Gazete Vatan Logo

UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor?

UEK (Uzaktan Eğitim Kapısı) ile Dijital Türkiye çalışmaları kapsamında tasarlanan Platform ile çalışan eğitiminde fırsat eşitliği sağlanması, insan kaynağı verimliliği ile eğitim ve geliştirme faaliyetleri kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır. Peki, UEK ne demek, hangi kurum, UEK nasıl kullanılır, kimler faydalanır?

UEK ne demek, hangi kurum, açılımı nedir? UEK mesaj ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan Uzaktan Eğitim Kapısı, kamu personellerine oldukça yardımcı oluyor. Peki, UEK nedir, ne demek? UEK nasıl kullanılır?

UEK NE DEMEK, HANGİ KURUM, AÇILIMI NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen UEK, kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına uygun bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatılması için hazırlanan ve tüm kamu kurumlarının hizmetine sunulan yerli ve milli dijital eğitim platformudur.

UEK ile tüm kamu kurumları, çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimleri için hazırladıkları eğitimleri; video, sunu, canlı sınıf veya webinar yöntemleriyle gerçekleştirebilmektedir.

Senkron ve asenkron eğitimlerin birlikte sunulduğu bu yapı içerisinde, ölçme ve değerleme sisteminin yanı sıra geliştirilen raporlama sistemi ile eğitimlerin takip edilmesine ve veri üretilmesine olanak sağlanmaktadır.

UEK NASIL KULLANILIR, UEK’TEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eğitim yetkilileri, çalışanları sisteme tanımlayabilmektedir. Uzaktan Eğitim Kapısı'na tanımlı 4 milyondan fazla kamu çalışanı e-Devlet ile Platform'a giriş yapabilmekte ve kendilerine atanan eğitimlere katılım sağlayabilmektedir. Çalışanlar, süreli eğitimlere belirlenen zaman içerisinde, süresiz eğitimlere ise istedikleri zaman erişim sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı

Uzaktan Eğitim Kapısı’ndan başta Cumhurbaşkanlığı teşkilatı olmak üzere, 17 Bakanlık, 10 Başkanlık ve bağlı, ilgili, ilişkili, koordine tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversiteler yararlanabilmektedir.

UEK MESAJ NEDİR?

Kamu çalışanlarına gönderilen SMS’lerde şu ifadelere yer verildi:

“Değerli kamu çalışanımız; en büyük rekabet gücümüz insan kaynağımıza yönelik geliştirdiğimiz; milyonlarca vatandaşımızın faydalanacağı yeni hizmetimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 ekim salı günü saat 14.00 da duyuracaktır. Twitter üzerinden canlı yayımlanacak programımızı @tcbestepe adresinden takip edebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.