Devlet Su İşleri

Devlet Su İşleri

Son dakika Devlet Su İşleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Devlet Su İşleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Devlet Su İşleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Su İşleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet su işleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.441 devlet su işleri haberi bulunmuştur. Tüm devlet su işleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurumlarına yeni kadro ihdas edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok
Eğirdir Gölü için kırmız alarm! Tedbir alınmazsa geri dönüşü yok Eğirdir Gölü için tedbir alınmazsa su seviyesinin 913 metreye gerileyeceği ve gölün ikiye ayrılacağını söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, "Mutlaka yüzde 50 sınırlı sulamayla başlamamız gerekiyor. Daha sonra ise sulamaların rehabilitasyonu ve damlama sulamaya geçmemiz gerekiyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Adana'da korkuluklara çarpan otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu
Adana'da korkuluklara çarpan otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu Adana'da kaygan yolda sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil, sulama kanalının demir korkuluklarına çarptı. Bu sırada kaldırımda yürüyen kadın, otomobilin altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
6.03.2024 Adana
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili son durumu paylaştı.
18.02.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Adana'da gerçekleşen ve planlanan projeler konuşuldu
Adana'da gerçekleşen ve planlanan projeler konuşuldu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projelerle ilgili bilgi aldı.
1.02.2024 Adana
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) Nedir, Ne İşe Yarar? Cbs Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Coğrafi bölgelerin tamamında ilgili bölgeyi tanımlamak amaçlı CBS büyük önem taşımaktadır. Bu durum aynı zamanda Coğrafi bilgi sistemi şeklinde anlatılabilir. Bu sistemi kullanan kişiler ise Coğrafi bilgi sistemi bölümü mezunu olarak farklı yerlerde görevlerini gerçekleştirirler.
16.12.2023 Eğitim
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı
369 tesisin açılış töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun ateşi düşmeye başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri'nce (DSİ) yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında, Türkiye’nin boşa harcanacak bir damla dahi suyunun olmadığını söyledi. Erdoğan, "85 milyonun her bir ferdini ‘bir damla da sen ol’ parolasıyla yürüttüğümüz su verimliliği seferberliğimize destek olmaya, katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
11.12.2023 Gündem
İstanbul'un barajlarındaki su oranı ile ilgili sevindirici haber
İstanbul'un barajlarındaki su oranı ile ilgili sevindirici haber Ülke genelinde son dönemde etkili olan yağışlarla birlikte içme suyu barajlarındaki su hacmi 5 günde 7,7 milyar metreküpten 8 milyar metreküpe çıktı. Yağışlar en çok İstanbul’a su sağlayan barajlarda etkili oldu. 17 Kasım'da İstanbul barajlarında 154,4 milyon metreküp olan su miktarı, 21 Kasım'da 46,8 milyon metreküp artışla 201,2 milyon metreküpe ulaştı.
23.11.2023 Gündem
Aydın'da sel felaketi: 2 ölü, 2 kayıp!
Aydın'da sel felaketi: 2 ölü, 2 kayıp! Aydın'da gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar göle döndü. Kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
5.11.2023 Gündem
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı
Erdoğan imzaladı! Bazı bakanlıklara atama yapıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.11.2023 Gündem
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı Günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi kritik seviyelere yaklaşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi aynı zamanda Su Enstitüsü müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Şehnaz Şener, 1969 yılı Haziran ayından itibaren bugüne kadar göl hacminin yarı yarıya azaldığını belirterek “Göl yüzey alanının ise 55 kilometre kare daha küçüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık
Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemelerini hesaplara aktardık Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi gibi ya da yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohumu üretimi gibi destekler ya da özellikle genç erkek ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren ‘Uzman Eller’ projesi destekleriyle toplamda 300 milyon liralık tarımsal destek ödemelerini bugün kardeşlerimizin hesabına aktardık" dedi.
18.08.2023 Ekonomi
Tehlikeye aldırış etmeden bu kez de ağaçlara çıkıp sulama kanalına atladılar
Tehlikeye aldırış etmeden bu kez de ağaçlara çıkıp sulama kanalına atladılar Adana’da sıcaktan bunalan çocuklar, tehlikeye aldırış etmeden her yıl onlarca kişinin boğulduğu sulama kanallarında serinliyor. Köprü ve korkuluklardan sulama kanalına giren çocuklar, bu kez de ağaçlara tırmanıp suya atladı.
