak dinleyecekler. Beğendikleri bölümlerin altını çizip sosyal medyada paylaşabilecekler.
17.09.2021 Eğitim
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek Yeni eğitim yılı kısa bir süre sonra başlıyor… Çocukların uzun bir aradan sonra “adaptasyon” sorunu yaşamamaları için yeni nesil eğitim platformu olan Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids iş birliği çok yönlü çalışıyor…
27.08.2021 Eğitim
Dijital eğitim için dev iş birliği!
Dijital eğitim için dev iş birliği! Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids eğitimde güçlerini birleştirdi! Çocuklar için kolay ve eğlenceli öğrenme sunan dünya devi Da Vinci Kids, artık yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te.
16.07.2021 Eğitim
2021 LGS birincileri hangi okullardan çıktı? LGS birincileri hangi illerden?
2021 LGS birincileri hangi okullardan çıktı? LGS birincileri hangi illerden? Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) birincileri belli oldu. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılım gösterdiği sınavda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 97 öğrenci 500 tam puan aldı. Peki, LGS birincileri hangi illerden çıktı? LGS birincileri hangi okullardan çıktı? İşte detaylar...
30.06.2021 Eğitim
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz...
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar! 18-30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Ücretsiz olacak. 81 ilden başvurular alınıyor. Microsoft Türkiye, MEB ve İŞKUR iş birliğiyle başlatılan “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 25 bin gence ücretsiz dijital yetkinlik eğitimi verilecek. Microsoft Türkiye’nin MEB ve İŞKUR ile iş birliği içinde hayata geçirdiği “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 18-30 yaş arası gençlerin dijital yetkinliklerinin artırılması ve böylece istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. 6 modülden oluşan 30 saatlik ücretsiz eğitim programıyla 81 ilde 25 bin gence ulaşılacak. Peki, MEB ve İŞKUR ücretsiz eğitim programı başvurusu nasıl yapılır? İşte 21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı başvurusu şartları!
5.05.2021 Eğitim
Microsoft, Nijerya'da 5 milyon kişiye dijital eğitim verecek
Microsoft, Nijerya'da 5 milyon kişiye dijital eğitim verecek Nijerya hükümeti, Amerikan teknoloji şirketi Microsoft'un, ülkedeki 5 milyon kişiye dijital eğitim vereceğini açıkladı.
4.05.2021 Bilim ve Teknoloji
MEB resmen duyurdu! Ve başlıyor, ücretsiz...
MEB resmen duyurdu! Ve başlıyor, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Bakan Selçuk yeni kararı duyurdu. Ücretsiz olacak. MEB'den dünya çapında bir atılım geliyor. İsteyen herkes yararlanabilecek. 7'den 70'e herkesi kapsıyor. İmzalar atıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dünya Bankası ile yaptıkları projede, "seç-beğen-izle" formatında, isteyen herkesin istediği alanda eğitim alabileceği, büyük bir dijital platform kurulum çalışmalarına başlandığını bildirdi.
22.03.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim...
MEB'den flaş karar! EBA TV ve uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni kapsıyor. MEB tarafından açıklama yapıldı. Veriler paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yaptırılan "EBA İzleme Değerlendirme Araştırması"nda, veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun Eğitim Bilişim Ağı'nı (EBA) "yeterli", yüzde 28,5'inin ise "çok yeterli" bulduğu belirlendi.
21.03.2021 Eğitim
Yeni nesil dijital eğitim platformu kolaykampus.com zengin içeriğiyle yayında!
Yeni nesil dijital eğitim platformu kolaykampus.com zengin içeriğiyle yayında! Uzaktan eğitim döneminde, sınavlara hazırlanan öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynak desteğini tek platform üzerinden sağlayan Kolay Kampüs, özellikle yoğun sınav takvimindeki öğrencilere özel içeriğiyle fark yaratacak.
12.03.2021 Eğitim
Okulların açılmasına saatler kala Bakan Selçuk açıkladı
Okulların açılmasına saatler kala Bakan Selçuk açıkladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Bakan Selçuk, yüz yüze sınavların yapılmalı ya da yapılmamalı tartışmalarıyla ilgili olarak, "Sınavların yapılması için ortam müsait. Çok riskli şehirlerde sınav yapmayacağız. Konular zaten sınırlı" ifadelerini kullandı
27.02.2021 Gündem
Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor! Ek ders ücreti, tayin ve...
Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor! Ek ders ücreti, tayin ve... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile bir araya geldi. Talip Geylan'ın Yönetici Atama Yönetmeliği, atama bekleyen öğretmenlerin talepleri, ek ders ücreti ödemelerinde yaşanan sorunlar ile kontenjan yetersizliği nedeniyle mazeret durumu ve isteğe bağlı tayin talepleri konuları Bakan Selçuk'a iletildi.
10.02.2021 Eğitim
Uzaktan eğitim veren öğretmenlere büyük destek
Uzaktan eğitim veren öğretmenlere büyük destek Koronavirüs ve pandemi nedeniyle büyük özveriyle öğrencilerine uzaktan eğitim veren devlet okullarındaki öğretmenlerin ihtiyaç duydukları destek “Uzaktan Öğretimde Dijital Eğitim Programı” ile geliyor.
30.12.2020 Eğitim
Bakanlık duyurdu! Ücretsiz verilecek
Bakanlık duyurdu! Ücretsiz verilecek Ticaret Bakanlığının Coca-Cola Türkiye ile iş birliğiyle hayata geçirdiği "Bakkalımla El Ele" projesiyle 81 ildeki bakkal esnafına e-ticaretten müşteri ilişkilerine, dijital pazarlamadan sosyal medya kullanımına çeşitli eğitimler ücretsiz sunulacak.
26.12.2020 Ekonomi
Google Türkiye'den esnaf ve KOBİ'lere destek!
Google Türkiye'den esnaf ve KOBİ'lere destek! Pandemi esnaf destek yardımı devam ediyor. Bu kez Google’dan destek geldi. Google Yükselen Pazarlar Başkan Yardımcısı Meir Brand, esnaf ve KOBİ'lere 12 milyon dolarlık finansman sunduklarını belirterek, Türkiye'de işletmelerin dayanıklı hale gelmesini hedeflediklerini ve yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla çevrim içi düzenlenen toplantıda konuşan Brand, internetin pandemi sırasında hayati öneme sahip olduğunu belirterek, insanların bu sayede sağlıkla ilgili gerçeklere ulaşıp, eğitimlerine devam edebildiğini bildirdi.
24.12.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.