5.08.2023 Yaşam
Bakan Yumaklı: Kemer'deki  orman yangını kontrol altın alındı
Bakan Yumaklı: Kemer'deki orman yangını kontrol altın alındı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya Kemer'deki orman yangınının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altın alındığını duyurdu.
28.07.2023 Gündem
Sıcaklıklar 90 yılın ortalamasının üzerine çıktı! Meriç Nehri, son 5 yılın en düşük seviyesinde akıyor
Sıcaklıklar 90 yılın ortalamasının üzerine çıktı! Meriç Nehri, son 5 yılın en düşük seviyesinde akıyor Edirne'de mevsim yağışlarının azalması ile tarım arazilerini sulayan önemli su kaynaklarından Meriç Nehri'ndeki su, son 5 yılın en düşük seviyesinde akmaya başladı. DSİ Edirne 112'nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 5 yıl önce aynı dönemde 158 metreküp/saniye ile akan nehirde debi, bu yıl 54 metreküp/saniyeye geriledi. Meteoroloji Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Bilhan Dalkılıç, "Bu artık bizim olağan bir durumumuz oldu. Bu durumda artık uyum sağlayıp, tedbirler almaktan başka çaremiz yok. Üretici de bu durumu öngörüp, planlı davranmalı" dedi.
23.07.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya, 9 ildeki sel felaketinin bilançosunu açıkladı
Bakan Yerlikaya, 9 ildeki sel felaketinin bilançosunu açıkladı Zonguldak ve 8 ilde meydana gelen sel felaketinin bilançosunu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, felaketin ardından yaraları sarma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Yağışlar sonrası mahsur kalan 23 vatandaşımız helikopterlerle, 608 vatandaşımız bot ve iş makineleri ile kurtarıldı" dedi.
12.07.2023 Gündem
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Tüm yollarımız ulaşıma açıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Tüm yollarımız ulaşıma açıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “9 Temmuz tarihinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz illerimizdeki sel ve heyelan afetleri ne yazık ki, can ve mal kayıplarına neden oldu. Adeta İklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini yaşıyoruz” dedi.
12.07.2023 Gündem
Erzincan'da sağanak sonrası derelerden sel geldi
Erzincan'da sağanak sonrası derelerden sel geldi Erzincan'da etkili olan sağanak sonrası derelerden sel geldi. Derenin üzerinde bulunan köy yolunun sular altında kalması sonucu Günebakan köyüne giden yol ulaşıma kapandı.
16.06.2023 Yaşam
8 mahallede tarım arazilerini sulayan kanal, siyah akıyor
8 mahallede tarım arazilerini sulayan kanal, siyah akıyor Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 8 mahalledeki tarım arazilerinin sulandığı 5 kilometre uzunluğundaki kanalın kirli görüntüsü tepki çekiyor. Balçığın oluştuğu, hayvan dışkısının biriktiği ve siyah suyun aktığı kanaldaki kirliliği tepki gösteren mahalle halkı, çevredeki sanayi tesislerine işaret edip, çözüm bulunmasını istedi.
11.06.2023 Gündem
Tortum Gölü yüzde 100 doldu, şelale coştu
Tortum Gölü yüzde 100 doldu, şelale coştu Erzurum'un Uzundere ilçesinde Tortum Gölü'nün yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasıyla Türkiye'nin en yüksek şelalesi de coştu. Tortum Şelalesi'nde güzel görüntüler oluştu.
8.06.2023 Yaşam
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Amasya ve Samsun'dan acı haber! Sele kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele yol açtı. Sele kapılan otomobildeki 1 kişi kurtuldu, kayıp 2 kişiden birinin ise sabah saatlerinde cesedine ulaşıldı. Samsun'un Ladik ilçesinde de 1 kişi sele kapılarak hayatını kaybetti. Meteoroloji'den bölge için kritik uyarı geldi.
5.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Su İşleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet su işleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.